Voiko raskaaksi tulemiseen vaikuttaa ruokavaliolla? Greippimehun juominen on vanha kikka, ja jotkut vannovat punaviininkin nimeen. Monet väittävät kuitenkin, että kyseessä on huuhaa. Raskautta toivova tunnetusti tukeutuu mihin tahansa oljenkorteen, varsinkin jos sitä toivottua lasta ei ala kuulua.

Tutkimukset siitä, voiko ruokavaliolla oikeasti vaikuttaa raskaaksi tulemiseen ovat lisääntyneet viime vuosina. Silti tunnetuimpia ovat kofeiinin ja alkoholin vaikutukset. Lisäksi kun uutta tutkimusta tehdään koko ajan, tulokset päivittyvät. Tähän mennessä saatujen tulosten perusteella voidaan listata ruokia, joilla on positiivinen vaikutus raskaaksi tulemiseen, sekä ruokia, joita on parempi välttää. Ruokavaliosuositukset koskevat sekä miehiä että naisia. Sperman laatu on hedelmöittymisen kannalta olennaisessa asemassa.

Syö näitä!

Lohi

Lohi sisältää rasvahappoja, jotka säätelevät hormonitasoja ja tukevat ovulaation säännöllisyyttä. Lisäksi ne tukevat myös lisääntymiselimien verenkiertoa.

Pinaatti

Pinaatti sisältää folaattia, joka edistää ovulaation säännöllisyyttä. Vihreälehtiset kasvikset sisältävät klorofylliä joka voi lisätä naisen seksuaalista halukkuutta.

Kokojyvävilja

Kokojyvävilja sisältää B-ryhmän vitamiineja ja antioksidantteja, jotka tukevat hedelmällisyyttä. Tutkimusten mukaan B12-vitamiinin puute aiheuttaa hedelmättömyyttä.

Pavut

Tutkimuksessa huomattiin, että runsas eläinproteiinin käyttö oli yhteydessä hedelmättömyyteen. Ne naiset, jotka söivät kasvipohjaista proteiinia, kuten papuja, tulivat helpommin raskaaksi. Lisäksi pavut sisältävät folaattia ja rautaa, jotka ovat tärkeitä hivenaineita raskautta yrittävälle ja raskaana olevalle naiselle.

Tumma suklaa

Sori, mutta tumman suklaan yhteys hedelmällisyyteen koskee nimenomaan miehiä. Useissa tutkimuksissa on todettu, että tumma suklaa parantaa sperman laatua. Se lisää sekä sperman että siittiöiden määrää ja siittiöiden liikkuvuutta. Tästä lähtien siis pitää ostaa ne romanttiset suklaarasiat miehelle?

Vältä näitä!

Soija

Soijatuotteiden nauttiminen voi vaikuttaa sperman laatuun, joten varsinkin silloin, jos sperma on todettu siittiömäärältään vähäiseksi, kannattaa soijaa välttää. Tutkimuksessa on todettu, että eniten soijaa syövillä miehillä on spermassa vähemmän siittiöitä kuin niillä, jotka eivät syö soijaa sisältäviä ruokia.

Transrasvat

18 000 naista käsittäneessä tutkimuksessa huomattiin, että transrasvojen syöminen lisäsi hedelmättömyyden todennäköisyyttä huomattavasti. Transrasvat tukkivat verisuonia, ja lisääntymiselimet tarvitsevat sujuvaa verenvirtausta toimiakseen normaalisti. Transrasvoja on muunmuassa uppopaistetuissa ruoissa, eineksissä ja leipomotuotteissa.


Ylin kuva William Stitt.

Sokeriset juomat

Yksi tai useampi sokeripitoinen juoma, kuten limppari, laski hedelmöittymisen todennäköisyyttä 20% riippumatta siitä, joiko juoman mies vai nainen. Tutkimuksessa oli mukana 3 800 naista ja tli 1000 miestä. Erityisesti naisilla lasku oli 25% ja miehillä 33% – eli ei enää limpparia miehelle, joka haluaa isäksi! Tulokset johtuivat nimenomaan sokeristen juomien juomisesta, eivät esimerkiksi ylipainosta tai tupakoinnista.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia