Äiti sulla on iso maha! Äiti sulla on vaaaltava pylly!!! Lasten ja imeväisten suusta totuus kuullaan vai miten se meni.

Lapset ovat pienempiä kuin aikuiset, joten äidin tai isin ei tarvitse edes olla ylipainoinen, jotta lapsi saattaa kommentoida, että äiti/ isi sä oot läski. Mitä ihmettä siihen pitäisi sanoa?

Eihän lapsi pahaa tarkoita, ja joskus hän saattaa olla oikeassakin. Aikuiselle kommentoijalle voi vastata kipakastikin, mutta lapselle ei oikein. Lapselle pitäisi selittää nätisti, että muiden vartaloita ei kannata kommentoida ollenkaan. Jos haluaa sanoa jotain kivaa, niin sen voi tehdä jos toinen on läheinen kaveri tai perheenjäsen. Mutta ketään ei pidä arvostella.

Ei lapsi todennäköisesti arvostelekaan, sillä hänelle iso maha ei välttämättä ole mikään huono juttu. Opimme vasta vähän vanhempana miltä meidän “pitäisi” näyttää. Mutta entäs silloin, kun lapsen mielestä ominaisuus on huono? Mitä ihmettä vastataan, kun lapsi kysyy kauhuissaan, että tuleeko äiti minullekin isona yhtä iso pylly kuin sinulle!?

Tällaisessa tilanteessa ei halua lietsoa lapselle lihomisen pelkoa ja mahdollisesti pohjustaa syömishäiriötä. Mutta ei myöskään sivuuttaa sitä tosiasiaa, että liiallinen syöminen ja liikkumattomuus on epäterveellistä. Eikä sitä haluaisi opettaa lapselle tyytymättömyyttä omaan vartaloon. Lapsi oppii arvostelemaan itseään jos vanhemmat suhtautuvat omaan kroppaansa kriittisesti.

Ehkä sitä voisi kokeilla sanoa että minä pidän minun pyllystäni, olipa se sitten minkä kokoinen tahansa. Ja jättää keskustelut terveellisestä ruoasta ja liikunnasta ihan toiseen tilanteeseen?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia