Toisia kiinnostaa seksi kuukautisten aikaan, ja toisia ei. Kumpikin on ihan täysin ok. Monilla naisilla kuitenkin on kuukautiset suunnilleen kerran kuussa, ja useamman päivänhän ne yleensä vievät, toisilla viikonkin. Sitä aikaa ei välttämättä malta olla lempimättä!

Tietenkin petihommat onnistuvat kuukautisten aikaan ihan samalla tavalla kuin muulloinkin. Jos on sängyssä, niin sitä voi suojata vaikkapa pyyhkeellä ja esimerkiksi suihkussa taas ei edes tarvitse suojata pintoja mitenkään. Mitään apuvälineitä ei välttämättä tarvita.

Mutta sitten on tilanteita, joissa haluaisi harrastaa seksiä kuukautisten aikaan ilman että verta on ympäriinsä. Monestihan kuukautiset sattuvat tulemaan just silloin kun ei pitäisi… Esimerkiksi lemmenlomalla hotellissa ei ole kiva ajatus sotkea lakanoita. Muutenkin matkalla tai mökkireissulla voi olla mukavampaa, että suuremmalta verenvuodatukselta vältytään. Tai niinkin saattaa käydä, että tiedossa on kuuma yö uuden partnerin kanssa, ja ihan vielä ei ole valmis jakamaan tämän kanssa yksityiskohtia kuukautiskierrostaan.

Mitä näissä tilanteissa voi tehdä?!

Vastaus löytyy seksialalla työskenteleviltä. Niissä hommissa ei oikein voi olla joka kuukausi saikulla viikon verran – kuten harvassa muussakaan työssä. Puuhissa käytetään pesusienimäisestä materiaalista tehtyä seksitamponia, joka asetetaan paikalleen vaginaan ennen seksiä ja poistetaan sen jälkeen. Seksitamponit estävät veren valumisen ulos vaginasta, ja ovat pehmeitä ja vaahtomaisia, joten ne eivät tunnu yhdynnän aikana.

Seksitamponeja myydään seksitarvikeliikkeissä sekä isommissa paketeissa että yksittäiskappaleina. Tunnetuimmat merkit ovat Joydivision ja Bebby. Yksi seksitamponi maksaa noin euron ja on käyttöhjeen mukaan kertakäyttöinen.

Mutta toimiiko se? Huonon Äidin testiryhmäläinen kertoo:

”Seksitamponi on hyvin pehmeä. Ohjeessa kehotetaan kostuttamaan tamponi vedellä tai liukuvoiteella. Se ei välttämättä ole tarpeen mutta on ajatuksena kivempi kuin kuivan pesusienimäisen vempeleen tunkeminen pimppiin pelkilteen! Siispä truuttaus voidetta ja asentamaan. Samalla naureskelemme mainoslauseelle ”For those special moments in life”, niihin erityisiin hetkiin. Noh, erityisiä hetkiä tosiaan oli luvassa!!

Koska tässä ei ole tarkoitus salailla menkkoja rakastajalta, partneri siis on asiasta tietoinen. Mikä osoittautui hyväksi asiaksi myöhemmin…

Tamponi menee helposti kasaan ja sisään. Hetken mietityttää, että onkohan se tarpeeksi syvällä…mutta myöhemmät tapahtumat osoittavat myös sen, että tämä huoli oli täysin turha…

Itse aktissa seksitamponi ei tunnu eikä haittaa millään tavalla. Alkuun käy mielessä, että pitääkö se nyt varmasti, mutta huoli unohtuu heti. Tietyissä suoritteissa tamponista kuuluu yllättävän kovia litiseviä ääniä, mutta vastaavanlaista kosteaa äänimaisemaa ne aikuisten puuhat muutenkin sisältävät!

Aktin jälkeen jäädään loikoilemaan, ja se on paha virhe!! Paha, paha virhe!!

Joka tyttö tietää, että heti pitäisi mennä pissalle, että ei tule virtsatieinfektiota…ja jos on ollut seksitamponi käytössä niin sitä suuremmalla syyllä pitäisi toimia heti.

Penis vaginaan -tyyppinen seksi tuppaa toimimaan sillä tavalla, että sitä penistä tuupataan sisälle vaginaan. Silloin tietysti käy niin, että penis työntää kaiken edessään olevan syvemmälle – ja sinne syvälle ei niin vain pääsekään itse käsiksi.

Tai ainakaan minä en päässyt. Kenties, jos olisi oikein pitkät kädet ja sormet, niin sitten…mutta itse en yltänyt edes tuntemaan missä seksitamponi oli!

Seurasi tietenkin paniikki:

– Missä se on?

– Onko se jossain sisuksissani ajelehtimassa? Kenties matkalla kohti pernaa?!

– Miten IKINÄ saan sen pois?

– Joudunko lähtemään päivystykseen, jossa se kaivetaan pimpistä joillain pihdeillä?

– Voisinko itse kaivaa sen pihdeillä?

– Onko se tarttunut kierukkaani ja kiskoo sen mukanaan?

Eipä siinä auttanut muu kuin pyytää mieheltä niin sanotusti auttavaa kättä. Aluksi hän ilahtui: gynekologileikki!!

Riemua ei riittänyt pitkään, kun kävi selväksi, että hän kyllä ulottuu seksitamponiin asti, mutta ei saa siitä otetta. Liukastetusta vaahtomuovista naistellisten onkaloiden sisäpuolella sai otteen suunnilleen yhtä hyvin kuin meduusasta! Pian mies ehdotti, että ottaisi avuksi myös toisen kätensä! Siitä tarjouksesta oli pakko kieltäytyä…

Tunnelman tiivistyessä kohti voimakasta ahdistusta ovi kävi ja lapset tulivat kotiin. Seksitamponi oli siis jätettävä niille sijoilleen, asian selittäminen olisi ollut vähän turhan kiusallista.

Kaikessa hädässä auttaa Google, myös silloin kun pimpslooraan on juuttunut jotain sinne kuulumatonta. Tai ”juuttua” on hieman väärä sana, liukkaan nuljuskan luiskahdellessa pakoon tiukimmastakin otteesta… Seksitamponin omilla ohjesivuilla kehotetaan kyykistymään, sillä se lyhentää vaginan pituutta, sekä työntämään tamponia ulospäin. Kyykkäys auttaa: nyt tamponia ylettyy hipaisemaan omin sormin! Työntäminen sen sijaan on yhtä tyhjän kanssa, seksitamponi kun on pehmeä löllyskä, joka menee vain kasaan sen sijaan että liikkuisi. Mitään otetta tamponista ei saa.

Epätoivo alkaa vallata mieltä vessan lattialla kykkiessä, sientä epätoivoisesti sisuksista haroessa. Onko tässä tosiaan lähdettävä päivystykseen LASTEN KANSSA poistamaan seksisientä pimpsasta?!

Googlesta onneksi löytyy lisää vinkkejä. Ns. alan nainen vinkkaa, että seksitamponi pitää poistaa heti lemmenhetken jälkeen, jolloin siihen pääsee näppärämmin käsiksi. Noh, se on myöhäistä nyt!

Hän myös kehottaa rauhoittumaan ja odottelemaan että sieni täyttyy ja tulee sitten itsekseen alemmas. Ajatus ällöttää, mutta päätän silti odottaa aamuun. Jos en saisi sitä silloin omin voimin pois, olisi oikean gynekologin vuoro.

Onneksi seksitamponi tosiaan laskeutui yön aikana sen verran, että lopulta siitä sai otteen. Huh huh!

Ilman poistoon liittynyttä sekoilupaniikkia seksitamponi oli huipputuote. Se piti sisällä kaiken mitä pitikin, minkäänlaista poistippumisvaaraa ei toden totta ollut, ja se oli täysin huomaamaton. Voisin käyttää vaahtomuovista tamponia käyttää myös muulloin kuin seksin aikana, kunhan poistaminen vain olisi kätevämpää. Poistoa varten tamponiin on leikattu kolo, mutta tässä testissä siitä ei ollut mitään apua.”

Seksitamponia käyttäessäsi muista:

– Se ei suojaa sukupuolitaudeilta tai raskaudelta

– Valmistajan mukaan seksitamponi on kertakäyttöinen

– Älä vedä seksitamponia alas vessanpöntöstä!

– Äläkä turhia stressaa jos et meinaa saada sitä pois. Rentoudu ja odottele. Jos ei onnistu, niin mene lääkäriin. Ovat ne siellä päivystyksessä paljon oudompiakin juttuja nähneet…

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 10 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

10 vastausta artikkeliin “Toimiiko seksitamponi? Testasimme! (EI HERKILLE!)”

 • Noup sanoo:

  Järkyttävää roskaa tuommoiset. Mahtaa maatua hyvin kaatopaikalla ja vielä kertakäyttöinen…

 • Sairaanhoitaja sanoo:

  Onhan noita kaikenlaisia tavaroita ongittu päivystyksessä kaikista reijistä.

 • Lempi-täti sanoo:

  Niin kuin artikkelissakin kerrotaan, seksityöläiset käyttävät tälläistä tamponia kuukautisten aikana. Se on syvemmällä kuin normi tamponi ja jos käyttäjä ei ole tutustunut omaan anatomiaan, eikä ole tottunut tunnustelemaan omaa emätintään ko. tamponi voi olla epämielyttävä kokemus.

 • Wet tampon testattu sanoo:

  Ei ole ihan helppo poistaa, mihin vaikuttaa myös oma anatomia ja vuodon määrä. Isompi riski on siinä että nukahtaa ja tamponi unohtuu sisään, se ei samalla tavalla tunnu kun on pehmeä ja läpäisevä. Siitä pitää todella huolehtia että tamponin muistaa poistaa metodilla millä hyvänsä. Näitä on myynnissä sekä valmiiksi kostutettuja että kuivia. Kuivat kannattaa itse kostuttaa esim. liukuvoiteella.

 • Jossu sanoo:

  Ihan tismalleen samanlainen kokemus minulla!
  Tuskaista kun tietää ettei se sinne voi kadota, mutta otetta on mahdotonta saada. Lopulta taisin sitten itse kyykkyasennossa saada kaivaistua sen pois, mutta työn ja tuskan takana oli. Mieskin joutui kaiveluhommiin, mutta ei onnistunut.

 • Aktiivikäyttäjä sanoo:

  Paineella vettä sisälle (suihkun letkulla, josta suihkun pää on irti) niin tamppooni tulee ulos itsestään. Toimii pöntöllä tai kyykyssä suihkussa.

 • Kuppi sanoo:

  Kuukuppi, jota voi käyttää seksin aikana, löytyy myös markkinoilta. Vaikea asettaa paikoilleen, mutta toimii loistavasti.

 • Nainen-86 sanoo:

  Oma vinkki miten sen saa kätevästi pois. Mene slaavi kyykkyyn, työnnä sormet niin syvälle kun pystyt. Ota ote kynsillä ettei ote lipeä. Rentoutua alapää ja ala vetää sitä pois. Näin saan itse joka kerta sen pois.

 • Hups sanoo:

  Itse kokeilin tuollaisia kerran, en kokeillut toiste! Se lyttääntyi jonnekin kohunnapukan taakse eikä todellakaan pitänyt veriä sisäpuolella, vaan yhtä tyhjän kanssa oli se suoja. Pois muistaakseni sain sen ihan kätevästi ja perustamppoonina olisi toiminut varmaankin, jos sinne pimppiin ei olisi mitään työntänyt sen kanssa… kuppia käytän jatkossakin, tosin aviolliset ilot suoritetaan jatkossakin tarvittaessa pyyhkeen kanssa. 🙂

 • Minä vaan sanoo:

  Nauroin niin etten meinannut pysyä tuolilla!! Minulla on astetta vakavampi samanlainen kokemus kun oikea tamponi oli kadonnut sisääni ja vasta outo haju sai miettimään mistä on kysymys. Oli ollut 2 vkoa sisällä ja täpärästi vältyttiin sairaalareissulta (oli jo kuume nousussa)