Kahdenkeskinen aika on tärkeää myös sen jälkeen kun on saanut lapsia. Välillä sitä yrittää panostaa, ja lähtee puolison kanssa treffeille. Mennään oikein pitkän kaavan mukaan ulos syömään ja juhlimaan!! Mutta käy ilmi, että se ei ole enää samanlaista kuin ennen…

Milloin?

Ennen lapsia: Milloin vain! Ex tempore! Treffeille voi lähteä vaikka toiseen kaupunkiin!

Lasten jälkeen: Hyvällä tuurilla kerran kuussa, todennäköisimmin kerran tai kahdesti vuodessa. Ei mitään paineita siitä, että tästä tulee ihana ilta…EI KERRASSAAN MITÄÄN.

Valmistautuminen

Ennen lapsia: Valmistautumiseen voi käyttää tunteja…suihku, kenties ihokarvojen ajelua, meikkaamista, nätit alusvaatteet…

Lasten jälkeen: Vedät kolme vuotta sitten ostetulla rajaustussilla viivaa luomille samalla kun päristelet kuin formula-auto jotta lapsi suostuu syömään bataattisoseen. Kostutat rajaustussia syljellä kun ei siitä enää irtoa mitään. Lapset vaistoavat sen, että jotain on tapahtumassa ja heittäytyvät takiaisiksi.

Minne mennään?

Ennen lapsia: Ääh minne mentäis kun kaikkialla on jo käyty?

Lasten jälkeen: Mitä ravintoloita nykyään on? En minä ainakaan tiedä! Äh mennäänkö tohon ostarille vaan? Pahimmassa tapauksessa saadaan täysi itkuromahdus siitä, että ei keksitä minne mennään, ei tultu tehtyä pöytävarausta tai joku asia pilaa tämän kuukausitolkulla odotetun levähdyshetken…

Ravintolassa

Ennen lapsia: Otetaan alkudrinkit, tilataan viiniä, juodaan, syödään ja mietitään minne mennään tämän jälkeen. Missäköhän kaikki muut ovat tänään?

Lasten jälkeen: AAAH JOKU MUU TEKEE MINULLE RUOAN! Kukaan ei heittele lusikkaa lattialle eikä sylje puuroa päälleni! Täällä on RAUHALLISTA ja MIELLYTTÄVÄÄ! Niin rauhallista ja miellyttävää että alkaa nukuttamaan…Mitä sä kulta sanoit? Harkitaan pitkään ja hartaasti, että voidaanko ostaa kokonainen pullo viiniä. Kuinka humalaan siitä tulee? Huomenna pitää nousta aikaisin…

Ruoan jälkeen

Ennen lapsia: Hei lähdetään vielä pubiin! Tai tanssimaan! JUODAAN SHOTTEJA!

Lasten jälkeen: Käydäänkö vielä jossain? Jos nyt yhdellä? Mutta se herätys… Jos baariin uskalletaan, vilkuillaan puhelinta syyllisyydentuntoisena vähintään vessassa. Pärjääkö ne siellä nyt?

Kotiintulo

Ennen lapsia: Kotiin päädytään joskus pikkutunneilla, humalassa ja hilpeänä. Harrastetaan villiä seksiä tai jutellaan miltei aamuun asti.

Lasten jälkeen: Kotiin tullaan ennen puoltayötä, uupuneena. Lapset heräävät ja tulevat kyselemään kaikkea. Nolottaa että joi viiniä ja lapset ehkä haistavat sen! Ai seksiä? Kuka sitä nyt tähän aikaan yöstä enää jaksaa! Sitäpaitsi olen humalassa, känniseksi on ihan tyhmää.

Seuraava päivä

Ennen lapsia: Lojutaan sängyssä, syödään aamiaista puoliltapäivin tai lähdetään ehkä brunssille. Illalla voisi lähteä uudelleen ulos, vai lojutaanko vaan sohvalla katselemassa leffaa?

Lasten jälkeen: Herätys puoli seitsemän! Lapset pitää ruokkia ja viedä matsiin! Ja MITEN minulla voi olla tällainen olo? Olin nukkumassa ennen kahtatoista ja join vain kaksi lasillista! En juo enää ikinä! ONNEKSI ei tarvitse lähteä viihteelle ainakaan seuraavaan kolmeen kuukauteen!

Vaikea toisaalta sanoa, että meneekö muutos iän vai perheellistymisen piikkiin… Eikä muutos välttämättä kovin huono ole! Mitä nyt olisi kiva voida valmistautua rauhassa ja ennen kaikkea nukkua seuraavana aamuna pitkään…

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Romanttinen ilta kahdestaan ennen lapsia …ja nyt!”

  • äiti86 sanoo:

    Romanttisimmat hetken kun lapsille saatu semmoinen hoitopaikka: erityislapsen sopeutumisvalmennusleirit (meillä oli viikon aikana varmaan 5 tuntia kaksin oloa ja karattiin autoon pussailemaan, myös luennoilla oli joskus mahollista istua ihan lähekkäin ja hipsiä toisen leukaa) sairaalatutkimuspäivät kun ei saa ottaa sisaruksia mukaan (lapsella tunnin aika esim. psykologilla jolloin voidaan olla ihan kahden) Parisuhdepsykologi jonka mies hankki, Ihana keskustella yhteydestä toiseen) Kaikki vasut, hojksit kun saadaan istua miehen kans kaksistaan autossa.. Kymmenen vuoden sisällä ollaan myös kerran oltu viihteellä yhdessä. Syömässäkin ohimennen.. Vanheimpain illat on kans semmonen kutemispaikka jota harva hyödyntää.. :/ Arjessa on paljon mahtavia tilaisuuksia näyttää se toisen arvostus ja kunnioitus siihen välttämättä mitään järjestelyä tartte kun on vaan halu rakastaa. Lapset saa nähä kun isi ja äiti pussaa.