Vanheneminen on etuoikeus, vaikka se ei aina siltä tunnukaan. Siitä huolimatta harva aikuinen haluaa näyttää vanhemmalta mitä on.

Harva aikuinen myöskään haluaa pukeutua kuten nuoriso. Toisten tyyli on nuorekkaampi ja toisten aikuisempi, mutta viimeisimmät teinimuodin villitykset eivät yleensä jaksa enää oikeasti aikuisena kiinnostaa.

Miten sitten pukeutua niin, että ei näytä vanhemmalta kuin on, mutta ei kuitenkaan joudu etsimään vaatteitaan nuorison trendiliikkeistä ja häpäisemään omia teinejään notkumalla 14-vuotiaalle sopivassa asussa julkisilla paikoilla?

Ranskalainen vaatesuunnittelija Justine Leconte kertoo. Leconte tekee YouTubeen videoita muun muassa oman tyylin löytämisestä ja siitä, mistä tunnistaa laadukkaan vaatteen. Uudella videollaan hän antaa viisi vinkkiä siihen, miten voi pukeutua niin, että ei näytä vanhemmalta kuin onkaan:

1. Älä käytä pelkästään väljiä vaatteita

Leconte sanoo, että jos hän näkee jollain pelkistä väljistä vaatteista koostuvan asun, hän ajattelee että ihminen ei pidä mistään kohdasta itsessään, vaan yrittää peittää itsensä. (Vaikka tietenkin ihmiset saattavat pitää eniten väljistä vaatteista, esimerkiksi mukavuudenhalun takia!)

Hän kehottaa yhdistämään väljään alaosaan istuvan yläosan tai toisinpäin, sekä kuromaan väljiä asuja kasaan esimerkiksi vyöllä.

2. Älä pukeudu pelkästään yhteen väriin

Musta hoikentaa, sitähän meille on hoettu. Kokomusta asu on monien suosikki myös helppoutensa takia. Mutta Leconte väittää, että yksivärinen asu vanhentaa. Hän kehottaa lisäämään asuun aina jotain muutakin väriä, esimerkiksi asusteilla.

3. Älä pukeudu vaatteisiin, jotka istuivat sinulle 5-10 vuotta sitten

Leconten mukaan vaatteet pitäisi valita niin, että niiden leikkaukset ja mittasuhteet imartelevat sitä kroppaa, joka sinulla on nyt. Ei sitä kroppaa, joka sinulla oli joskus nuorempana.

Vartalo muuttuu iän ja elämäntilanteiden mukaan. Älä jumitu käyttämään sen mallisia vaatteita joita olet käyttänyt aina.

4. Älä käytä liikaa asusteita

Joulukuuselta näyttäminen ei Leconten mukaan ole eleganttia. Hän neuvoo pukemaan koko asun asusteineen, ja sitten ottamaan yhden elementin asusta pois. Näin näytät freesimmältä.

5. Älä käytä huonosti istuvia rintaliivejä

Rinnat muuttuvat usein. Niiden koko vaihtelee lihomisen ja laihtumisen sekä hormonaalisten muutosten myötä. Älä käytä sitkeästi rintsikoita, joiden kuppi on liian pieni tai iso. Älä myöskään käytä sellaisia rintaliivejä, jotka puristavat selkään makkarat tai hiissaavat pitkin selkää ylös.

Tarkista rintaliivikokosi usein, koska nämä muutokset voivat olla nopeita.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia