Mitä tehdään, jos toisella on lomaa, ja toisella ei? Pitääkö jäädä kotiin siksi, että kumppanilla ei ole mahdollisuutta matkustaa?

Päätetäänkö parisuhteessa kummankin matkat ja vastaavat aina yhdessä, vai saako reissupäätöksiä tehdä itsenäisesti kysymättä toiselta?

Miten pitäisi toimia, jos toisella on ystäviä reissuseuraksi, mutta toisella ei? Saako kaveriporukan kesken lähteä matkalle, jos toisella ei ole samaa mahdollisuutta?

Näitä kysymyksiä pohtii tämä nainen, joka haluaisi käyttää lomapäiviään ystävien kanssa reissaamiseen, mutta se harmittaa puolisoa:

”Minulla on ystäviä ja lomaa, miehellä ei. Kehtasin mainita aviomiehelleni, että olen harkinnut matkalle lähtemistä syksyllä ystävieni kanssa.

Ai miksikö? No siksi, että ystäväni ovat suunnitteleet porukalla ryhmämatkaa, joka sopisi minulle kohteen ja ajankohdan puolesta. Ja siksi, että minä olen kunnalla töissä ja minulla on 38 lomapäivää vuodessa toisin kuin miehellä. Tämän vuoksi minulla on aika paljon pitämättömiä lomapäiviä.


Kuva Yoann Boyer, ylin kuva Artem Bali.

Mutta suurin ongelma tässä ilmeisesti on se, että minulla ystäviä, jotka eivät ole mieheni ystäviä tai että minulla on ystäviä, jotka haluavat viettää kanssani aikaa.

Tässä tuli varmaankin pilattua koko alkamaisillaan olevan kesäloma. Näiden samojen ihmisten kanssa ole matkustanut aiemminkin, viettänyt lukuisia mökkiviikonloppuja ja joka ikisen pyhäin päivän viimeisen 10 vuoden aikana.

Minun mielestäni avioparilla ei tarvitse olla yhteiset ystävät vai tarvitseeko?”

Nimim. Fairytale

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Miten teillä on nämä asiat ratkaistu? Oletko sinä se osapuoli, joka joutuu jäämään kotiin – harmittaako, ja miten selviät vaikkapa kateuden tunteiden kanssa? Tai oletko se reissaaja? Antaako toinen sinun mennä, vai seuraako siitä syyllistämistä ja mökötystä? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Jaa oma tarinasi

Haluatko avata keskustelun jostain sinulle läheisestä aiheesta?
Lähetä kertomuksesi tästä.

Nykyinen kategoria:

Tutustu myös muihin kategorioihin:

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 vastausta artikkeliin “Saako ilman kumppania reissata ja lomailla?”

 • Pitäis olla vaan kotona sanoo:

  Mies meni sohvalle yöksi, kun kerroin suunnittelevani ystävien kanssa ulkomaan matkaa n e l j ä n vuoden päähän pyöreiden vuosien kunniaksi. Siis ehkä mennään, varmaksi ei voi vielä sanoa, mutta vähän jo haaveiltiin. Oli täydet perusteet mennä sohvalle 😀

  Samainen mies edelleen valitti, kun sain töistä ylityökorvauksena yllättäen pidennetyn viikonlopun, ettei hän pysty olla töistä pois ja saan matkustaa ihan yksin. Sitten miehen kaveri kysyi häntä kalastusreissulle samalle viikonlopulle ja kas, vapaata järjestyi :/ Minä jäin kotiin hoitamaan lapsia.

  Muutenkin käy paljon kalassa, mikä olis ihan ok, jos ei mun reissuista olisi joka kerta naama mutrulla. Matkustan silti 🙂

 • Mansikka sanoo:

  No tottakai saa, ihan höpöä moista edes miettiä. Kyllä nyt vaan on oltava iso poika ja kestettävä se, että toisella on omia ystäviä ja lomaa. Ja että lomailee ystävien kanssa, ilman omaa puolisoa. On tärkeää olla omaa aikaa ja omia kavereita, siinä missä yhteisiä kavereita ja parisuhde aikaa. Pieni erossa olo tekee aina hyvää parisuhteelle muutenki, toisen naama ei rupea niin helposti ärsyttämään ja suudelmat maistuu edelleen mansikoilta.😉

 • Mirkku sanoo:

  Minä ainakin lomailen yksin tai ystävien kanssa. Välillä näkyy murjottamista mutta en anna sen häiritä. Jos aikuinen ihminen ei saa pidettyä ystävyyssuhteita niin ei ole minun syyni. Itse yritän vaalia niitä vähäisiä tässä elämässä. Yhdessäkin reissataan ja usein hänen ehdoillaan… Haluaa vaan ajella ympäriinsä. Minä otan pari päivää lomaa lomalla itselleni ja teen omia juttuja. Ei olla siamilaiset kaksoset.😀

 • Ilman muuta sanoo:

  No oho. Ei kai tuota tarvitse miettiä vuonna 2019 Pohjoismaissa. Jos ei miehellä ole ystäviä, se selittää mustasukkaisuuden tietysti. Mutta ei, se ei ole riittävä syy kieltää toista menemästä. Jos ei edes yhteisiä lapsia ole, miksi ihmeessä asia olisi ongelma? Suomessa on liikaakin tapana olla naamat vastakkain pariskuntina, kunnes alkaa kyllästyttää ja tulee ero. Jos lapsia on, tulee tietenkin sopia asioista yhdessä, jottei toiselle tule ilmaisen lapsenvahdin tai yksinhuoltajan olo.

 • Eevia sanoo:

  Sen kun menet, ei se mieheltäsi ole pois josko lomailet itsenäisestikkin. Kyllä meillä ainakin lomaillaan yhdessä ja yksin tilaisuuksien mukaan. Välillä aika kiva kaivatakkin toista.