Lapset, ovathan ne meluisia ja sottaisia ja rasittavia ja huutavat ihan tyhmästä kuten siitä että ruuassa on sipulia ja vessan vetämisestä tulee kova ääni. Mutta että ne ovat kyllä ihania myös!

Parasta on, että sen lisäksi että joka iässä lapset ovat omalla tavallaan rasittavia, he ovat aina uudella tavalla myös hurmaavia. Varmaan joku biologinen mekanismi ettemme viskaisi niitä metsään, mutta samapa tuo.

Vauva

Ihan jo aluksi kun saa sellaisen vauvan, voi että. Vauvat ovat niin s ö p ö j ä!!! Niillä on pikkuiset jalat ja pikkuiset kädet joissa on pikkiriikkiset kynnet, ja yllättävän isot tapittavat silmät ja suloinen pieni suu josta kuuluu ihan hassu pikkuinen nauru. Koko vauva on niin ihana, että sen haluaisi syödä suihinsa, ja jostain kummasta syystä ainoa asia mikä kuvaa vauvan ihanuutta tarpeeksi on juuri tuo: syötävän suloinen!

Taapero

Taaperotkin ovat ihania pulleine käsineen ja töpsöttävine jalkoineen, ja ne tanssivat maailman mainioimmalla tavalla. Ja jo se, miten taapero kyykistyy tutkimaan jotakin lähemmin on aivan sietämättömän suloista! Taaperoa kiinnostaa kissat ja koirat ja kaikki maailman ihmeelliset asiat, vaikka taapero itse on kyllä äidin mielestä kaikkein ihmeellisin juttu. Nyt kun alkaa vähitellen selvitä, että millainen tyyppi hän oikeastaan onkaan.

Leikki-ikäinen

Leikki-ikäinen on myöskin mahtava lapsi, koska leikki-ikäisellä on hauskat ja hullut jutut ja niin paljon asiaa! Leikki-ikäisellä alkaa olla myös oma tyyli, ja hän on kyllä roolivaatteissaan tai itse kehittämissä yhdistelmissään valtavan hurmaava!

Koululainen

Koululainen on iso ja pieni, vähäsen äidin pikkuinen vaikka onkin reipas ja taitava. Hänellä on omat jutut ja omat kaverit, ja mikään ei ole kiehtovampaa kuin katsella kuinka koululainen osaa koko ajan kaikkea uutta: vierasta kieltä, kärrynpyörän, laskea yhteen vaikeita juttuja ja käyttää uusia sovelluksia.

Teini

Vielä teini: lapsityypeistä väheksytyin ja arvostelluin. Teinejä pitää tuntea itse, ennen kuin voi päästä ennakkoluuloistaan. Sillä teinitkin ovat ihania lapsia. He ovat fiksumpia kuin oletetaan, ennakkoluulottomia ja avarakatseisia. Teineillä on kiinnostusta maailmaan ja oikeaa idealismia. Ja vaikka teinit eivät sitä itse tajua, he ovat kauniita pitkine raajoineen ja herkkine olemuksineen, ihan yhtä syötävän suloisia kuin jo vauvoina, vaikka ei sitä heille saakaan sanoa!

P.S. Entä jos ei pidä lapsista? Onko silloin ihan ihmishirviö?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “En kestä kuinka ihania lapseni ovat!”

  • Ihania ovat, pieniä ihmeitä sanoo:

    Ihana artikkeli. Olen vanhimman kanssa vasta tuossa koululaisvaiheessa ja vaikka mitään maan hiljaisia ja säyseitä hymypatsaslapsia ei todellakaan täällä kasva, olen samaa mieltä kaikkien vaiheiden ihanuudesta. Tämä on kyllä ihanin vaihe, olen tuumannut monta kertaa. Kunnes tulee uusi aivan ihana vaihe.