Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Olen ollut nykyisen vaimoni kanssa yhdessä reilu kymmenen vuotta. Alussa seksi toimi ja tyydytti molempia (ainakin oman näkemyksen mukaan). Noin viidennen yhdessäolo vuoden jälkeen puolisolleni ei enää seksi ole ”maistunut” ja samalla seksin määrä läheisyys väheni asteittain. Niinhän kuulemma käy jokaisessa parisuhteessa? Mutta meillä asian on edennyt ”normaalia” pidemmälle. Nyt taitaa olla yli vuosi jo edellisestä rakastelukerrasta.

Olen ottanut asian puheeksi, mutta se ei etene mihinkään. Viimeksi, kun mainitsin, niin vastaus oli ”pidätkö kalenteria asiasta?”. Tämän tilanteen jälkeen keskustelin meidän tilanteesta vaimoni äidille, joka sanoi ettei halua puuttua meidän elämäämme. Hieron hartioita, koskettelen, yritän pussata, kehun ja ostan silloin tällöin pieniä lahjoja. Tuntuu kuitenkin ettei eleitäni arvosteta puhumattakaan vastakaiusta.

Kuva Matthew Henry. Ylin kuva Nik Shuliahin.

En ole sortunut vieraisiin, enkä missään nimessä pakota puolisoani harrastamaan seksiä tai väkisin pussaa. Minulle riittäisi joskus edes läheisyys, suukottelu ja yhdessäolo, mutta tuntuu ettei puolisoni halua läheisyyttäni. Olen reilu kolmekymppinen ja pidän itsestäni huolta, käyn salilla pari-kolme kertaa viikossa ja harrastan jonkin verran joukkuelajeja, kuntoni on hyvä, pukeudun siististi ja huolehdin ulkonäöstäni. Joten rupsahtamisesta tässä ei ole kyse. Pidän myös vaimoani viehättävänä, kehun hänen ulkonäköään sekä koskettelen, jos se on mahdollista.

Ehdotin alkuvuonna -20 parisuhdeterapiaa, josta vaimo kieltäytyi jyrkkäsanaisesti, eikä aiheesta keskusteltu sen jälkeen. Ikävintä tässä on se, etten halua erota. Rakastan vaimoani paljon, mutta en tiedä jaksanko seuraavankin vuoden elää ilman läheisyyttä. Meillä ei ole lapsia ja tulemme taloudellisesti hyvin toimeen. Vaimoni ei tee töitä, joten hänellä on paljon vapaa-aikaa. En kuitenkaan usko, että hän käy vieraissa, koska mitään siihen viittaavaa ei ole ilmennyt.

Olen yrittänyt kehittyä puolisona vuosien varrella, jos se toisi läheisyyden takaisin. Osallistun kotitöihin, vaihdoin hiustyyliä, ostin itselleni vaimon kriteereihin sopivan auton, ostimme asunnon hänen haluamastaan kaupunginosasta jne. En enää tiedä mitä pitäisi tehdä, jotta saisin kliseisesti vanhat ajat takaisin. Edes sen läheisyyden!”

Nimim. Mieskö

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 59 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

59 vastausta artikkeliin “”Rakastan vaimoani ja kaipaan läheisyyttämme””

 • Huhuh sanoo:

  Kiinnostaisi tietää. Onko lapsia? Ja jos on, kuinka nopeasti tutustumisen jälkeen saitte lapsen?

 • Sinkkunainen sanoo:

  Nainen vaikuttaa olevan yhdessä pelkän rahan takia ja hakee seksinsä muualta. Valitettavasti. Oispa tällä miehellä rohkeutta lähteä suhteesta.

 • Ehkäisy vaihtoon sanoo:

  3 vuotta vanha juttu. Mitähän parisuhteelle nyt kuuluu? Tuliko ero vai saivatko asiat eteenpäin ja paremmaksi.

  Yleisesti ottaen pitkässä parisuhteessa ehkäisy on usein naisen ”vastuulla” eli nainen esim popsii pillereitä tai käyttää pessaaria, kierukkaa, rengasta tms. Ja suurin osa näistä on hormonaalisia. Ei kannata. Hormonaalista ehkäisyä ainakaan käyttää.

  Itselläni päättyi pitkä parisuhde joista yksi syy oli (minua hienosti syyllistäen) että olin väsynyt. Se miksi olin väsynyt on toinen juttu mutta isompi asia oli ehkäisy. Parisuhteen päättymisen myötä lopetin (hormonaalisen) ehkäisyn ja siitä meni noin kuukausi kun ”heräsin” jostain horroksesta. Tunnen olevani enemmän ”elossa” ja ylipäänsä tunnen enemmän. Olen tavannut uuden miehen ja seksi on minulla mielessä oikeastaan jokapäivä, seksissä esim kostun aivan eritavalla kun aikaisemmin mikä lisää halua.

  Älkää siskot käyttäkö hormonaalista ehkäisyä vaan vaihtakaa se muuhun!

  Artikkelin pariskuntaa mietin ja sitä että vaimo oli henkisesti ja fyysisesti etäällä. Lääkäriin kannattaa vastaavassa tilanteessa mennä. Tälle pariskunnalle vinkki tulee kolme vuotta liian myöhään mutta ehkä joku toinen lukee tämän.

 • NytMäNautin sanoo:

  Mikä on normaalia vähemmän läheisyyttä, itse olin k-o-k-o avioliiton eli 5v ilman mitään seksiä, pusuja kummempaa ei ollut edes hääyönä :/ En usko että kovin montaa kohtalotoveria löytyy 😉
  Nyt oon ottanut sinkkuna takas kaiken menetetyn nautinnon, amen 😀 Juu ei ollut ihan terve suhde se liitto vaikka rakastettiinkin paljon!

 • Jonna sanoo:

  Eipä tuossa mitään muuta enää voi kuin erota. Vaimo ei enää rakasta. Todennäköisesti hän olisi eronnut, mutta hänelle se olisi taloudellisesti huono asia.
  Jos mieheni tekisi noin, ja puhuisi noin, autostani näkyisi enää perävalot, vaikka on lapsiakin.
  Elämä on liian lyhyt tuollaiseen.

 • Nimetön sanoo:

  Vaihtamalla paranee 😅 Tuo ei enää mene normaalin avioelämän ”seksi vähenee” -kriteereihin. Vaimosi ei selvästikään halua samoja asioita, kuin sinä. Eli jätä vaimosi, etsi uusi seksikäs nainen ja aloita uusi elämä 🙂 Näin naisena en ikinä voisi kuvitella eläväni liitossa, jossa mies ei haluaisi minua enää. Eli miksi miesten pitäisi elää sellaisessa?

 • naiselleni sanoo:

  Mielestä ainoa oikea ratkaisu on ottaa ero. Sinä olet käsittääkseni parhaasi yrittänyt, eikä se riitä. Meillä on vain yksi elämä. Sitä ei kannata tuhlata suhteessa, mikä ei toimi. Vaimosi käyttää sinua vain hyväkseen. Avaa silmäsi ja myönnä totuus itsellesi. Älä tuhlaa nuoruuttasi. Mitä nopeammin eroat, sen parempi sinulle.

 • Roolin vaihtaja sanoo:

  Joku jo ehdottikin sinulle kylmäksi heittäytymistä, olen itse vähän samoilla linjoilla. Meillä minä olin vuosia se jota mies joutui lämmittelemään ja hän oli aina se joka joutui sovittelemaan riitoja ja pyytämään ensiksi anteeksi, hän tekia aina aloitteen seksiin jonka minä monesti torjuin. Oli meillä muitakin mm. uusperheen toimintaan liittyviä ongelmia. Vihdoin itse ehdotin eroa ja mies siihen suostuikin, oltiin laittamassa asuntoa myyntiin kun asia iski minulle tajuntaan, en halunnutkaan menettää häntä, tajusin että en halua olla kenenkään muun kuin hänen kanssa. Sitten se olin minä jotka itkua tihrustaen pyysi uutta mahdollisuutta ja hän on vuorostaan se vaisumpi osapuoli koska on vetänyt panssarit eteen ettei tulisi enää loukatuksi. Jatkan hänen pehmittelyä mutta vinkkinä sinulle että voisit kokeilla näyttää vaimollesi että et ole mikään itsestäänselvyys.

 • Mooly sanoo:

  Kyllä se käy vieraissa se sinun vaimosi.

 • Nimetön sanoo:

  Siis puhuit tilanteesta vaimosi äidille?? Seksielämästänne?? Nyt ei kyllä taida olla normaalia. Itse en enää halua miestäni, koska se haisee. Käy kyllä päivittäin suihkussa, mutta ei se riitä. Olen sanonut asiasta toistuvasti, ei auta. Ei olla enää vuosiin harrastettu seksiä.

 • Maalaiseukko sanoo:

  Tiedän vastaavia ”aivan ihanan, huomaavaisen ja itsestään huolehtivan” miehen kanssa ”kylmiksi ja haluttomiksi” muuttuneita naisia. Joku siinä kemiapuolessa prakaa, eikä sille mies mitään voi. Jonkun lähes naisenhakkaajan kanssa sovintoseksi sujuisi, mutta liian mukava on vähän liikaa. Mikähän siinä on, että naiset aina rakastuvat renttuihin?

  • Nimetön sanoo:

   No eikä rakastu hyvä tavaton! Sinä et ole kaikki naiset jos itse olet renttuun erehtynyt.
   Vetovoima toiseen pitää olla. Ilman sitähän suhde on tuhoon tuomittu alusta asti. Molemminpuolinen kunnoitus on toinen asia mitä ilman suhde ei toimi eikä seksi onnistu. Miten antautua toiselle ja luottaa, tuntee olevansa turvassa jos toinen ei kunnioita?

  • Nimetön sanoo:

   Heh, se on juurikin noin. Liian kiltit miehet ei vaan sytytä naisia, as simple as that. Kysykää vaikka pelimiehiltä joilla naisia riittää. Miehessä pitäisi olla vähintään hyvä ripaus alkuvoimaa niin johan alkaa peitto heilua. Kiltteys on myrkkyä vetovoimalle. Silti mies voi ehdottomasti olla ns hyvä mies, joka osaa pitää naista kaikinpuolin hyvin. Mutta nössöys.. sitä kannattaa varoa kuin ruttoa, se on erotiikan tappaja nro 1.

 • Minuakin alkaisi ahdistaa / nainen sanoo:

  Olet liian kiltti. Vaimosi kaipaa rajoja, ei niinkään rakkautta. Et vedä häntä puoleesi käytökselläsi. Olet päästänyt hänet asemaan jossa hän voi hallita sinua, kohdella vähän miten huvittaa. Se kertoo arvostuksen puutteesta ja ilman arvostusta ei ole myöskään rakkautta. Lyö nyrkki pöytään, ole Mies. Tosi miehet saa aina. Eli, kasvata kivekset ja lopeta hänen mielistelynsä. Aivan kokonaan. Mitä kylmemmäksi rupeat, sen enemmän hän tulee juoksemaan perässäsi. Usko minua ja kokeile, et voi enää hävitä mitään. Voit jopa saada naisesi takaisin. Monet naiset vaan kaipaavat että mies on mies ja ihme tapahtuu. Lopeta siis naisesi perässä roikkuminen ja ota etäisyyttä, kohta hän jo kipittää perässäsi. Pelaa peli oikein, ole viisas niin voitat 🙂 Tarkoitat hyvää mutta teillä on roolit sekaisin!

  • Nimetön sanoo:

   Aloittaja älä ainakaan tätä usko. Aggressiivisuus ja väkivalta ei kuulu minnekään ei myöskään parisuhteeseen.
   Että naista uhittelemalla olemalla aggressiivinen nainen alkaisi haluta miestä? Ja että mies olisi välinpitämätön puolisoaan kohtaan, panisi naisen juoksemaan perässään? Tässäpä mainiot neuvot siihen että saa naisen lähtemään suhteesta!!!

   • Nimetön sanoo:

    Siis.. täh?? Taisi osua nyt johonkin arkaan paikkaan.. en ole sanallakaan puhunut mistään mitä mainitsit. Ehkä kannattaa jättää kommentoimatta jos ei edes ymmärrä sanaakaan mistä on puhe 😀 Ja tottakai se on vetovoiman laki, jos roikut toisen perässä, toinen yleensä kyllästyy sinuun. Ja päinvastoin. Se johtuu juurikin roikkujan arvostuksen puutteesta itseään kohtaan, silloin toinenkaan ei voi arvostaa. Kannattaa ihan itse kokeilla. Toimii. Eikä ole muuten edes minun keksintöni, olen kyllä ottanut käyttöön miesten kanssa ja kyllä, toimii niinkin päin. Toki pitää olla viisas ja käyttää tietoa oikein, mikä tuskin kommentoijalta (ei siis aloittaneelta) onnistuu. Kuten sanoin, roolit on sekaisin ja siksi vetovoiman laki ei toimi enää kuten alussa. Kokeile niin näet, huonommaksi ei ainakaan enää voi mennä, valitettavasti.

    • Nimetön sanoo:

     Normaalissa vetovoimaa sisältävässä parisuhteessa on kaksi tasavertaista kumppania. Ei parisuhteessa ole roolit sekaisin jos nainen ei halua miestään.
     Ja itse nimenomaan kirjoitat että miehen pitää lyödä nyrkki pöytään. Mitä muuta se on kuin aggressiota ja väkivallalla uhkailua? Naisen ja normaalin miehenkin pitää tuntea olevansa turvassa jotta voi haluta ja antautua seksille.
     Että ikävästi välinpitämättömästi kohtelu saisi naisen haluamaan miestään? No joka päivä on hyvä nauraa kunnolla.

     • Vertauskuva sanoo:

      ”Nyrkki pöytään” on myös vertauskuva siitä että nyt riitti. Ei se tarkoita että kirjaimellisesti lyödään nyrkkiä pöytään.

 • Mene eteenpäin. sanoo:

  Miten voit olla ihmusen kanssa joka ei halua kuulla sinua ja sinun tarpeita saatikka sitten käsitellä asioita ja tehdä jotain muutoksen eteen. Ota välimatkaa, muuta yksin, pitäkää täysin taukoa myös jakakaa talous. Usko pois eiköhän se tule sieltä takaisin häntä koipien välissä kun taloudellinen tuki aun osalta loppuu, ja jos ei tuu niin etköhän sinä löydä uuden rakkauden kumhan uskallat päästää vanhasta irti.

 • Mimosa sanoo:

  Ota ero äläkä ole enää kynnysmatto rakasta ja kunniota itseäsi.Kyllä sinä löydät vielä naisen joka arvostaa sinua. Parisuhde on vastavuoroisuutta ei sitä että toinen on aina antava osapuoli.

 • Kondomi käyttöön... sanoo:

  Jos käytössä on hormonaalinen ehkäisy, voi haluttomuus johtua ihan vain siitä…
  Meillä hormooniehkäisyn lopetus muutti koko seksielämän. Ihan muillekin ajattelemisen aihetta.