Miten sun kesä on mennyt? Vähän kurjasti vai?

Niin, sellaisiahan ne kesät ovat. Menevät nopeasti ja ovat rasittavaa aikaa. Kaikenlaisia ongelmia ja ikävyyksiä sattuu.

Töissä on ärsyttävää kykkiä ja ennen lomia on hirveä kiire tehdä kaikki työt. Jonkunhan ne on pakko hoitaa, tietysti jää minun niskoille.

Lapsilla menee unirytmi sekasin kesällä ja kukaan ei oikein nuku.

Tuli saatua ihan huonot lomaviikot, ja ainakin ne on silloin kun on ihan huonot säät.

Alkukesästä oli kylmä ja just silloin satoi kun piti mennä piknikille. Siellä sitten kyhjötettiin sateessa ja hirveän kirpeitä oli ne mansikatkin mitä syötiin.

Nyt on sitten helle ja tämähän se vasta pyllystä onkin kun kerran kymmenessä vuodessa Suomessa on kesällä kuuma enemmän kuin kahtena päivänä. Ei pysty nukkumaan, ei pysty syömään, ei pysty tekemään mitään, uidakaan ei voi koska sinilevä ja kaikki ärsyttää.

Mökillä tietysti oltiin, mutta tietäähän sen mitä se on. Työleiriä aamusta iltaan ja sukulaisten passiivisaggressiivista kitinää ja lasten mankumista siitä että ei ole tekemistä.

Mökillä ja ulkona luonnossa on aina se ongelma että siellä on hyttysiä ja kärpäsiä ja ampiaisia. Siis todellakin tämä kesä meni pilalle näiden ampiaisten takia.

Reissussa käytiin, hirveästi turisteja ja taksikuskit huijasi ja liian kuumahan sitä sielläkin oli.

Mitäs muuta…flunssassa tuli oltua ja avioeropaperit jätettyä tai vähintään sillä uhkailtiin.

Sellaisiahan nämä meidän aikuisten kesät ovat. Kaikki on pielessä aina.

Mietipä hetki, kuinka monta minuuttia olet nauttinut tästä kesästä? Entäpä, jos kysyisit samaa asiaa lapsiltasi?

Lasten kesät ovat erilaisia. Lapsetkin mankuvat, mutta he kluttaavat nauraen vedessä ja kierivät nurmikolla ja kasaavat hiekkaa päälleen ovat onnellisia jäätelöstä. Aikuisten elämässä on tietysti aikuisten murheet, mutta moni murheista on turhaa valitusta.

Silloin kun asiat pohjimiltaan ovat hyvin, voi valita miten asioihin suhtautuu. Onko mökillä pakko pitää työleiriä, ainakaan joka päivä? Onko se puuhailu oikeasti ikävää? Todellako se on maailmanloppu, jos perusterveellä ihmisellä on joskus vähän kuuma? Pilaako sukulaisten tapaaminen todellakin koko kesän?

Mihin meiltä oikein jää se lasten kyky nauttia yksinkertaisista asioista kesällä? Miksi kesät ovat pelkkää suorittamista ja ulinaa?

HAASTE!

Nauti loppukesästä, edes vähän! Tee sitä mitä sinä haluat ihan oikeasti, äläkä sitä mitä ”kuuluu” tehdä tai mikä näyttää hyvältä somessa. Siivoa komerot jos mieluummin siivoat kuin makaat rannalla. Mene mustikkaan jos nautit siitä. Hypi pommilla järveen, mene yöllä kävelylle, heittele vesi-ilmapalloja, mene torille kahville – mitä ikinä haluatkin mutta et ole voinut tehdä koska niin ei sovi tehdä tai sinulla on jotain tärkeämpääkin hommaa. Ehkä joskus tärkeintä voisi olla se, että sinulla on kivaa?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia