Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä AMO Toys.

Saatiin taas Huonolle Äidille perinteisesti pelitestiin AMO Toysin tämän vuoden parhaat joululahjapelit, ja päätettiin esitellä jo isänpäiväksi oiva lautapelilahja, koska pelilähetystä avatessa käytiin seuraava keskustelu:

Isä: *Osoittelee innokkaasti yhtä peleistä*

Äiti: ???

Isä: TÄMÄ!

Äiti: ???

Isä: Tämä on tämä mistä puhuttiin!

Äiti: Ei olla puhuttu.

Isä: Katsottiin kaupassa tätä!

Äiti: Ei olla katsottu.

Isä: Joopa, tämä oli se mistä kerroin!

Äiti: Et ole kertonut.

Isä: No ehkä se olikin teinin kanssa se keskustelu…

Äiti: …

Kyseessä on siis Vuoden peli 2021 -kisan osallistuja Clown.. eikun, Cloud City. Ruuhkavuosipää ja väsyneet silmät vääntävät pelin nimen väkisin muistuttamaan meidän talon arkea.

Cloud City on 3D-elementeillä varustettu strateginen perhepeli, jossa pelaaja toimii futuristisen kaupungin arkkitehtina. Pelissä asetetaan laattoja, joiden päälle kootaan kaupunkia erikorkuisilla taloilla ja rakennetaan talojen väliin joko hiekka-, vesi-, tai metsäsiltoja. Toivottavasti ylikulkusiltojen nimet ovat vain kuvaavia, sillä peliä testatessa oltiin yhtä mieltä siitä, että mennään ehkä hiekasta rakennettuja siltoja mieluummin hissillä alas ja toiseen taloon ihan tavallisesti kadun kautta.

Rakentaminen hermostutti alkuun, sillä epävakaan pöydän, tärisevien käsien ja pikkuruisten siltojen yhdistelmä ei herättänyt luottamusta, mutta kuvitelmista poiketen rakennukset eivät oikeasti kertaakaan kaatuneet, edes nakeimmilla sormilla. Yllättävän hyvin suunniteltu kasauspeli.

Ylikulkusillat antavat pelaajalle ääniä kaupunginvaltuustolta. Eniten ääniä eli pisteitä saanut voittaa pelin. Kannattaa muuten lukea säännöt loppuun asti jo heti alkuun. Testaajien ensimmäisen pelikerralla olettamus oli se, että korkeammat rakennukset ovat arvokkaampia, mutta sepä ei pitänytkään paikkaansa. Siltojen pituus on se mikä merkitsee, ja tasatilanteessa matalampien siltojen pisteet voittavat.

Myöskään valmiin kaupungin visuaalisuus ei paljoa paina, sillä vaikka toisen pelikierroksen kaupunkien ulkonäön perusteella toinen oli selvä voittaja, ei pisteissä itseasiassa ollut kuin muutaman äänen ero (lopputulos linjakas ja toimiva kaupunki: 36 pistettä, vähän tönkömpi ja tukkoinen, ja kuvassa vielä sääntöjen vastaisesti rakennettu, kaupunki: 33 pistettä).

Peli on 2-4 pelaajalle ja kestoksi on merkitty noin 30 minuuttia. Kesto piti hyvin paikkaansa, mikä ei välttämättä aina peleissä toteudu. Tämä on erityisen positiivinen seikka, sillä hyvin usein isompien ihmisten lautapeleissä, kuten myös monissa perhepeleissä, menee jo set-upissa ja sääntöjen opettelussa kauemmin, ja pelisessioon pitää varata huomattavasti mainittua enemmän aikaa. Cloud City on helppo oppia, eikä vaadi sen isompia järjestelyjä pelin aloittamiseen. Cloud City tarvitsee vain pelaajat ja puhtaan pöydän, ja se pöydän puhdistaminen olikin koko järjestelyn isoin homma. Peli on miellyttävän mittainen, ja siitä jaksaa helposti ottaa erän tai kaksi jopa vähän rankemman työpäivän päätteeksi.

Ikärajasuositus 10+ piti myös paikkaansa, tosin jäimme pohtimaan että vähän nuoremmatkin voisivat kiinnostua pelaamaan, ja onnistua siinä myös. Harvemmin nimittäin tulee vastaan Cloud Cityn kaltaisia oikeasti helposti opittavia strategiapelejä, jotka ovat myös kiinnostavia pelata. Oiva ensiaskel strategiapelien maailmaan, ja virkistävä uutuus myös kokeneillekin pelaajille.

Visuaalisuudesta puheen ollen, peli herätti isän huomion jo kaupassa. Kansitaide pisti silmään muiden lautapelien joukosta jo aiemmin teinin kaverin synttärilahjaa etsiessä. Ja tämä oli siis se kerta, minkä isä muisteli pelistä jo käytynä keskusteluna…

Kaiken kaikkiaan oikein kiva peliuutuus, ja parin pelikierroksen jälkeen tekee mieli vielä lisää, joten jääkaapin pesu tältä illalta saa ehkä siirtyä hamaan tulevaisuuteen. Peruspelin lisäksi Cloud Cityssä on pelimuunnoksia, joista yhdessä esimerkiksi pitää rakentaa kaupunkia sen asukkaiden toiveiden mukaisesti.

Lisäksi bonuspisteitä tulee siitä, että nyt löytyi viimein peli jossa isä tuntuu vievän voiton joka kerta. Ainakin tähän mennessä.

Kelpaisiko teidänkin isälle lautapelilahja? Tai löytyykö taloudesta joku muu innokas pelaaja? Hyvä, osallistu siis arvontaan! Kommentoi tähän kuka teillä olisi pelistä eniten innoissaan, ja olet mukana Cloud City -lautapelin arvonnassa! Huonon Äiti arpoo yhden Cloud City strategiapelin kaikkien Huonon Äidin kanavilla arvontaan osallistuneiden kesken. Arvontavoitto ei ehkä ehdi teille isänpäiväksi, mutta onhan tässä muitakin pyhiä tuloillaan 😉

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 14 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

14 vastausta artikkeliin “Strateginen isänpäivälahja, josta nauttii koko perhe”

 • MarjaL sanoo:

  Tätä olis kiva pelata koko perheen kesken!

 • L sanoo:

  Meillä on niin pienet lapset, ettei kannata edes vielä yrittää pelata. Antaisin lahjaksi miehen siskon perheelle, josta löytyy kyllä innokkaita pelaajia 😊

 • Mama sanoo:

  Luultavasti isä ja minä hurahdettaisiin eniten. Esikoinen myös mikäli hällä mahdollisuus voittaa 😀

 • Kristiina sanoo:

  Minä olen eniten hurahtanut peleihin ja kavereiden kanssa säännöllisesti pelaillaankin. Mutta kyl perheen saa aina mukavasti myös peli hetkiin mukaan, kivaa laatuaikaa ilman puhelimia 🤩

 • Idaa sanoo:

  No varmana minä olisin eniten innoissaan, mutta uskon et meil lähtis kilpailuhenkisenä perheenä kaikki mukaan pelaamaan sisaruksista isovanhempiin.

 • Hanna sanoo:

  Itse olisin varmaan eniten innoissani ja erityisesti isommat lapset. Kuopus 7v on ehkä vähän liian pieni ja huonohermoinen tähän peliin 🤭

 • JENNI sanoo:

  Lapsethan siitä varmasti olisi eniten innoissaan!

 • Teija sanoo:

  Vanhemmat ja lapset sitten kun oppivat mitä
  Pelissä tehdään!

 • Elsku sanoo:

  Poikani olisi tosi innoissaan

 • Mimmu sanoo:

  Kyllä tästä tulisi ihan koko perheen peli!

 • Stinde sanoo:

  Nyt on kyllä sellainen peli, että hommataan meille pukinkonttiin. Kyllä meillä olisi perheen isi, joka innostuisi tästä eniten, tai poika tai tytär.

 • Katjuska77 sanoo:

  Äiti olisi varmaan eniten innoissaan.

 • Inkan äiti sanoo:

  Tytär tän voittais 🥰

 • Kukka sanoo:

  Onpa kiva uutuus! Mieheni kyllä varmasti tykästyisi tähän. Ja tykkäisin kyllä itsekin 😁