Tykkäätkö juoda viiniä? Valkkaria, punkkua, skumppaa? Ruoan kanssa, tyttöjen kanssa terassilla, mökillä illan pimetessä, arkena telkkarin edessä, romanttisesti puolison kanssa…? Aika moni tykkää.

Tavallisesti viinissä on jonkin verran yli 10 prosenttia alkoholia. Yleensä juomassasi viinissä on todennäköisesti 12-14 prosenttia alkoholia.

Vaikka monet meistä lipittävätkin viiniä mielellään, on se määrä kuitenkin monille aika paljon. Yhden reilulla kädellä kaadetun lasin jälkeen voi olla sellainen olo, että on hiprakassa. Useat tietysti tykkäävätkin siitä, ja saahan sitä silloin tällöin ihan huppelissakin olla. Mutta liian vahva alkoholi ei ole hyvä juttu.

Jos viini tai muu juoma on kovin vahvaa, sitä ei voi juoda kovin paljon. Voi olla, että tulee turhan nopeasti humalaan tai viinin juomisesta seuraa huono olo. Mutta minkäs teet, kun viinit nyt ovat sen vahvuisia kun ovat?

Paitsi että eivät enää! Uusi alkoholilaki mahdollisti sen että miedot viinit tulivat kauppojen hyllylle. Ja nyt puhutaan oikeasti miedoista, eli sellaisista joissa on maksimissaan 5,5% alkoholia.

Ajatushan on oikein hyvä. Vähäalkoholisessa viinissä on monia etuja:

– Sitä voi juoda rauhassa pari lasia ilman että on liian humalassa.

– Sitä saa ruokakaupasta eikä tarvitse lähteä Alkoon!

– Se on terveellisempi vaihtoehto jos haluaa vähentää alkoholin käyttöä mutta ei luopua viinistä kokonaan.

– Siinä on vähemmän energiaa kuin vahvemmassa viinissä, mikä tarkoittaa sitä että se sopii painoaan tarkkailevalle.

Maistoimme neljä kaupasta saatavaa viiniä. Menikö alas, pysyikö sisällä ja tuliko niistä humalaan?!

Charles Dulac Pinot Grigio -kuohuviini, 7.99 € HYVÄ!

Tarkalleen ottaen tämä ei ole kuohuviini, vaan sekoitus viiniä ja alkoholitonta viiniä sekä hiilihappoa. Tästä huolimatta juoma on varsin uskottavaa. Alkoholia ei juuri maista. Viilennettynä tämä on varsin kelvollisen makuista ja helposti juotavaa. Vähän liiankin helposti! Yksi testaajista uskoo, että saattaisi hyvinkin juoda pullollisen oikeastaan tajuamatta, että juo alkoholia… Nauti siis kohtuudella!

Pullo näyttää ihan tavalliselta kuohuviinipullolta, joten fiiliksestä ei tarvitse tinkiä ollenkaan!

Gato Negro Breeze Fresh Berries Wine Spritzer, 7.99 € JAKAA MIELIPITEET!

Tämä ei myöskään ole viini, vaan viinispritzer. Juomassa on siis kuplia, ja niiden lisäksi myös kirsikan ja mustikan aromeja. Siis etiketin mukaan! Testaajien mielestä maku oli sekä ”liian makea” että ”irtokarkkimainen”.

Tämä spritzer oli siidereitä ja makeita juomia inhoavan testaajan mielestä yllättävän hyvää. Joillekin juoma taas oli aivan liian makeaa. Pullo on nätti, ja poreet haihtuvat nopeasti.

Sangre de Toro Low Alcohol -valkoviini, 7.99 € VOITTAJA!

”Onko tässä hiilihappoa?!” oli ensimmäinen kysymys. Ei ole, mutta aavistuksen verran viini tuntui silti poreilevan. Aivan täydestä se ei mennyt kokeneille viininlipittäjille, mutta maku oli varsin kelvollinen ja kokonaisuus miellyttävä. Ainoana miinuksena oli hyvin helppo juotavuus!

Fresita Strawberry 5,5 %, 9.85 € KALLEIN!

Testaajat eivät ole Fresita-ihmisiä, mutta tämä on vielä pahempaa mitä odotimme. Normaalivahvuisessa Fresitassa 8 % alkoholipitoisuus yllättäen helpottaa juomista, sillä se taittaa liikaa makeutta. Tämä vähäalkoholisempi versio on selvästi nuoreen makuun. Maussa tuntuu esanssisuutta ja jostain syystä myös kookosta. Ei uppoa meille, ei sitten yhtään.

Entäs se känni?! Jos suoraan puhutaan, niin kyllähän moni haluaa kokea ainakin hienoisen hiprakan juodessaan, vaikka kuinka olisi terveystietoinen. Testatut juomat olivat siis sen vahvuisia mitä kaupoissa saa myydä. Kyllähän vastaavan vahvuisista oluista tai siidereistä tulee humalaan – ihan samalla tavalla nämäkin toimivat.

Matala-alkoholiset viinit ovat hyvä vaihtoehto monessa tilanteessa, mutta kannattaa varoa kevyttuote-efektiä. Kevyttuotteiden kanssa saattaa käydä niin, että leivälle höylää hirveän kasan juustoa, koska ”tätä voi syödä kun tämä on kevyttä”. Matala-alkoholista viiniä saattaa ostaa ja juoda enemmän siksi, että ”tämä on terveellisempää”. Sekin, että juomassa ei maistu alkoholi vahvasti, saattaa innostaa latkimaan sitä turhan paljon tai turhan nopeasti.

P.S. Kukaan ei maksanut tästä testistä mitään! Jopa rapu haettiin marketista ihan omalla rahalla! Kippistä vaan!

PS2. Haluatko juoda seuraavan drinkkisi näistä mukeista? Sunnuntaihin asti -15% koko Huonon Äidin kauppa!!! TÄÄLLÄ!!

Tää ei oo muki, vaan kännykkäkuori

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia