Koulukuvat. Ja/tai päiväkotikuvat. Plus nykyään otetaan harrastusryhmissäkin kuvat! Voi hyvä ihme että niistä valokuvista on showta.

Asua joutuu stressaamaan hyvissä ajoin. Jotain, mistä lapsi itse tykkää, mutta jotain suht siistiä. Ovatko juhlavaatteet liikaa? Onko tytöillä hame? Käykö ihan arkivaatteet sittenkin?

Pohdinnasta huolimatta kuvauspäivä unohtuu 98,7% todennäköisyydellä, tai ainakin joku seuraavista skenaarioista toteutuu:

– Lupalappu unohtuu kotiin

– Lupalappu hukkuu

– Kukaan ei tiedä milloin sisarus- ja/ tai kaverikuvat otetaan

– Lapsella on paidassa tahra

– Lapsella on ruokaa naamassa

– Lapsella on musta silmä/ haava kasvoissa tai muuta, koska juuri ennen kuvauspäivää sattui joku haaveri

– Lapsella on sellainen kampaus, että häntä voisi luulla susien kasvattamaksi

– Lapsi itkee juuri ennen kuvaa, ja ehkä kuvassakin

– Lapseen iskee riivaaja tai jostain vastaavasta syystä on niin outo ilme, että mummokaan ei tunnista

Kun kuvat on otettu, tulee noin 15 sähköpostiviestiä ja tekstaria, että kuvat on nyt nähtävissä. Ehkä ne saa katsottua, mutta toimimaan ei pysty, joten kuvapaketteja alkaa tunkea postiluukusta.

Kuvat ovat samanlaisia kuin vanhempien omassa lapsuudessa. Pönöttävä asento, tekohymy, ankeanharmaa tausta. Nostalgisuudessaan se on ihan hauskaa, mutta nykyaikaisella kuvausteknologialla saisi aikaan paljon muutakin. Jospa edes sille taustalle tehtäisiin jotain!

Ja kun kuvat nyt ovat kotona, alkaa arpominen mitä pidetään ja mitä ei, vai pidetäänkö kaikki vaiko ei mitään. Paketit eivät ole ihan ilmaisia, ja varsinkin monen lapsen perheissä niistä tulee kelpo summa. Lapsi haluaa pitää tarrakuvat. Äiti haluaa pitää ne kehystettävän kokoiset. Pitäiskö ottaa se jääkaappimagneetti? Otetaanko kaikki nämä ekstrasälät ja annetaan sukulaisille joululahjaksi?

Kuvat pyörivät pöydällä pari viikkoa ja joko niistä se palautusaika meni? Kai ne on pakko pitää, harmainen taustoineen ja oudosti virnuilevine takkutukkalapsineen. Ja vaikka kuinka muistutteli itseään, että nyt palautan ne ajoissa. Onhan niitä kuvia kiva sitten joskus katsella. (Vaikka vanhempien koulukuvia onkin käytetty lähinnä lapsuudenkavereiden kanssa naureskeluun: uskomatonta että näytimme tuolta!)

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Taasko se koulukuvaus on?!”