Onko lapsellasi (tai sinulla) syntymäpäivä joulukuussa? Muiden näkökulmasta se on monesti huono asia, mutta joulukuun lapsien mielestä ei – muuta kuin ehkä sinä vuonna, kun tullaan täysi-ikäisiksi!

Joulukuussa syntyminen on kiva juttu, sen tietää jokainen, joka juhlii synttäreitään vuoden viimeisenä kuukautena. Muut ihmiset voivat surkutella, mutta se on turhaa.

Tiedä tämä:

Älä ole urpo!

Jos tuot joulukuussa syntyneelle yhdistetyn synttäri- ja joululahjan, hän katsoo sinua kuin idioottia. Ja syystä! Se on ihan yhtä tyhmää kuin sanoa kesäkuussa syntyneelle lapselle jouluna, että sinä et saa joululahjaa koska toin sinulle lahjan jo silloin kesällä, muistatkos?

Joulu ja syntymäpäivä on kaksi eri asiaa, silloinkin kun ne sattuvat saman kuukauden sisään tai vaikka samalle päivälle. Sitä paitsi, oletko ikinä kuullut kenenkään sanovan tammikuussa syntyneelle, että tässä sinulle yhteinen joulu- ja synttärilahja. Niinpä! Miksi vain ennen joulua olevat synttärit ovat niin lähellä joulua että silloin pitäisi saada yhdistetty lahja?

Älä huoli lapsen pärjäämisestä

Aluksi loppuvuoden lapsilla voi olla vaikeampaa päiväkodissa ja koulussa. Ero kuitenkin häviää ajan kuluessa. Tutkimuksen mukaan loppuvuonna syntyneet lapset pärjäävät korkeakouluissa paremmin kuin muut. Se johtuu ilmeisesti siitä, että lapsi kehittyy parhaiten kun hänellä on hiukan haastavaa. Jos kaikki on aina helppoa, lapsi ei opi ponnistelemaan.

Urheilussa ikäsarjoittaminen voi aiheuttaa loppuvuoden lapsille haasteita. Sekään ei ole tuomio: NHL:n tähdistöpeleissä ja olympialaisissa loppuvuonna syntyneiden pelaajien osuus on suurempi kuin juniorijoukkueissa ja se ylittää usein alkuvuonna syntyneiden osuuden.


Ylin kuva Tyler Delgado.

Loppuvuonna syntynyt elää pitkään – ja vaikuttaa pitkään nuorelta!

Joulukuussa syntyneillä on tilastojen mukaan suurin mahdollisuus elää yli satavuotiaaksi.

Lisäksi aika moni meistä tykkää siitä, että pidetään nuorena. Loppuvuoden lapsi on usein se porukan pikkuinen, jota kohtaan ollaan suojelevia. Aikuisena taas on kiva olla ”jopa vuoden nuorempi” kuin samana vuonna syntyneet kaverit.

Juhlakautena syntyminen on mahtavaa!

Joulukuu on monen lapsen (ja aikuisenkin!) lempikuukausi. Loppuvuodesta syntyneellä synttärit eivät ehkä ole vain yksi ohimenevä päivä, vaan juhlatunnelma jatkuu koko kuukauden. Kimallusta, koristeita, valoja, herkkuja ja iloista mieltä on joka puolella. Jos synttärit osuvat jollekin joulukuun juhlapäivistä, nämä päivät saavat aiempaa suuremman merkityksen.

Lähteet 1, 2, 3.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Synttärit joulukuussa? Tiedä tämä!”

 • Lucia sanoo:

  Kun vielä joulun ja syntymäpäivän lisäksi sattui nimipäivä joulukuulle niin sai tottua siihen, että yhdistellään, ainakin ne nimi- ja synttärilahjat. Muuten elämä yhtä juhlaa joulukuussa.

 • Loppuvuoden äiti sanoo:

  Esikoinen joulun ja uuden vuoden välissä. Kyllä joulu- ja synttärilahjat erikseen. Kuopus syksyllä. Sen verren oikaisen, koska synttäreiden välillä on vain muutamia kuukausia. Pidetään sukulaissynttärit yhtäaikaa.

 • Joulusynttäri sanoo:

  Ihan justiinsa niin, itse syntynyt just ennen joulua ja kuopus joulun ja uuden vuoden välissä. Yhtä juhlaa siis ja paljon synttäri- ja joululahjoja, eikä mitään tyhmiä yhdistettyjä sellaisia.

 • Joulun lapsi sanoo:

  Juurikin näin! Oma muksu syntynyt jouluna ja saanut aina erikseen joululahjat ja synttärilahjat. Ja mikä tärkeintä, sitä synttärilahjaa EI PAKATA JOULUPAPERIIN!