Luulitko että käsienpesu, kuivat jalat ja terveellinen ruoka riittää siihen, että et saisi flunssia? Eipä riitä, nyt pitää miettiä sitäkin, että ei ole liikaa Facebook-kavereita – tutkimusten mukaan kun sekin sairastuttaa!

Se on jo vanha uutinen, että sosiaalisessa mediassa roikkuminen voi lisätä ahdistusta ja masennusta. Sekä siksi että muiden elämä näyttää niin paljon hienommalta että siksi, että someen uppoutuminen vie aikaa muulta elämältä.

Nyt on selvinnyt, että sosiaalinen media voi tehdä ihan fyysisestikin sairaaksi. Computers in Human Behavior -julkaisussa kerrottiin, että niillä Facebookin käyttäjillä, joilla oli paljon kavereita tai ahdistuksen tunteita Facebookin käyttöön liittyen, oli enemmän ylähengitystietulehduksia.

Sitähän ajattelisi, että jos pysyy kotona eikä tapaa ihmisiä kasvokkain vaan pelkästään Facessa, säästyisi ainakin pöpöiltä. Mutta ei ilmeisesti sitten! Harmi että tutkimus ei selvittänyt mikä on optimaalinen kaverimäärä terveyden kannalta, että pitäisikö niitä hankkia lisää vai ehkä karsia joitain pois?!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia