”Mieheni exä ja heidän yhteisen lapsensa äiti on alkanut käyttäytymään todella erikoisesti saatuaan kuulla minun ja mieheni odottamasta yhteisestä lapsesta.
Ovat eronneet jo useita vuosia sitten ja lapsi on vuoroviikoin meillä. Kaikki sujui aluksi hyvin ja mielestäni exä oli tasapainoisen oloinen ja mukava nainen. Lapsikin on oikein kiva ja kaikki sujui alkuun oikein hyvin.

Toisin kävi kun mieheni kertoi exälle meidän odottavan yhteistä lasta. Sen jälkeen kaikki toiminta hänen kanssaan on ollut vähintäänkin haastavaa ja minulla ja miehelläni alkavat voimat olla loppu.

Viimeisin tempaus oli kun nainen oli lähettämässä lasta meille viikoksi, kuten sovittu. Jätti kuitenkin tietoisesti kertomatta että lapsi oli ollut kuumeessa ja näin korona-viruksen jyllätessä tämä ei ole mielestäni ok. Mieheni sai kuulla kuumeesta suoraan tyttäreltään ja laittoi siitä palautetta exälleen. Exä ei ottanut tätä kuuleviin korviinsa, ei kuulemma ollut toiminut väärin. Hän siis vaaransi tahallaan meidän ja syntymättömän lapsemme terveyden. En tiedä enää miten pitäisi toimia.

Tässä haastavassa tilanteessa pitäisi pitää yhtä, mutta hän lisää valehtelullaan huoltamme entisestään ja voimat alkavat loppumaan. Hänelle on ennenkin yritetty antaa rakentavaa palautetta käytöksestään, mutta ei halua edes yrittää ymmärtää näkökulmaamme. Mitä meidän pitäisi tehdä? Jääkö minulta äidinvaiston ja raskaushormonien takia hänen näkökulmansa tilanteessa huomaamatta? En vaan pysty ymmärtämään miksi hän valehtelee meille (ainakin omasta mielestäni) vakavassa asiassa. Haluan vain suojella syntymätöntä lastani niin hyvin kuin mahdollista näinä haastavina aikoina. Tilanne on kaikille varmasti vaikea, mutta lapsi on kuitenkin viaton ja häntä ei aikuisten ihmisten tule missään olosuhteissa asettaa vaaraan.”

Kyllästynyt valehteluun

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia. 

Muista ilo!

Huono Äiti -suklaat

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 25 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

25 vastausta artikkeliin “Saako kipeän lapsen tuoda nyt isäviikolle?”

 • Huono isäkö? sanoo:

  Kuulostaapa tutulta. Minä (isä) kävin kaksi viikkoa sitten hakemassa lapseni yhdeksi yöksi. Vanhempi lapisista yski ja valitti huonoa oloaan. Exäni ei ollut sanonut tästä mitään. Vein lapsen suoraan lääkäriin, jossa todettiin poskiontelotulehdus ja määrättiin antibioottikuuri. Otin lapsen silti yöksi (nykytiedolla en olisi ottanut). Viime viikonloppua ennen ilmoitin exälleni, että en ota kumpaakaan lasta viikonlopuksi, koska vanhemmalla oli vielä kuuri päällä (ja ollut lämpöä alkuviikosta) ja nuorempi oli luonnollisesti altistunut tälle. Ehdotin isäviikonlopun siirtoa. Exä sai raivarin ja haukkui minut isänä aika monetta kertaa. Pysyin silti kannassani. Exä sitten järjesti itselleen vapaata, kun vei nuoremman lapsen mummolleni (exäni äiti) ja antoi vanhemman lapsen mennä kaverilleen yökylään. Ihan käsittämättömän itsekästä ja vastuutonta minun mielestäni! Nyt lasten pitäisi tulla mun luokse to-pe mutta en oikein luota siihen keille kaikille lapset ovat altistuneet ja ovatko he terveitä. Aion vaatia mittaamaan kuumeen ennen kuin voivat tulla mukaani. Olenko kohtuuton – mielestäni en.

 • Sairasta ei siirrellä sanoo:

  Perheessämme on kaikkiaan 6 ipanaa joista 4 on koko ajan meillä ja 2 vuoro viikoin. Kyllä jos muksut toisessa päässä sairastuu niin ei tarvii tänne tulla koko sakkia sairastuttamaan ja kyllä jos täällä sairastuvat niin en ollut laittamassa ipanoita toiseen paikkaan sairastuttamaan muita. Maailma ei siihen kaadu jos sovittua systeemiä muuttaa silloin kun on sairastelut kyseessä. Tai voihan se joillakin kaatua…

 • Tuulivoima2 sanoo:

  No jos lapsi oli jo oireeton ei ollut mitään syytä miksi ei voisi isälleen tulla. Jos oireita vielä oli niin jää sairastamaan siihen kotiin missä nyt on. Näin koronan aikaan. Juuri piti mun lasten mennä isälleen mutta flunssa joten jäivät nyt tähän. Sovittiin että palataan asiaan kun ollaan kaikki kunnossa. Isän kotona vaimo riskiryhmää ja lisäksi taaperoikäinen. Ei me nyt kyllä haluta riskeerata kenenkään terveyttä. Näin me ollaan tehty muutenkin. Joskus on kuumeileva lapsi jäänyt isälleen että paremmassa voinnissa ja päinvastoin.

 • M sanoo:

  Mun mielestä typerää ja edesvastuutonta toimintaa asioista voi kommunikoida fiksusti. Tilanne on eri ydinperheessä missä kaikki sairastavat yhdessä. Jos lapsi on kipeä on aivan älytöntä ehdoin tahdoin tartuttaa muita ihmisiä, ei se tarkoita että edellisestä liitosta oleva lapsi olisi jotenkin vähemmän arvokas. Coronan vaikutuksista raskaana oleviin ei ole tarpeeksi tutkimustietoa vielä, tämän hetken tieto siis se että raskaana olevat eivät ole riskiryhmää, mutta kuten yllä totesin ehdoin tahdoin on turha infektioita levitellä. Ja raskaana oleva erityisesti ensi kertalainen on tietenkin huolissaan syntymättömästä vauvasta se on ihan luonnollista. Osasta kommenteista paistaa moraalittomuus ja kylmyys.

 • Tinuli sanoo:

  Hei,

  Hoitovastuu sairaasta lapsesta on molemmilla lasten vanhemmilla.

  Se, että teille tulee vauva ei ole syy kieltäytyä vanhemman vastuusta. Teidän vauvan hankinta on teidän oma valinta. Tuolla tavalla toimien miehesi siirtää hoitovastuunsa omasta lapsestaan ex-puolisolleen ja hän ei ole ollut millään tavalla osallisena että teidän oma tilanteenne on muuttunut.

  Järki käteen, kukin vastaa omasta tilanteestaan, sen hoito ei ole exien vastuulla.

  • Mirkku sanoo:

   Raskaana olevat on riskiryhmässä! Lue uusperhe.fi näistä tapaamiseen liittyvistä ohjeostuksista koronaviruksen aikana. Kuulostaa ihan katkeran exän kommentilta. Ja kyllä, meillä käy miehen lapsi aikaisemmasta parisuhteesta, vaikka oli flunssainen, mutta meillä ei ole riskiryhmäläisiä perheessä.

   • Tinuli sanoo:

    Kyllä, minä olen se katkera exä jonka ex-miehen uusi vaimo ulosti meidän lapset heidän elämästä kun heille syntyi vauva.

    En olisi itse ikinä tehnyt lapsia jos olisin tietänyt että jään heistä yksin vastuuseen. Sinullekin voi käydä niin jos te eroatte. Miehesi on jo unohtanut edellisen liiton lapsen vastuun.

    Meillä kaikilla on nyt riski sairastua koronaan. Jos olet huolissasi miehesi lapsen terveydestä, pyydä lapsen äitiä viemään lapsi lääkäriin korona-testiin. Vastaus tulee 2:ssa päivässä. Testejä tehdään myös yksityisissä terveyskeskuksissa ja suurella osalla lapsista on sairauskuluvakuutus joka kattaa kustannukset.

    Sen jälkeen kaikki tietävät mikä tilanne on ja kenenkään ei tarvitse vierittää vastuitaan muille.

 • Minävaan sanoo:

  Lapsi OLI OLLUT kuumeessa. Ei ollut enää. Isän lapsi hän on yhtä lailla kuin äidinkin, terveenä ja sairaana.

 • Kasvukipuja sanoo:

  Ymmärrät sitten kun kasvat aikuiseksi, perheessä jaetaan kaikki, myös täit, kihomadot ja koronat! Miksi yhteinen lapsenne olisi arvokkaampi kun edellisestä suhteesta?

 • Riitta sanoo:

  No, no… jos myt odottamasi lapsi ei jää ainokaiseksi, niin joudut hoitamaan sairasta lasta myös raskausaikana. Tuollainen panikointi ei oikein ole tästä todellisuudesta, missä lapsiperheissä eletään.

  Mutta joo, kaikki esikoistaan odottavat panikoivat pikkuasioista. Kai se kuuluu asiaan.

 • Ilona sanoo:

  Lapsella OLI ollut kuumetta, eli ei ollut enää joten eihän tässä mitään estettä ole, että lapsi menee kotiinsa oman isänsä luokse. Raskaana olevat eivät ole riskiryhmää ja jos oikeasti noin kovasti ahdistaa, että lapsi on ollut kuumeessa, niin ethän sä voi ruokakauppaankaan mennä, koska sieltäkin voit taudin saada. Kannattaa nyt rauhoittua, se lapsi on myös isän ja terveenä teille tullut.

 • Terveys ensin sanoo:

  Siis mitä helvettiä taas oikeasti. Edellisen liiton lapsi ei jää uuden lapsen jalkoihin silloin kun suojellaan sen uuden lapsen TERVEYTTÄ. Mä todella toivon että helvetissä on erityinen paikka ihmisille, jotka vaarantaa jonkun LAPSEN terveyden vain siksi, että tämä on syntynyt uusperheeseen. Sillä kumeessa olevalla lapsella on äiti, joka lähihuoltajana on velvolinen huolehtimaan sen lapsensa. Lapsella on toki oikeus isäänsä, mutta ei kenenkään muun terveyden kustannuksella.

  Koronan vaikutuksista syntymättömään lapseen ei tiedetä yhtään mitään. Ei tietenkään ,koska koronaa sairastavia äitejä, jotka olisi lapsen sen jälkeen synnyttnyt, ei varmaan ole vielä kovin monia. Kun normaalilla järjellä olevat ihmiset ei väkisin tartuta raskaana olevaa ihmistä.

  Uusperheessä elävää ei voi verrata ydinperheeseen. Jos se kuumeinen lapsi oli ydinperheen lapsi, niin tottakai sen paikka olisi sen ainoassa kodissa sen vahempien luona. 2 kodin lapsella se paikka on ihan samaan tapaan oman vanhemman, tässä tapauksessa äidin luona, jos toisessa kodissa on äitipuoli raskaana. Ei voi taas muuta sanoa, että kun lukee näitä kommentteja gerää ajatus, että ihminen joka on valmis vaarantamaan toisrn jhmisen lapsen, ei ehkä pitäisi olla äiti tai ainakaan lähivanhempi ensinkään.

  Ps. Vanhemmalla ei ole mitään lapsivapaa oikeuksia. Ei ennen eikä jälkeen eron. Lue vähän asiasta ennenkuin kommentoit.

  • Vähänymmärrystäkiitos sanoo:

   Melkein ainoa järkevä vastaus kommenteissa! Korona tai ei, niin silti en laittaisi juuri infektiosta parantunutta lasta edes toiseen kotiinsa, mikäli mahdollista ihan tartuntavaaran takia. Pyhä Sylvi, ihmiset! Ei varmaan maailmaa kaada, jos yksi viikko sinne tänne heilahtaa vuoroviikoilla ja ei siinä ketään olisi jalkoihin varmasti jätetty.
   Tsemppiä kirjoittajalle ja oot ihan oikeutettu tunteisiisi ja komppaan sinua täysin👌

 • erolapsi sanoo:

  Ymmärrän äidin reaktion raskauteen hyvin. Häntä varmasti pelottaa jääkö hänen lapsi uuden vauvan jalkoihin. Tämä tapahtuma vain todistaa, että jää. Ja niin ei pitäisi mennä ikinä. Hän on miehesi lapsi ja hänellä on oikeus isäänsä olit raskaana tai et. Sovituista asioista pidetään kiinni, äidillä on oikeus sovittuun omaan viikkoonsa ja isällä vastuu hoitaa lastaan. Etenkin, kun lapsi vain oli kuumeessa. Toivottavasti lapselle ettette perustele ettei äidin toiminta ollut ok sinun raskauden vuoksi. Muuten poljette hänet jo nyt vauvan jalkoihin. Mitä jos hän olisikin sinun lapsesi ja olisitte ydinperhe? Älä tarkerru uusioperhe ajatteluun vaan ajattele asiaa ydinperheen näkökulmasta. Ydinperheessä harvoin ketään etenkään lasta passitetaan muualle. Lapsella on oikeus omaan kotiinsa ja isäänsä olit sinä raskaana tai et. Ja siihen nyt sun on aika sopeutua ettei voi uuden vauvan ehdoilla mennä vaan sun pitää myös huomata miehesi lapsi. Muuten voit olla varma, että ero tulee nopeammin kuin uskotkaan jos miehesi on järkevä isä ja pitää lapsensa puolet. Molempien heidän.

  • Hopsista sanoo:

   Miehet eivät ota kovin helposti eroa toisesta liitosta ja uudesta lapsesta, vaan päinvastoin sinnittelevät viimeiseen asti. Miehen tulee nyt vetää rajat eksälle. Jos raskaana olevan suututtaa, siitä tulee seurauksia hyvin pitkäksi aikaa, eksälle, miehelle ja heidän lapselleen. Tällaisesta asenteesta voi syntyä tarinoiden paha äitipuoli. Kun on erottu, pitää vaan hyväksyä että toinen voi saada muiden kanssa lapsia, piste. Voin itse vahvistaa, että eksän kiukuttelu ja temppuilu vaikuttaa suoraan lapsipuolten kohteluun isän uudessa perheessä (negatiivisesti siis vaikuttaa).

 • eevia sanoo:

  Hengitä syvään. On tutkittu ettei korona tartu loppuraskaudessa äidiltä lapselle.
  Vauvasi henki ei ole vaarassa..

  Meillä lapset vaihtavat aina kotia jos eivät voi huonosti, silloin saavat tietenkin sairastaa loppuun siellä missä sairastuivat.
  Eristämme riskiryhmät nyt muutenkin itsestämme.

  Kohteliasta olisi tietenkin etukäteen kertoa siitä että lapsi on kipeä.

  Oletko varma että exän käytös johtuu raskaudestasi? Voihan hänellä olla jotain elämässään joka aiheuttaa stressiä tai huolta. Pystytkö ehkä kohteliaasti kysymään onko kaikki hyvin..
  Ihmiset reagoivat monella tavoilla erinnäisiin asioihin.

  Itse tiedän tutun joka sai keskemenon ja voi nyt äärettömän huonosti raskaiden ympärillä.
  Hän myönsi minulle että tuntee suorastaan syvää vihaa.
  Se on aina helpompi tunne kuin suru jos ei mieli vielä sitä kestä.

  No joka tapauksessa miettisin voisinko sopuisasti rhdottaa miten nyt toimitaan sairastamisen suhteen..

 • Sannis sanoo:

  Elämme omassa perheessämme myös vuoroviikkoarkea ja kummassakin perheessä on uusiakin sisaruksia. Jos on vaihtopäivänä lapsi sairaana, niin erikseen sovitaan exän kanssa, kannattaako kipeää lasta käydä siirtämään. Yleensä ei. Maalaisjärki käyttöön!

 • Julma äitipuoli sanoo:

  Tottakai lapsi siirtyi isäviikolla teille. Jos lapsi OLI OLLUT kuumeessa, niin miksi siitä pitäisi sanoa erikseen?
  Nyt olet epäreilu exää ja lasta kohtaan. Ei ihme, jos exä reagoi. Lapsihan on jo nyt lapsipuolen asemassa sinulle.

  • Äiti 74 sanoo:

   Juuri näin, jos on jo tervehtinyt, niin ei mitään syytä miksi ei voisi tulla omaan kotiinsa. Lapsella on oikeus isäänsä. Tuolla ajatusmaailmalla lapsi ei pääsisi isälleen ollenkaan. Mitä sitten, kun lapsi syntyy. Koronan lisäksi on edelleen kaikkia muitakin tauteja liikkeellä. Tuskin äiti olisi laittanut lasta isälle, jos olis epäilys koronasta. Nyt jäitä hattuun, tai lyöt kiilaa itsesi ja lapsen väliin. Jos hän sairastuisi teillä ollessaan, hoitaisitko terveeksi, vai laittaisitko kotiin kipeänä? Ihan sama asia.

 • Ofelia sanoo:

  Tosiaan pointti on tässä se, että kyseessä on lapsen ja isän oikeus toisiinsa. Toki mielestäni tässä tilanteessa olisi järkevää kertoa etukäteen asiasta.

 • Äityli sanoo:

  Jos on sovittu, että lapsi asuu vuoroviikoin vanhemmillaan niin silloin lapsen kanssa eletään arkea myös sairastapauksissa. Yhtälailla äiti ja isä ovat vastuussa sairaan lapsen huolehtimisesta, niin en näe, että lapsen äiti olisi toiminut tässä vastuuttomasti. Lapsen kuulumiset etäviikon ajalta olisi kyllä hyvä vaihtaa, jotta molemmat vanhemmat tietävät missä mennään.

 • Miehesi lapsi se on vaikka joskus sairastaakin. sanoo:

  Lapsi on varmasti OLLUT monia kertoja kuumeessa. Huomio ollut eli ikinä lapsi ei ole tervetullut sinun perheeseesi… 🙄Nyt lapsi oli terve kun hönet teille laitettii. Ei ihme ettei äiti kommentoinut

 • Just sayin' sanoo:

  Muistutuksena: raskaana olevat eivät ole koronan riskiryhmä. Tämänhetkisen tiedon valossa korona ei aiheuta vaaraa syntymättömälle lapselle. On liuta muita sairauksia, esim. jotkut rokot, jotka voivat aiheuttaa vaaran sikiölle mutta ne ovat asia erikseen ja oireina muutakin kuin kuumetta. Ymmärtäisin tuohtumuksen, jos lapsella olisi kuumetta vielä isälleen tuodessa mutta siis ilmeisesti kuumetta oli OLLUT, ei enää – miksi siis hysteria? Joskus lapset sairastavat ja myös perheissä, joissa odotetaan vauvaa. Toivottavasti aloittaja ei nyt omaa lasta odottaessa ala tietoisesti tai tiedostamatta työntää isän esikoista pois kuvioista flippailemalla kaikesta mahdollisesta ja vetoamalla ”syntymättömän lapsen turvallisuuteen”. Sitäkin on nimittäin jossain joskus tapahtunut. Stressittömämpää loppuraskautta.

  • Terveys ensin! sanoo:

   Ikävä kyllä ei voida olla varmoja ettei koronavirus vaikuta. Esimerkkejä ei tarvitse kaukaa hakea, kuten zika-virus vai mikä olikaan.

   Ilman muuta syntymättömän vauvan terveys edellä nyt korona-aikana! Mietipä omalle kohdallesi. Ei tarvitse kuin katsoa ympärilleen miten vakavasti tähän suhtaudutaan.