Muiden ihmisten lastenhankinta, voi miten kiinnostava asia työntää nokkansa :

”Ehkä henkilökohtaisin ja kammottavin asia, jota toiselta ihmiseltä voi mennä ajattelemattomasti ja idioottimaisesti kysymään on ”koskas teille tulee (lisää) lapsia?”

Seuraavan kerran, kun joku kysyy minulta noin tai kuulen vierestä jonkun muun joutuvan ahdisteltavaksi, aion sanoa muutaman valitun ja usean hyvin ruman sanan. Suosittelen, että kaikki muutkin, jotka moisen hirvityksen kohteeksi joutuvat, haistattelisivat painokelvottomia. Eivät ne kretiinit muuten opi.

Älä utele toisten ihmisten lastenhankinnasta yhtään mitään. Lapsettomuuden takana saattaa olla surullisia vuosikausien hoitoja ja kerta toisensa jälkeen julmasti murskautuneita haaveita.
Jos epäilet, että joku nainen voisi olla raskaana, mutta hän ei itse asiaa mitenkään varmista, pidä herran tähden mölyt mahassasi. Ennen alkuraskauden ultraäänitutkimuksia harva haluaa asiaa julkistaa, ja ultraäänitutkimusten löydöksetkin saattavat johtaa jatkotutkimuksiin. Jos joku nainen on selvästi raskaana, älä siltikään kysy asiasta yhtään mitään, ellei hän itse ota asiaa puheeksi. Älä mene taputtelemaan mahaa. Älä mene jakamaan mitään sci-fi-tason ällöttäviä synnytyskokemuksiasi tai imetyslegendoja. (Niitä varten on vauva-lehden keskustelupalstat.)

Jos kuulet, että jollain lähipiirissäsi on ollut keskenmeno, sano ”otan osaa” tai ”olen pahoillani”, EIKÄ YHTÄÄN MITÄÄN MUUTA, ellet ole kokenut samaa karmeutta.
”Se meni syystä kesken” /”te olette nuoria”/”voi kamalaa, mä en varmaan kestäis”/”heti vaan yrittämään uutta” – tuossa muutama kommentti, jotka ilmeisesti (?) hyvää tarkoittavat kaverit sanoivat, kun yrittivät lohduttaa myöhäisen keskenmenon jälkeen. Eipä niistä sanoista lohdutusta saanut, päinvastoin.”

Terveisin Ei nimimerkkiä

”Ei nimimerkkiä” lähetti viestinsä alla olevalla Melkein  Huonon punaisella linkillä, jolla sinäkin voit avautua mieltä askarruttavista teemoista. Huono Äiti oikolukee viestit, lähettäjän tiedot jäävät lähettäjälle.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Lasten lukumäärä on yksityisasia”

  • Nimetön sanoo:

    Ihan uteliaisuudesta kysyn, mitkä sitten ovat sopivia puheenaiheita? Jutellaan vain säästä? Vai olisiko parempi olla aina vain hiljaa..

    • R sanoo:

      Mitä sä juttelet kaikkien niiden kanssa, jotka eivät ole raskaana/lapsentekoiässä? Säästä? Kai sitä maailmassa on muitakin puheenaiheita kuin sää ja perheenlisäys, vai oonko mä missannut jotain? o_O