Vähemmän ryppyjä, vähemmän turvotusta, hehkuva iho! Kelpais varmaan sullekin?!

Perinteinen kiinalainen hoitomuoto Gua Sha väittää tekevänsä kaiken tämän. Gua Shan tarkoituksena on tukea lymfanestekiertoa ja siten saada kasvojen turvotus laskemaan. Verenkierron väitetään paranevan ja ihosta tulevan hehkuvampi. Ketäpä ei tämä kiinnostaisi, varsinkin kun kyseessä ei ole mikään kallis ihmevoide tai hankala hoitolareissu vaan kotona tehtävä, mahdollisesti jopa ilmainen juttu.

Homma toimii niin, että Gua Sha -kammalla hierotaan kasvoja tietyssä järjestyksessä, jonka on tarkoitus tukea nestekiertoa. Perinteisesti Gua Sha -kampa tehdään jadekivestä, mikä on tietystikin viileä ja hygieeninen materiaali. Kampoja saa sekä kivijalkaliikkeistä ihan Suomessakin tai sitten netistä. Gua Sha -kampoja löytyy niin kalliita luksusversioita silkkivuoratuissa rasioissa kuin halpoja muovisiakin.

Gua sha

Mikään ei tietenkään estä kokeilemasta metodia millä tahansa soveltuvan muotoisella välineellä, joka istuu käteen ja jossa ei ole kovin teräviä reunoja. Kaikenlaista muovivempelettä löytynee jokaiselta kotoa. Metallista laitetta voi viilentää jääkaapissa, alkuperäinen kivihän on hieman viileän tuntuinen. Halutessaan voi hankkia sitten oikean Gua Sha -kamman, jos metodi tuntuu itselle sopivalta ja hyödylliseltä. Ostopaikkoja löytyy googlaamalla.

Gua Sha -kampaa voi käyttää myös muualle kuin kasvoihin, ja sillä voi tukea myös kropan nestekiertoa tai yrittää avata lihasjumeja. Sekä kroppaan että kasvoihin kertyy nestettä useista syistä, kuten liikkumattomuuden tai suolaisen ruoan vaikutuksesta, tai vaikka kuumalla säällä ja hormonaalisten syiden takia. Kun ikää tulee, tuntuu siltä että kourallinen sipsejä ja lasi viiniä näkyy naamassa viikon, joten ehkä tästä olisi apua siihen?!

Testasimme turvotusta poistavaa Gua Sha -kasvohierontaa ja käytimme välineenä käsillä ollutta Huono Äiti kännykän suojakuorta. Yhden kerran perusteella ei näkynyt mitään tuloksia, mutta hieronta tuntui varsin miellyttävältä ja rentouttavalta. Lisäksi kasvoille jäi kiva olo pidemmäksi aikaa. Vaikuttaa siltä, että tässä hyvinkin voisi olla potentiaalia!

Gua Sha -metodia voi hyvin käyttää pelkästään rentoutumiseen vaikka iltaisin, jos siitä seuraa ulkonäköhyötyjä, niin sehän on pelkkää plussaa!

Kokeile itse: laita kasvoille puhdistusöljyä, kasvoöljyä tai kosteusvoidetta niin, että käyttämäsi väline liukuu helposti iholla. Paina välinettä kevyesti kasvoille, tarkoitus on aiheuttaa painetta mutta ei ruhjeita! Iho ei saa alkaa punoittaa voimakkaasti, herkkäihoisellahan punoitusta voi tulla tosi vähästä, jokainen tietänee itse punoittaako naama nyt hyvällä vai huonolla tavalla.

Pidä välinettä noin 15 asteen kulmassa, ei siis kohtisuoraan eikä myöskään täysin litteänä. Oikea kulma mahdollistaa sen, että kudokset venyvät oikealla tavalla. Hieronta aloitetaan kasvojen oikealta puolelta, ja kun se on valmis, siirrytään vasemmalle. Miksi näin, emme tiedä!

Toinen tärkeä juttu on ”viemäröinti”, eli kummankin kasvonpuoliskon käsittelyn lopuksi kasvoilla liikkeelle laitetut nesteet kaavitaan ”viemäriin”, eli solisluiden yläpuolelta löytyvään kuoppaan. Tämä on ohje, perustui se sitten mihinkään tai ei!

Hiero näin:

– Leuan ulkoreunasta, korvanlehden läheltä kohti solisluun keskiosaa, 3-5 kertaa.

– Leuan alta (kaksoisleuan kohdalta…) kohti korvanlehteä, 3-5 kertaa.

– Leuan keskeltä, ylähuulen alta kohti korvanlehteä, 3-5 kertaa.

– Poskelta nenän vierestä kohti korvaa, 3-5 kertaa.

– Silmän alta (silmäpussin päältä) kevyesti kohti ohimoa ja hiusrajaan saakka, 3-5 kertaa.

– Kulmakarvan alta kevyesti ohimon yli kohti hiusrajaa, 3-5 kertaa.

– Kulmakarvojen välistä ylös kohti hiusrajaa. Tämän väitetään rauhoittavan hermojärjestelmää ja auttavan unettomuuteen, joten jos diggailet tästä niin voit tehdä useamman vedon, 3-10 kertaa.

– Otsan keskeltä, kulmakarvan yläpuolelta kohti ohimoa, 3-5 kertaa.

– Lopuksi otsan keskeltä, hiusrajaa myötäillen kohti ohimoa ja korvan takaa alas kaulalle ja sieltä solisluulle.

Rutiinin oppii nopeasti, ja YouTubesta löytää paljon videoita aiheesta esimerkiksi haulla ”facial gua sha”.

Jos testaat metodia tai olet käyttänyt sitä pidempään, kerro ihmeessä kommenteissa tulokset!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia