Niin moni suomalainen on tavannut puolisonsa baarissa tai alkoholinhuuruisissa juhlissa, että jotkut vitsailevat että kansamme kuolisi sukupuuttoon jos lopettaisimme juomisen. Deittaillessa alkoholista luopuminen saattaa silti olla paras vaihtoehto.

Nykyään on todella helppo tavata potentiaalisia kumppaneita ja käydä treffeillä. Deittisovellus vain auki (ja tarvittaessa turha nirsoilu pois) ja treffejä sopimaan! Uusia heilaehdokkaita voi tavata vaikka joka viikko, useammankin viikossa.

Varsinkin jos treffailee paljon, eikä lataa yksille treffeille valtavia odotuksia, on rento oluella tai viinilasillisella käyminen hyvin tyypillinen valinta ensitreffien ohjelmaksi. Useimmat panostavat treffeihin enemmän ainoastaan silloin, kun deittikumppanin potentiaalisuudesta on ihan oikeasti varma.

Lasillinen tai pari rentouttaa ja saa jutun luistamaan, joten siinäkin mielessä drinksut ovat helppo valinta treffiohjelmaksi. Sarjadeittailijakin on yleensä hermostunut ennen treffejä, varsinkin silloin kun kiikarissa on joku erityisen kiinnostava ehdokas. Pieni rentoutuminen ja vapautunut juttelu ei vaikuta kovin vaaralliselta, päinvastoin. Mutta oikeasti drinksuttelu treffeillä voi olla huono idea.


Ylin kuva Alex Holyoake.

Sen lisäksi, että alkoholi rentouttaa, se myös saa meidät sekä tuntemaan liioiteltua yhteyttä muihin ihmisiin että lisää seksuaalista halukkuutta. Tästä voi seurata se, että tylsä tallukka, jonka kanssa ei ole mitään yhteistä, voikin tuntua sielunkumppanilta ja kaupungin kuumimmalta saaliilta. Koko suhdetta ei kuitenkaan voi viettää pikku hiprakassa, joten päihtyneiden tapaamisten perusteella ei pitäisi tehdä mitään arviointeja siitä, sopiiko toinen kumppaniksi vai ei.

Vuonna 2014 tehdyn tutkimuksen mukaan noin puolet juo alkoholia treffeillä, keskimäärin kahdesta kolmeen drinkkiä. Jos kyseessä ei ole deittipalvelu, niin hyvin usein suomalaiset sinkut tapaavat alkoholin vaikutuksen alaisena, sillä muualla kuin baareissa ja yökerhoissa on hankala lähestyä ihmisiä. Se, että toiseen tutustuminen tapahtuu huppelissa tai jopa humalassa, vaikuttaa varmasti siihen, minkälaisen kuvan hänestä saa.

Asiantuntijan mukaan deittidokailu vaikuttaa varsinkin naisiin. Yhteiskunnassa naisiin kohdistuu voimakas paine, jonka mukaan naisen täytyy olla rento ja seksuaalisesti kokeilunhaluinen jotta hän kelpaisi kumppaniksi, kertoo new yorkilainen psykologi ja kirjailija Patricia O’Gorman. Deittisovelluksen profiilitekstissä on helppo olla rento, hauska ja seikkailunhaluinen, mutta oikeassa elämässä ei välttämättä. Naiset saattavat juoda treffeillä siksi, että he voisivat paremmin vastata antamaansa kuvaa ja odotuksia siitä, millainen on toivottu treffikumppani. Nainen saattaa myös pyrkiä tiedostamattaan juomaan samaan tahtiin kuin miespuolinen treffikumppani, mikä voi johtaa liialliseen humaltumiseen.

Asiantuntija suosittelee kokeilemaan treffailua kokonaan selvinpäin. Silloin oppii sekä käsittelemään hermostumistaan ja jännitystään että rentoutumaan uusien ihmisten seurassa. Baari- tai terassikutsuun voi silti suostua: se, että tilaatkin jotain alkoholitonta voi paljastaa paljon siitä, millä tavalla treffikumppanisi suhtautuu siihen, että et juokaan alkoholia.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia