Eristys tai ei, teinikesä säilyttää erityispiirteensä sesongista huolimatta! Teinikesän erityispiirteet:

 • Heräämisen täydellinen karttaminen. Jos teinin huoneessa ei ole valoa estävää verhoa, teini osoittaa kesän ainoan kuntoisuutensa ja ripustaa ikkunaan estimet vaikka vanhoista haisevista sukistaan, jotta valo ei estä teinin heräämättömyyssuunnitelmaa. Teini nukkuu helposti siihen asti, kun tavallinen työssäkäyvä väki sulkee etäyhteytensä työpaikalle tai kipaisee töistä kotiin kello 17.
 • Jatkuva nälkä. Täällä ei ole mitään ruokaa, täällä ei ole mitään syötävää, täällä ei ole mitään lihaa, täällä ei ole mitään pastaa, naukuvat teinit jääkaappien ovilla ja pitävät niitä apposen ammollaan ja osoittelevat jääkaappin, joka saattaa olla täydentäysi tai vähemmän täysi. Mutta mitään syötävää siellä ei ole, koska harvan kotona kuitenkaan  on Mäkkärin ravakeitintä. Ei ole ruokaa, ei.
 • Kasvisten täydellinen karttelu. Satokausi, kasvattaminen, uusi sato, vanha sato liittyvät teinin mielestä johonkin, jota voi poltella tai voi katsella videolta, kun rap-tähdet polttelevat. Kevätsipuli tai uuden sadon herne saattaa eksyä teinin ateriaan, jos teini on lahjottu jollain lahjakorteilla, joilla saa ostaa tietokonepeliin lisäosia.
 • Teini kartuttaa kesäkuukausina myös tuoksuvarantoa välttelemällä peseytymistoimia ja pyykinpesutoimia poislukien ne hetket, jolloin hän on suihkussa 45 minuuttia putkeen
 • Kotitöiden välttely, mutta rahan pyytely. Minähän teen jo paljon kotitöitä, totesi teini, kun oli kerran kuukaudessa siirtänyt yhden oman lautasensa tiskikoneeseen jäätävän mouruamisen saattelemana. Teinille eivät kuulu mitkään kotityöt, koska teini leijuu kesässään ympäri asujaimistoa murahtelemassa ja vaatii ylipäänsä parempaa palvelutasoa
 • Viikonloppuna teini kukoistaa. Hän on lukenut käteensä krampin omaisesti juurtuneesta puhelimesta, että koronarajoituksia on höllennetty ja siitä riemusta hän kipaisee kaljakassin kanssa puistoon samanhenkiseen seuraan ja käyttää siellä puhuessaan prosentuaalisesti eniten kirosanoja.
 • Öisin teini pelaa. Jos teini ei yöllä pelaa, talossa on sähkökatko, mikään muu ei voi estää teinin yöllistä pelaamista. Jos sähkökatko on liian pitkä, teini vaikka polkee virtaa pelikoneeseensa ja itse asiassa tämä onkin ainoa tapa, jolla teiniin voi saada vipinää koko kesänä. Pääkytkin, anyone?

Jos sulla on teini, avaudu! Se helpottaa!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 19 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

19 vastausta artikkeliin “Jippii, ihana teinikesä on täällä!!”

 • Nimetön sanoo:

  Varmaan on niitäkin teinejä, jotka sopii tähän kuvaulseen… Mutta ei pidä yleistää 🙂 Meillä sekä minä että teini nukutaan aamuisin ihan niin pitkään, kun huvittaa. Itseasiassa normaalistikin minä olen se, joka nukkuu pidempään (vaikka klo 13 asti), mutta nyt meille on juuri tullut koiranpentu, joka herättää teinin joka aamu klo 8 paikkeilla 😅 (Pentu on siis teinin oma, joten siksi hän sen myös hoitaa). Muuten tuo lista ei kyllä osunut ollenkaan omaan teiniini. Ei mikään niistä. Hän käy kesätöissä, tekee kotitöitä (meillä kotitöitä tekee se joka ehtii ja jaksaa, mutta teini on kyllä n 11-vuotiaasta hoitanut oman osuutensa oikein kiitettävästi ja itseasiassa myös pyytämättä). Hän tapaa kavereitaan yleensä koirat mukana metsälenkillä tms ja tulee ajoissa kotiin. Tosin ennen pentua hän saattoi hyvinkin mennä vaikka aamuyöllä vanhemman koiran kanssa ulos katselemaan auringonnousua, enkä kyllä ole koskaan pitänyt sitä pahana.

