Elokuussa parisuhteiden on tapana natista liitoksissaan ja erojakin jätetään huomattavissa määrin. Elokuisen parisuhdetarkastelun kunniaksi Huono Äiti esittelee puolisotyypin, jonka kanssa eläminen on vähintäänkin haastavaa. Löydätkö omasi?

Vähätteleekö kumppanisi jatkuvasti tunteitasi ja väittää, että ylireagoit joka tapauksessa? Oletko sinä aina se osapuoli, joka pyytää anteeksi ja kumppanisi ei koskaan koe olevansa yhdestäkään asiasta anteeksipyyntöä velkaa? Jos yrität ehdottaa keskustelua asioista, jotka painavat sinua, väittääkö hän keskustelua turhaksi ja sinua ylireagoivaksi?

Nolaako kumppanisi sinut säännönmukaisesti ystäviesi ja sukusi edessä?  Manipuloiva kumppani iskee kumppaninsa heikkouksiin niin, että usein vain pilkan kohde tietää, mistä on kyse. Pikku piikittely lihomisesta julkisesti on esimerkiksi manipulointia.

Syyttääkö kumppanisi sinua omasta huonosta käytöksestään? Oletko kuullut lauseen: ”minun oli pakko huutaa ( lyödä ym) sinulle ( sinua), koska sinä ärsytit minua”? Manipuloiva ihminen ei ota vastuuta omista teoistaan vaan vastuu jää aina kuulijalle.

Saatko kuulla, ettei sinulle kannata edes yrittää selittää mitään, koska et vain mitenkään ymmärrä? Tällä konstilla toinen osapuoli saa kohteensa pitämään itseään alempiarvoisena ja niin tyhmänä, että kaikki selittely on turhaa vaivaa.

Onko sinulla koskaan niin huonoa päivää, ettei kumppanillasi olisi vielä huonompaa? Manipuloiva ihminen ei tarjoa olkapäätä, jos sinulla on vaikeaa vaan toteaa, että minulla on kuule ollut tänään vielä huonompi päivä – älä siinä vikise!

Jos tämä kaikki kuulostaa liian tutulta, olet mahdollisesti tehnyt jonkin sortin eleen lähteäksesi pois koko suhteesta. Ja se on se kohta, jolloin manipuloija muuttaa käytöstään äkkiä Prinssi tai Prinsessa Ihanaksi – jotta et lähtisi tiehesi. Asiantuntijoiden mukaan kannattaa muistaa, että pysyvät muutos on mahdollista kyllä terapian kautta. Jos manipuloija ei ole terapioiden ystävä, silloin mahdollisuudet muutokseen ovat ohuet. Valitettavasti.

Tämän jutun inspiraatio oli Daily Mailin juttu, tässä.

PS: Oletko Huonon Äidin viikkokirjeen tilaaja? Jos et, se onnistuu rastimalla kommenttikentän alta tilaus – kyllä kiitos. Viikkokirje kokoaa viikon parhaat + ennen julkaisemattomat jutut suoraa sähköpostiisi. Vähän kuin saisi jonkun hyvän ( vai Huonon? )lehden ILMAISEKSI postiluukkuun…

— Huono Äiti

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Onko kumppanisi manipuloija?”

 • J sanoo:

  Mä haluaisin vaan ton uutiskirjeen:)

 • jeba sanoo:

  Pitää paikkansa!

 • minimiii sanoo:

  Mies sanoi joka kerta: ilmanaikoista! -kun puhuin hänen toilailuista ja kuinka ne sattuivat minuun. Hän oli omasta mielestään komein ja paras kaikessa. Pyysi anteeksi jos hyötyi siitä jotenkin, mutta senkin teki vastentahtoisesti koska ei ollut mielestään tehnyt väärää. Aloin huomata millainen mielistelevä kaksnaamainen tyyppi hän on minua sekä muita läheisiään kohtaan, joten otin etäisyyttä. Siitä hän loukkaantui verisesti. Tulee varmasti olemaan myös pitkävihainen 🙂

 • Kristiina sanoo:

  Touché. Kuvaa täydellisesti, jokaista yksityiskohtaa myöden, ex-miestäni.