Lasten ohjatulle tekemiselle on suuri tarve etenkin tänä kesänä. Kaikki vanhemmat eivät voi jäädä lasten kanssa kotiin ja isovanhempia ei nyt voi hyödyntää lastenhoidossa. Lisäksi lapset kaipaavat kovasti tekemistä sekä toistensa seuraa kotona vietettyjen viikkojen jälkeen. Leirikesä ry, Suomen suurin lasten leirijärjestö ja voittoa tavoittelematon yhdistys, järjestää tänäkin kesänä leirejä lapsille, jopa virtuaalisesti!

”Pystyi jättämään lapsen turvallisin mielin touhuamaan kivoja asioita ja sai itse keskittyä töihin”

”Lapsi tutustui uusiin ystäviin, kuormittavuus kotona laski hetkeksi, ja saatiin ladattua akkuja. Lapsi sai hyviä kokemuksia ja, luottamusta itseensä.”

Jos vähänkään huolettaa, että miten tänä kesänä järjestyy lasten viihdyttäminen ja hoito, kannattaa tutustua Leirikesän mahdollisuuksiin. Voi rauhassa keskittyä töihin kun tietää että lapsi on turvassa, ja vieläpä mielekkään tekemisen parissa. Leirikesä järjestää tämän vuoden leirit poikkeusoloihin sopeutuen, ja tietysti ohjeistuksia ja turvallisuutta noudattaen.

”Kiitos kun sai yhden viikon levätä esiteineistä lapsista eikä tarvinnut miettiä mitä ruokaa tänään tehdään ruuaksi.”

Leirikesä ry tarjoaa eri pituisia yö- tai päiväleirejä, sekä etäyhteyteen perustuvia Verkkoseikkailuja, jotka ovat oivallisia ratkaisuja myös riskiryhmiin kuuluville lapsille. Lapsi saa mielekästä tekemistä ja kuuluu omaan leiriporukkaan, vaikka ei voi fyysisesti olla mukana. Verkkoseikkailuissa pelataan ja leikitään oman ryhmän kanssa, askarrellaan, selvitetään mysteereitä, kokkaillaan, puuhaillaan ulkona ja nautitaan kivoista kesäpäivistä!

”Lapsi sai tiukasta taloudellisesta tilanteestamme huolimatta kokea kesälomareissun ja olla yhdessä kavereidensa kanssa. Lapsen ensimmäinen ”oma juttu””

Leirikesän yöleireille voi hakea myös tuettua lomaa, jolloin lomalle pääsee noin puolet edullisemmin kuin normaalisti. Tuettua lomaa voivat hakea lähes kaikki lapset, ja tuetut lomat myönnetään lapseen tai perheeseen liittyvien sosiaalisten, taloudellisten tai terveydellisten syiden perusteella.

Tsekkaa Leirikesän leirien tunnelmia videolta, ja lue lisää Leirikesä ry:n sivuilta.

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Tämäkin kesä on leirikesä!”

  • Mummeli sanoo:

    Minä lapsena vietin melkein kaikkikesät leireillä ja isän sukulaisissa ja yhtenä kesänä äidin sukulaisissa ja olin siitä onnellinen.