Kaupallinen yhteistyö Husqvarna

Tulet töistä. Olet päivän aikana hoitanut etänä lomailevien koululaisten erilaisia kysymyksiä, kuten: missä on jääkaappi ja onko siellä syötävää. Sinulla on nälkä. Tiedät, että joku perheenjäsen pitää taas kuskata johonkin. Katsot pyykkivuorta, joka vaikuttaa siltä, että kissa on pissannut siihen. Tunnet pakokauhua. Menet pihaan ja pihasi näyttää tältä.

 

Muistat nurmikkomehuvillityksen.  Nurmikkomehu on omasta nurmikosta tehtävä mehu, jonka saa korjata vain käsikäyttöisellä ruohonleikkurilla. Kun nurmikkomehua tarjoaa perheelle aamusella, siitä ei paljoa päivä parane. Kuulemma. Emme lähde nurmikkomehuryhmään vaan nurmikot kuntoon -ryhmään!

On aika toimia. Taloon tulee Tosi Mies. Unohdamme nurmikkomehun. Unohdamme sen, että kaikki on tehtävä itse kunnes menettää joko järkensä tai henkensä – ainakin hermonsa.

Tosi Mies on robottiruohonleikkuri. Husqvarna Automower® Aspire™ R4 oikealta nimeltään. Se sopii pieneen pihaan, jossa on leikattavaa alaa alle 400 neliötä.

Robotin asennus oli helppoa. Ensin ladataan Automower® Connect -sovellus. Sen avulla voi viestiä Tosi Miehen eli ruohonleikkurin kanssa. Voi käskeä liikkeelle, lopettamaan, ajastamaan, ohjaamaan kaikin tavoin puhelimesta. Tämä on ihanaa!

Latausasema asetetaan tasaiselle paikalle leikattavan alueen keskelle siten, että sen ympärillä on tyhjää tilaa. Kun latausasema on paikallaan, voimme ladata robottiruohonleikkurin akun ja asettaa robottiruohonleikkurin latausasemaan.

Asentaja määritti leikkuualueen luomalla sen ympärille rajat. Raja on maahan kiinnitettyyn rajakaapeli.

Siinä se! Robottiruohonleikkuri Tosi Mies lataa akkunsa täyteen ja lähtee hommiin. Se ei kysele, valita eikä vaadi vastapalveluksia tai kymppiä joka leikkauskerrasta. Robottileikkuri lähtee latausasemalta ensin suoraan, leikkaa matkalla ruohon parin senttimetrin korkeuteen ja seuraavaksi se siirtyy vasemmalle, ohittaa koiran pallon ja jatkaa työtään, jonka aikana sitä voi katsella jalat pöydällä. Tai olla katselematta.

 

Robotti vähentää yhden kotityön kokonaan pois päiväjärjestyksestä. Tämä kone soveltuu nurmikoihin, jotka ovat suhtkoht tasaisia.

Asentajan lohdulliset sanat:pari viikkoa ja tämä on hyvä nurmikko, osoittautui todeksi. Tosin tosi kuumalle robottikaan ei voi mitään, nurmikkoa pitää kastella, jotta se jaksaa vihertää. Se on sitten ihan eri tarina se. Mutta Tosi Miehen jatkuva työskentely ravitsee nurmikkoa ja pieneksi leikattu ruohosilppu toimii nurmikon ravinteena. Lopputuloksena on aikaisempaa kauniimpi, siistimpi, sammalvapaampi ja vieläpä vähemmällä vaivalla hoidettu nurmikko. Jota ei kukaan aja! Hurraa!

#automower #aspire #husqvarna#robottiruohonleikkuri

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Ruoho on aina vihreämpää kun sitä ei tarvitse ajaa itse”

  • PLNT sanoo:

    Tuollaisen ”nurmikkotalkkarin” kun joskus saisi.
    On niin tavattoman työlästä työntää isoa laajaa kotipihaa ja nurmikko aluetta tuollaisella ”ruismoottorilla” minulta meinaa voimat loppua ja sydän hakkaa tuhatta ja sataa.
    Nitrot taskussa käden ulottuvilla…….on tämä suomen suvi ihana mutta niin tavattoman työläs ok talossa asuville