Täikausi on taas täällä. Mutta se ei ole lainkaan niin kauhea asia kuin yleensä ajatellaan!

Perheen ensimmäinen täitartunta saattaa ahdistaa kovasti. Olenko nyt huono vanhempi? Miksi niitä MEILLE tulee?

Onko pakko kuurata koko asunto, vai olisiko parempi polttaa kaikki tavarat?!?

Ahdistus ja ällötys ottavat helposti vallan. Siihen ei kuitenkaan ole tarvetta. Täitartunta ei nimittäin ole mikään maailmanloppu, ja asiat voisivat olla pahemminkin…

Esimerkiksi näistä syistä:

– Täit eivät ole vaarallisia. Ne eivät levitä mitään tauteja tai kerro siitä, että täitartunnan saanut olisi sairas. Täit ovat ainoastaan ällöttäviä, ei sen pahempaa.

– Täit eivät leviä niin helposti kuin kuvittelemme. Ne eivät lennä eivätkä hyppää päästä toiseen. Ne tarttuvat lapsilla helposti ainoastaan siksi, että lapsilla on tapana olla tiiviissä kosketuksessa toisiinsa.

– Täit kuolevat helposti. Täit eivät pysy kauaa hengissä vaatteissa, sohvatyynyillä ja vastaavissa paikoissa. Jos ne eivät saa verta ihmisestä, ne eivät pysy hengissä. Täit eivät myöskään leviä lemmikkeihin (ja se on jo iso ilonaihe, mieti vaan jos joutuisit pesemään kissaa täishampoolla!).

palloista tehty matto

– Vain täit tarttuvat, saivareet eivät. Ne ovat niin tiukassa, että niitä joutuu suorastaan repimään irti.

– Aikuiset selviävät useimmiten ilman täitartuntaa, vaikka lapsilla täitä olisikin. Ensinnäkin, aikuiset osaavat varoa. Ja toiseksi, täit suosivat sileää ja hentoista tukkaa. Aikuisten hiukset ovat monesti niille liian karheita.

– Lapsen ei tarvitse olla poissa päiväkodista tai koulusta. Kunhan täit hoitaa asianmukaisesti ja lapsia opetetaan pitämään pientä väliä toisiinsa, ei täitartunnan takia tarvitse eristäytyä.

– Kaikilla täitartunta ei kutise. Se voi olla siis siltäkin osin harmiton juttu.

– Täitartunnat ovat nykyisin yleisiä eivätkä yhtään noloja. Kelläpä ei olisi ollut täitä, pikkujuttu.

– Täit eivät pissaa. Tämä tieto helpottaa ainakin lapsia!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia