Jos sinulta on joskus lähtenyt paljon hiuksia raskauden, stressin tai vaikka sairauden takia, tiedät että se on niin ahdistavaa, että tekee mieli raastaa hiukset päästä, mutta niihin hädin tuskin uskaltaa koskea.

Silloin on valmis kokeilemaan aika lailla mitä tahansa, kunhan vaan kuulee pientäkin vihjettä siitä, että se voisi auttaa.

Tai noh, melkein mitä tahansa. Rajansa kaikella, kuten tämä nainen kertoo:

”Tämän piti olla ihan tavallinen keskiviikko. Kävin hiuspohjan analyysissä, koska tukkaa on lähtenyt ja päänahkaa kutittanut enemmän kuin ennen.

Täti repi muutaman hiuksen päästäni ja tutki niitä mikroskoopilla. Kyllä, huomaa että olet stressaantunut. Jokin tulehdustila on päällä. Eipä yllättänyt.

Minua muistutettiin, että söisin tarpeeksi avokadoa, manteleita, pähkinöitä, omega3-rasvoja ja Vivania-ravintolisää, sillä siinä on hyaluronihappoa ja kollageenia. Lisäksi mielellään magnesiumia, kurkumaa ja suomalaista Camelina-öljyä.

Tietenkin hiusseerumia päivittäin päänahkaan hieromalla. Kädet sitten polvia vasten, ettei hartiat jumitu hieromisesta. Lisäksi kapseleita, joiden nimeä en muista, koska olin jo niin ahdistunut tästä kaikesta.

Syväpuhdistukseen valkoista savea tai sitten suoraan vaan hiusten rasvaimuun. Kaikki talipallerot lähtee hiusjuurista kuin kuppa Töölöstä.

Menin markettiin ja otin nyt edes sen kurkuman käyttöön. Nettiin ituhippisivustolle hakemaan vinkkejä, että mitä kautta se kurkuma pitäisi elimistöön tunkea. Sain huomata, että olin tehnyt kuolemansyntiä! Markettikurkuma on täysin teeskennelty, myrkkyä ja kakkaa sisältävä elintarvike! Ei, edes tässä maassa se ei ole puhdasta. Se pitäisi hankkia inkivääriserkkunsa luota Intian pelloilta, norsun selässä kotiovelle tuotuna.


Ylin kuva Cassidy Kelley.

Laitoin sitä silti kahviin, kyytipojaksi kookosrasvaa, sillä eihän se kurkuma muuten imeydy. Kahvi maistui vessanpöntöltä, mutta olenpahan lähempänä Tähkäpää-unelmaani.

Ai niin, ne mustaherukkatyrni-apilankukkakapselit… en osta valmiina. Kerään metsästä ja haudutan itse!

Ja olen niin kypsä vaihtamaan tämän kaiken nisukahveihin ja vaikkapa sitten ennenaikaiseen kaljuuntumiseen. Olen puhunut.”

Nimim. Kompastun kurkumaviidakkoon

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

P.S. Apteekeista ja kampaamoista saa tuotteita, jotka voivat tukea hiusten kasvua, mutta voi olla että ne kasvattavat vain valmistajan tiliä. Ravintoainepuutoksista raudan puute voi aiheuttaa hiusten lähtöä. Monet vannovat biotiinin nimeen – mutta se kuulemma kasvattaa kaikki muutkin karvat sitten… Osa uskoo myös kalaöljyn ja proteiinin syömisen auttavan. Kampaajat kannustavat myös pitämään päänahan puhtaana ja hieromaan sitä.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Tukka lähtee ja kohta myös järki!!!”

  • Mari. sanoo:

    Sinkki ja B12-vitamiini riittävät. Niillä sain hiukset kasvamaan takaisin ja jopa entistä paksumpina.