Miehet ovat usein kauhuissaan siitä ajatuksesta, että he joutuisivat naisten alusvaatemyymälään tai -osastolle ostoksille. Hei miehet, me tunnemme tuskan!

Asiahan on nimittäin niin, että naisten alusvaatteiden ostaminen on äärimmäisen vaikeaa silloinkin, kun olet nainen! Jo pelkästään pikkuhousujen hankkiminen on tosi haastavaa, ja siksi aika monen naisen alusvaatelaatikko sisältääkin läjäpäin toinen toistaan kauniimpia ja seksikkäämpiä pikku hörselöitä näteissä väreissä – ja sitten ne pikkuhousut, jotka ovat oikeasti käytössä.

On nimittäin aika mahdoton tehtävä löytää sellaisia hörselöitä, jotka olisivat myös mukavia ja käytännöllisiä. Totuus paljastuu viimeistään siinä vaiheessa, kun pöksyt ovat olleet jonkun aikaa päällä.

Lähes jokaisessa pikkuhousumallissa on omat ongelmansa:

Peruspikkarit

Se tavallisista tavallisin alushousumalli. Tämä malli kärsii myös tavallisista tavallisimmista ongelmista: lahkeensuu painuu keskelle kankkua muodostaa niinsanotun tuplapakaran. Jos tuplapakarasta pääsee eroon, pöksyt kaivautuvat pakaroiden väliin.

Tait

Tai-alushousut olivat suurta huutoa 80-luvulla. Joistain paikoista niitä saa edelleen. Malli on korkealle leikattu, joten leikkaus on yleensä imarteleva. Mutta heti kun liikahdat yhtään mihinkään, pöksyt ampaisevat rullalle kankkujen väliin.

Stringit

Stringit taas ovat valmiiksi kankkujen välissä. Se saattaa rauhoittaa siinä mielessä, että narua ei tarvitse kiskoa pois pakaroiden välistä, kun sen kuuluu olla siellä. Yhtään sen miellyttävämpää asiasta ei tule.

Maxipöksyt eli mummo-/mammakalsarit

Maxit ovat kivat varsinkin jos mahaa on sen verran, että se tursahtaa ulos pienemmistä pikkareista. Mutta kun on aika astua ulos pikkareista, maxit jalassa toivoo todellakin että riisuutumiselle ei ole yleisöä.

Sortsit

Lahkeelliset alushousut voivat olla oikein reipashenkiset ja myös rennosti seksikkäät. Mutta yritäpä istua niiden kanssa. Jos pystyt elämään sen nivusiin rullaantuvan kankaan kanssa, et kärsi veritulppariskistä ja olet muutenkin tosi zen. Varmaan voisit myös istua muurahaispesässä vailla ongelmia. Toisaalta, reippaan ihmisen pöksythän nämä olivatkin.

Pitkälahkeiset alushousut

Pitkälahkeiset alushousut vaativat ikää ja asennetta. Mutta kenties ne ovat vastaus rukouksiimme? Sitä aikaa odotellessa.

Hipsterit

Hipsterit ovat mukavat ja sopivat moneen menoon. Mutta valitse vähän vääränmalliset hipsterit, niin ne 1. näyttävät ihan mummokalsareilta, 2. tekevät samanlaisen tuplapakaran kuin peruspikkaritkin, mutta vähän alemmas, 3. saattavat rullautua pakaroiden väliin ja sitten siellä vasta kangasta onkin.

Muokkaavat

Muokkaavat alushousut voivat joskus olla pelastus. Mitä nyt se pikkujuttu, että niissä ei voi syödä eikä liikkua normaalisti, vessassa menee vartti pelkästään pöksyjen kanssa ja riisuutuminen pitää taas tehdä salassa. Muokkaavien kanssa pitää muistaa sekin fakta, että ainehan ei tästä maailmasta poistu. Se, mikä puristetaan piiloon esmes pyllyn kohdalla, tursahtaa esiin reisillä ja niin edelleen.

Ilman alushousuja

Kiva vaihtoehto kotona ja niille, joiden pimppi on samanlainen kuin barbinukella. Haastavammaksi asia muuttuu, jos on sellainen elävän naisen pimppi, josta tulee ainakin silloin tällöin jotain ulos. Ennemmin sitä pikkarit vaihtaa joka päivä kuin pesee housut yhden käyttökerran jälkeen.

Samoin materiaalissa:

Puuvilla

Perusmateriaali ja pimpille terveellinen. Mutta kulahtaa heti ja on inhottavan märkä hikoillessa.

Silkki

Kiva idea, mutta kuka jaksaa pestä pikkuhousujaan käsin?!

Polyesterisatiini

Hauskat tai ”hauskat” kasarivibat, ja vaatteet liukuvat kivasti liukkaan materiaalin päällä. Se vaan, että ei oikein hengitä eli hiostaa, ja ties vaikka pistäisi jonkun tulehduksen sitten kaupan päälle.

Merinovilla

Merinovillaa myydään sillä lauseella, että se ei ala haista vaikka ei koko ajan pesisikään. Uhka vai mahdollisuus? Sinä päätät!

Mikrokuitu

Mikrokuitu on teoriassa täydellinen materiaali. Yleensä se ei näytä helposti kulahtaneelta, on miellyttävä myös hikoillessa, hengittää… Mutta mikrokuitupöksyistä ei ikinä tiedä, millaista materiaali on, ennen kuin alkkarit vetää jalkaansa. Ehkä se joustaa niin että naapurin Kaisakin mahtuisi samoihin alkkareihin? Ehkä se ei joustakaan yhtään?

Muut ongelmat

Koko

Tiedämme tunteen, miehet. Tiedämme tunteen! Alushousujen malli vaikuttaa tosi paljon siihen, mikä koko on hyvä. Eri valmistajien koot ovat aivan eri planeetoilta. Toisen merkin S saattaa olla suurempi kuin toisen merkin L. Sama nainen saattaa käyttää kaikkia kokoja väliltä 36 – 42. Jotkut haluavat tiukasti istuvat pöksyt ja toiset ostavat alkkarit aina vähintään yhtä kokoa suurempina kuin muut vaatteensa.

Tämä tarkoittaa sitä, että ikinä ei voi vaan kävellä kauppaan ja napata mukaan pöksyjä, ilman että mallailee, mittailee, venyttää, tutkii ja arvioi vähintään vartin. Todennäköisesti silloinkin menee vikaan, mutta senhän huomaa vasta kotona ja sitten niitä pöksyjä on kiroten käytettävä kun kerran tuli ostettua. Tai jos kyseessä olivat nätit pökät, niin sitten ne jäävät alusvaatelaatikon hautausmaa-osioon odottamaan joko epätoivon tai toiveikkuuden hetkeä.

Saumat

Helvetissä on erityinen paikka niille vaatesuunnittelijoille, jotka piirtävät pikkuhousuihin sauman eteen keskelle. Mitä te oikein olette ajatelleet?! MITÄ!!??

Kuminauhat/ resorit

Samaiset suunnittelijat ovat ilmeisesti jossain naistenvihaamiskokouksessaan päättäneet, että resorien ja kuminauhojen tulee aina upota naisen lihaan, mutta niiden ei ikinä tule pitämän alushousuja paikoillaan. Kumppareihin myös hyvin usein asennetaan itsetuhomekanismi niin, että niistä alkaa sojottaa elastaanisäikeitä yhden varovaisen, pesuohjeen mukaisen konepesun jälkeen. Kiva kiitti hei.

Kutittaako

Nainen oppii jo aika nuorena, että pitsiä sitä pitää pöksyissä oleman. Pitsiset alusvaatteet ovat herkät, naiselliset, viettelevät tai kaikkea sitä yhtä aikaa. Joskus harvoin käy jopa niin, että pitsi on joustavaa ja mukavaa ja sopii arkikäyttöön kivasti. Silloin se todennäköisesti kuitenkin kutittaa, koska kutittamaton, puristamaton ja nätti on sellainen sanayhdistelmä, jota pikkuhousuin jumalat eivät hyvällä katso. Tai suunnittelijat.

Tässä kohtaa voimme kaikki hiukan naurahtaa sille ajatukselle, että käyttäisimme noita pöksyjä esim. töissä ja salilla. Kuva Nick Karvounis.

Mysteerit

Haarakiilan puuvillaosan toinen sauma on usein ompelematta kiinni

Miksi? Miksi? OI MIKSI?

Reiät

Mistä tulevat reiät haaran puuvillaosaan? Valkovuodosta? Hankauksesta? Tuhohyönteisistä? Pesuaineesta? Siteiden liimasta? Tapauksesta riippuen jostain/ kaikista näistä? Miksi ne tulevat vain jos osa on puuvillainen?

Kuukautispikkuhousut

Millä perusteella joistain pikkuhousuista tulee kuukautispikkuhousut? Onko se koko, materiaali, mukavuus, väri vai sitä kaikkea? Entä mistä kohtu tietää, että olet jo vaihtanut nätteihin pikkareihin, kun se pistää vielä viimeiset veret pihalle yllätyksenä kun luulit että kuukautiset ovat jo ohi? Se niistä näteistä pikkareista sitten.

Seksikkyys

Pitääkö pikkuhousujen olla seksikkäät? Haittaako, jos pikkuhousut eivät ole seksikkäät? Voivatko mukavat pikkuhousut olla seksikkäät? Saako baarista seksikkäillä pikkareilla ikinä vai onnistuuko vaan kulahtaineilla maksamakkaranvärisillä maxikalsareilla? Onko suhde onnellisempi jos käyttää mukavia alkkareita ja on rento vai jos käyttää sexipöksyjä jotka uppoavat piinallisesti lihaan? Niin paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 14 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

14 vastausta artikkeliin “Mies, luuletko että sinulla on vaikeaa alusvaatekaupassa?! Tällaista se on naisille:”

 • Nykijä sanoo:

  Loistava kirjoitus. Erittäin samaistuttava. Saa vinkata, jos tietää mukavia paikallaan pysyviä alushousumalleja

 • Masi sanoo:

  Onko seksikästä käyttää epämukavia alusvaatteita ennen maxit ei siinä ikä ratkaise .

 • Meredith sanoo:

  Sloggi saa minunkin äänen, ihan parhaat! Ja jossain mallissa on myös pitsiä (tekee aavistuksen söpöimmiksi/seksikkäimmiksi?), ja ne pitsit ei kutita.

 • Hanna sanoo:

  Peruspikkarit ja sopivan kokoiset. Niitä kun ei ole tarkoitus vetää niin ylös, että alareuna tulee pakaran päälle. Niiden kuuluu peittää pakarat, jolloin reuna ei millään voi painaa pakaraa, kun se on pakaran alla.

  Sama näissä nykymuodin pyllybikineissä, näyttävät siltä kun olisi kokonaan unohdettu mihin kohtaan housut tulee pukea ja kiskottu liian isot housut liian ylös 😁

 • Kukkahatuton sanoo:

  Sloggin TAI -malli, ihan parhaat jalassa. Kun ostaa suosiolla oikean kokoiset niin ei tarvitse pelätä kankkujen väliin rullautumista. Exä ei arvostanut, mutta itselleni niitä ostin enkä hänelle, joten…

 • MM sanoo:

  Siis ihan parhaat alkkarit on ne synnärillä laitettavat verkkoalkkarit! Ei kiristä tai purista ja pysyy paikallaan! Tietysti niissä esiintyminen normioloissa voi herättää kanssaeläjissä lisää kysymyksiä..
  Yksi piina tuosta tekstistä vielä puuttui. Nimittäin vyötäröltä alaspäin valuvat/ rullautuvat pikkarit. Tietyt sileäpintaiset pikkarit alkavat ensin tiputtaa päälimmäisiä housuja ja sitten alkavat siinä vanavedessä valua itsekin alaspäin.. Ja tietenkin hetki on sellainen, kun pitäisi yrittää olla venkoilematta paikallaan..

  • Äitipuoliäiti sanoo:

   Allekirjoitan täysin sekä jutun että tämän kommentin vyötäröltä rullautuvista pöksyistä!

   Mun top 5 kammotukset ovat
   1. Etupystysauma
   2. Edestä kiinnittämätön haarakiila
   3. Rullautuva vyötärö
   4. Pyllyvakoon hakeutuvat pöksyt
   5. Kutittavat ja/tai ihoon syöpyvät kuminauhat/reunanauhat

 • Liianpaksuperhoseksi sanoo:

  Oih ja voih.
  Meikäläinen ei oo löytänyt tarpeeksi suuria ja mukavia pikkareita moneen vuoteen. Tällä hetkellä käytössä on viidet pikkarit joita pitää pestä koko ajan että on puhtaat laittaa jalkaan. Kaikki on mustia mutta haaruksissa on ne mitkä lie valkovuodon tai virtsan valkaisemat läntit ja kaikista repsottaa kuminauhasäikeitä, taitaapa niissä olla reikiäkin. Raskausaikanakaan ei mistään löytynyt pikkuhousuja, kyllä pullukalla on rankkaa. Kohta pitää alkaa käyttää isännän boksereita, niissä on sentään kankuille tilaa.

  • Masi sanoo:

   No Tam-Silk myy kaikenkokoisille alusvaatteita hinta vaan on kalliinpi.Jos et muualta löydä tilaa sieltä..

 • Anonyymi sanoo:

  Haarakiilan puuvillaosa on ompelematta toisesta päästä sen vuoksi, että se säästää yhden työvaiheen.

 • Ansku sanoo:

  Yksi sana: sloggit.

  • Tina sanoo:

   Sloggi Midi, ei ihan hipsteri mut ei täysin maximummokaan. Tosin midi-versioita saa harvoista paikoista varsinkaan mustana. Aina kun nään oikealla koolla niin ostan valmiiksi varastoon kuluvien tilalle.

  • Jeba sanoo:

   Sloggi TAI