  Vähän vielä pitää avautua tuosta pitkään nukkumisesta, joka näyttää olevan joillekin ongelma. Tuossa alempana joku sanoi, että ei kukaan mene aamuvirkulle valittamaan, että älä nyt mene illalla nukkumaan, kun hienoa iltaa ja kesäyötä on vielä jäljellä. Kesäiset yöt on ihan yhtä hienoja, kuin kesäiset päivätkin. Ja jos nyt ihan vakavissaan mietitään, niin kuinka moni aamuvirkku on oikeasti jo auringonnousun aikaan ylhäällä (aurinkohan siis nousee joskus klo 03-04)? Eli yleensä ne yökukkujat on niitä, jotka pääsee ne auringonnousut näkemään… Ja toisekseen päivällä saattaa monelle olla liian kuuma (etenkin eläimille) ja ainakin itse välttelen auringonpaistetta, koska olen nuorena polttanut itseni liian monta kertaa. Eli käytännössä keskipäivällä pysyisin joka tapauksessa sisällä tai ainakin varjossa. Yhtä hyvin voin siis mielestäni nukkua iltapäivään, ja nauttia siitä ajasta siitä eteenpäin.

 • Kyllästynyt jatkuvaan valitukseen sanoo:

  Tätä palstaa kun lukee tulee mieleen vain että miksi te ihmiset teette lapsia? Eikö se ole vapaaehtoista..

  • Villasukka sanoo:

   Ja minä en ymmärrä, miksi tätä palstaa lukevat ihmiset, joita nää jutut ei naurata 😆

 • Farmari sanoo:

  16 ja 14v tytöt ja heti koulun loppuessa alkoi kesätyöt (su-pe klo 10-17 4vk) hotellissa. Meillä opitaan miten maailmassa pärjää!

 • Nimetön sanoo:

  En ole ikinä ymmärtänyt sitä että lomalla pitäisi nousta kukonlaulun aikaan. Ei kukaan tule sanomaan sellaiselle, joka menee viimeistään klo 21 nukkumaan että älä nyt vielä mene, aurinkokin laskee vasta neljän tunnin päästä, hyvä ilta menee ihan hukkaan! Varsinkin teineillä on todistetusti myöhäisempi vuorokausirytmi. Itse olen aina ollut iltavirkku ja kärsinyt siitä että lapsena herätettiin joka päivä viimeistään klo 8 aamulla. En koskaan saanut nukkua riittävästi. Aikuisena olen tehnyt pääsääntöisesti ilta-yövuoroja, enkä koe jääneeni paitsi mistään, en edes auringonnousuista.

  • Nimetön sanoo:

   Tämä niin kovasti! Kesäyöt on ihan parasta aikaa, kun ei edes tule pimeä 🙂 Itse en viihdy auringossa edes, joten miksi ihmeessä pitäisi herätä aamulla kuumaan päivään, kun voi viettää ihanan illan ja kesäyön. Ei siis sillä, arkenakin selviydyn yleensä töihin klo 10 aikaan vasta, eli olen kyllä iltavirkku ihan ympäri vuoden.

 • Puhe on halpaa sanoo:

  Todella hyvin kuvattu tilannetta :D. Joskus voi olla hyötyä vetoamisesta naimakelpoisuuteen eli ”kun osaat siivota jälkesi, tytöt pitävät sinusta” :D. Sama koskee kesätöiden etsintää ym. asioita.

 • Näin meillä sanoo:

  Meillä on 3/5 teinejä ja loman alussa jollain oli harhakuvitelma pitkistä valvotuista öistä ja nukutuista päivistä, mutta täytyi katkaista samalla sekunnilla siivet siltä haaveelta.
  Jokapäiväinen päiväohjelma on sidottu juniorin epilepsialääkityksiin 12h välein ja se tarkoittaa sitä, että koko muun perheen rytmi on oltava sama, koska niin hiljaista hiippailijaa ei vielä ole 19 vuodessa nähty, että mä en heräisi siihen. Ja jos mä herään yöllä, en saa unta enää ja oon kiukkuinen kuin ampiainen koko päivän.
  Kukaan ei halua sellaista päivää ja siksi pidän tiukat rajat, että jokainen päivä sisältää myös sen nukutun yön.
  Kaikki nukkuu hyvin, kaikki voi hyvin <3
  Ainiin. Jokainen siivoaa viikossa yhden huoneen + omansa milloin huvittaa. Yhteinen siivouspäivä, keskimääräinen siivousaika vetkuttelematta n. 15min. Sisältäen imuroinnin, luuttuamisen, pölyt ja kukkien kastelun tai vessan ja lavuaarin pesun. Lisäksi jokainen pesee itse pyykkinsä ja tiskaa itse omat astiansa heti ruoan jälkeen niin ei kerry tiskivuoria ja jokainen kokee olevansa osa perhettä niin sotkemisessa kuin siivoamisessa ja ymmärtää sotku-siivous-seuraussuhteen.
  Joku muu äiti kutsui natsimutsiksi, minä kutsun itseäni vastuulliseksi vanhemmaksi, joka opettaa lapsille kaiken elämässä tarvittavan ja elämän merkityksellisyyden, enkä todellakaan saata maailmalle mitään uusavuttomia hukassa olevia sieluja. Ja kyllä, meillä sanotaan vastaan ja valitetaan kaikesta, varsinkin siivoamisesta, mutta se on asia, joka vanhemman täytyy kestää. Kokkaaminen ja leivonta ja hauskanpito ja rentoutuminen ja eläinten hoito ja puutarhan hoito ja paaaljon paljon muuta opetetaan myös….

  • "natsimutsi", ja ylpeä siitä sanoo:

   Näin se meni aikoinaan meilläkin ja nyt sillä entisellä teinillä on kolme ammattitutkintoa, esimieskokemusta, eikä yhtään tahatonta työttömyyspäivää.

 • 15v ja minä sanoo:

  Ihana etätyö+teinikesä. Yhteiset lounaat, keskustelut, lenkkeihin ja rapsutuksiin tyytyväinen koira, teinin harrastukset jatkuvat… Nukkukoon niin pitkään kun haluaa, elokuussa se loppuu kuitenkin. Jokainen viety roskakassi on plussa, jokainen äidin työpisteelle tarjottu teekuppi on voitto. Ei turhia riitoja, vain rauha ja lämpö.

 • Katja sanoo:

  Sulake irti vaan, niin loppuu pelaaminen. Näin on tehty 😬😅

 • Piude sanoo:

  17-vuotias tytär tulee kotiin Aikaisin eli aamun pikkutunneilla, hengaa kavereiden kanssa ulkona. Nukkuu sit puolille päivin, ainakin. Yöllä kotiin kömpiessään herättää aina minut, jolla aikainen herätys. Olen kohta kiukkuinen, vanha ja väsynyt. Lapset tekevät lomalla enemmän kotitöitä, laittavat ruuan ja siivoavat, vetoan siihen että meillä illalla enemmän yhteistä aikaa! Alkais jo koulu!

 • Mitähänlomatuo sanoo:

  Meillä kans tääl 11v poika joka haluis nukkua pitkään ja yrittääkin joka aamu 😅 olen elämääkin huonompi äiti kun herätän joka aamu viimeistään 9 aikaan avaamalla verhot ja repimällä peiton. Ja sit jatkuu sama homma kun koulu aamuina käyn parin min. välein huutelee et nyt ylös sieltä 😅menee koko kesä hukkaan jos jää nukkumaan puoleen päivään joka ikinen päivä😅 eka viikko lomaa menossa ja täällä jo meno ku armeijassa 😅 en oikee tiedä miten innolla odottaa sitä että teini ns. Kukkaan puhkeaa 😂

 • Sanna teinin äiti sanoo:

  Aivan mahtavaa. Luin miehelle ääneen ja hän kysyi olenko kirjoittanut tekstin?? Juuri kuin meidän elämästä👍

 • Parempi äiti? sanoo:

  Meillä teinityttö herää neljältä aamulla ja menee viideksi töihin

 • Villakerä sanoo:

  Niin totta. Meillä tätä on jatkunut jo vuosia. Herra jo 19v ja sama meno jatkuu. Elättelin toiveita, että olisi koko kesän töissä mutta sen pilasi korona. Välillä saa jotain innostuksen puuskia mutta pääosin ei. Ihmettelen vaan mistä se repii puhtaita vaatteita, kun olen lopettanut pyykkäämisen hänen osaltaa.

 • Nytkö se jo alkaa!? sanoo:

  Meillä on näköjään ensimmäinen teinikesä meneillään kohta 11v. tytön kanssa. Tänään herättelin puoli kahdeltatoista suoraan ruokapöytään, kun piti hänelle ehtiä ostamaan uudet uikkarit. Takaisin tullessa ei tullutkaan sitä vielä viime kesäistä innostusta lähteä heti uikkareita järveen kastelemaan vaan myrtynyt ”Mä haluun vaan olla (puhelin käteen liimautuneena tietysti) Sä herätitkin niin aikaisin, mä olisin halunnut vielä nukkua!” Tästä se alkaa 💪😱😵

  • Rento mutsi sanoo:

   Teillä alkaa teinikesät vasta, kun sun tytär on 13-v. Ja olisit antanut hänen nukkua. Nythän on kesäloma!

 • Juurikin näin sanoo:

  Niin totta!!! Joka sana!