Synttäreistä joulukuussa väitetään olevan paljon harmia. Onneksi yhdistetyt synttäri- ja joululahjat ja juhlien väliin jättäminen lievevät enemmänkin urbaanilegendaa – näin kertovat joulukuun synttärisankarit.

Mutta joskus juhlaväsymys voi iskeä. Esimerkiksi näillä nikseillä varmistat, että joulun aikaan vietettävät synttärit ovat yhtä spesiaalit kuin synttärit muulloinkin:

– Älä pakkaa synttärilahjoja joulupaperiin. Juu, sitä on helposti käsillä, mutta pienellä erolla on iso vaikutus!

– Jos vieraat eivät pääse paikalle varsinaisten synttärien aikaan, mieti, josko juhlisitte kaverisynttäreitä puolivuotissyntymäpäivänä. Toinen vaihtoehto on siirtää juhlat tammikuun puolelle. Sillon monilla on aikataulullisesti vapaata. Ja hei, alennusmyynneistä saa mielettömiä lahjoja pilkkahintaan!

– Mieti koristeluja. Jos synttärit ovat ennen joulua, ehkä jätätte tontut ja kimalteet kaappiin, ja pistätte esille ilmapalloja ja serpentiiniä? Jos taas syntymäpäivä on joulun jälkeen, voitte kerätä joulukoristeet pois ja pistää juhlakoristeita tilalle. Jos synttäripäivä osuu juuri joululle, kukapa estää ripustamasta silloin ilmapalloja ja viirejä esille – ja kenties kuusessakin voi olla synttäriteema, kuten vaikka koristepallo jokaista ikävuotta kohden.

vaaleanpunainen lahjapaketti ja kimallusta
Kuva Ekaterina Shevchenko, ylin kuva Kira auf der Heide.

– Anna synttärisankarin päättää ruoista. Jos juhlapäivä osuu joululle, voi olla tylsää syödä aina joulutorttua ja pipareita synttäreinä. Joulunakin voi syödä ihan mitä vaan, kenties popcornia, täytekakkua ja pizzaa?

– Jos joulupukki vierailee, hänelle voi glögin ja piparin sijaan tarjota palan synttärikakkua.

– Anna joulu- ja synttärilahjaksi eri tyylisiä lahjoja. Ehkä se kovasti toivottu puhelin on synttärilahja, ja kaikki ne pehmeät paketit löytyvät kuusen alta?

– Muista, että joulusynttäreissä ei ole mitään ankeaa ja surkuteltavaa. Kaikki ovat juhlatuulella ja joka paikka on koristeltu. Oikeastaan joulusynttärit ovat jopa hienommat kuin tavalliset synttärit!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia