Joulu on vuodenaika, jolloin monet ihmiset tuntevat iloa, iloa ja yhteenkuuluvuutta. Se on aika viettää aikaa läheisten kanssa, antaa ja saada lahjoja ja nauttia joulun tunnelmasta. Joillekin ihmisille joulu voi olla vaikeaa ja vihattua aikaa. Voit tuntea surua, yksinäisyyttä tai stressiä.

Jos et pidä joulusta, on tärkeää muistaa, että et ole yksin. On monia syitä, miksi joku ei välttämättä pidä joulusta.

Tässä syitä, miksi et pidä joulusta:

  • Sinulla voi olla negatiivisia kokemuksia joulusta lapsuudestasi. Ehkä joulu oli aikaa, jolloin tunsit olevasi yksinäinen, hylätty tai kaltoin kohdeltu.
  • Sinulla voi olla taloudellisia vaikeuksia. Joulu voi olla kallis aika, ja jos sinulla on vaikeuksia selviytyä, voi olla vaikeaa nauttia joulusta.
  • Sinulla voi olla stressiä tai ahdistusta. Joulu voi olla stressaava aika, ja jos sinulla on jo valmiiksi stressiä tai ahdistusta, voi olla vaikeaa rentoutua ja nauttia joulusta.
  • Sinulla voi olla erilaiset uskomukset tai arvot kuin muilla. Jos et usko jouluun tai jos sinulla on erilaiset uskomukset tai arvot kuin muilla, voi olla vaikeaa samaistua joulun juhlaan.
  • Jos et pidä joulusta, on tärkeää löytää tapoja tehdä siitä sinulle mielekäs aika.

Tässä on muutamia ideoita:

  • Käytä aikaa läheisten kanssa, jotka tekevät sinusta onnelliseksi. Joulu voi olla hyvä aika viettää aikaa läheisten kanssa, jotka tekevät sinusta onnelliseksi.
  • Tee jotain, josta pidät. Jos pidät esimerkiksi musiikista, voit käydä joulukonserteissa tai laulaa itse joululauluja.
  • Auta muita. Joulu on hyvä aika auttaa muita. Voit esimerkiksi vapaaehtoistyötä paikallisessa avustusjärjestössä tai tehdä joululahjoja köyhille.

On tärkeää muistaa, että et ole velvollinen pitämään joulusta. Jos et pidä siitä, voit silti löytää tapoja tehdä siitä sinulle mielekäs aika.


Joulukin on RSV:n aikaa:

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia