Lisääntyminen, se on tarkkaa hommaa. Sillä lapsen syntymäajankohdalla on valtava merkitys hänen luonteeseensa ja elämään. Ja ei, nyt ei puhuta horoskoopeista!

Tilaston luotettavuus ja kyky ennustaa lienee ihan yhtäläinen horoskoopin kanssa. Tai ainakin toivottavasti on, sillä kyllä näistäkin taas ahdistuu.

Syksyllä syntyvät vauvat elävät pitkään, pärjäävät opinnoissa ja urheilussa. Kesävauvat ovat syntyessään isoja ja aikuisina pitkiä. Talvella syntyvät pienokaiset taas ovat isoja, iloisia ja menestyviä.

Mutta auta armias jos vauva syntyy keväällä, silloin tällä on riski saada glaukooma, alkoholismi, autismikirjon häiriö, syömishäiriö ja ties mitä muuta!

Tai sitten voi olla niin, että tilastosta löytää aika lailla mitä sattuu, ja sillä on tosi paljon väliä, mitkä asiat sieltä poimii. Jotkut asiat ovat yleisempiä tiettyyn aikaan syntyneillä, mutta se ei tarkoita sitä, että juuri tämä tilanne toteutuu.

Edes se yleinen väite, että loppuvuoden lapset eivät pärjää urheilussa tai koulussa, ei pidä jokaisen kohdalla paikkansa. Lapset kehittyvät eri tahtiin, eikä alku- ja loppuvuoden lapsen välillä välttämättä ole suurta eroa, ja iän myötä ero ainakin tasoittuu.

Jos käy niin onnellisesti, että lapsen tekeminen sujuu sen verran helposti, että syntymäajankohdan voi itse ajoittaa, se kannattaa tehdä ihan oma etu mielessä, ei se että mitä mahdollisia riskejä on tilastollisesti tiedossa. Jokaiseen vuodenaikaan syntyy oikein kelpo vauvoja, joista kasvaa ihan hyviä lapsia ja normaaleja aikuisia.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia