Onko seksielämänne väljähtänyttä? Tuntuuko, että toista ei enää kiinnosta?

Jos ongelmana ei ole varsinainen selvittelyä vaativa haluttomuus, joka johtuu esimerkiksi suhteen ongelmista, tilanne voi korjautua omaa asennetta muuttamalla. Jep, omaa. Ei sen toisen!

Ylipäätään parisuhteen ongelmia kannattaa aina lähteä ratkomaan itsestä alkaen. Väkivalta ja päihdeongelmat ovat asia erikseen, mutta muissa ongelmissa omasta toiminnasta ja asenteista kannattaa aloittaa.

Suhteen väljähtymisessä on usein kyse siitä, että toiseen on alettu suhtautua itsestäänselvyytenä. Tällöin esimerkiksi seksistä voi tulla asia, jota tehdään, jotta saataisiin siitä itse jotain. Ei siksi, että haluttaisiin yhteistä aikaa, tai siksi, että haluttaisiin huomioida toista ja miellyttää tätä.

Siksi siinä tilanteessa voikin olla apua siitä, että seuraa ensimmäisille seksikerroille tarkoitettuja neuvoja!

Seksiasiantuntija Tracey Cox paljastaa Daily Mailissa neuvot, joita tulee ensimmäisillä seksikerroilla noudattaa, jotta pääsisi samaan punkkaan uudestaankin.

Kenties nämä vinkit toimivat myös pidemmässä suhteessa? Sillä onhan toki tärkeää varmistaa, että kumppani haluaa seksiä jatkossakin – siis varmistaa nimenomaan se, että kumppani haluaa jatkossa, eikä sitä, että itse ”saa” jatkossa! Mitä jos ensi kerralla yrittäisit tehdä vaikutuksen kumppaniisi, siitä huolimatta että yhteisiä seksikertoja on takana jo lukematon määrä?

Kaksi kättä puukaiteella

Kokeile näitä neuvoja:

– Näe vaivaa. Jos kyse olisi ensimmäisestä seksikerrastanne, tulisitko paikalle verkkareissa ja kysyisitkö että pannaaks?

– Älä paiskaa pervouksiasi tiskiin, äläkä ala vaatia fantasioiden toteuttamista. Jos tykkäät erikoisemmasta seksistä, se on täysin ok. Vielä parempi, jos kumppanisikin tykkää siitä. Mutta ole hienotunteinen äläkä vaadi heti erikoisuuksia, varsinkin jos seksiin ryhtyminen tuntuu hankalalta. Kun yhteys on parantunut, on ilmapiiri parempi erikoisempia iloitteluja varten.

– Älä ilmaise pettymystäsi toisen vartaloon tai suoriutumiseen. Kukaan meistä ei ole kone, ja monenlaiset syyt voivat vaikuttaa siihen, millainen kroppamme on ja miten se juuri tänään toimii. Tutulle uskaltaa turhautua, mutta harkitse silti eleitäsi ja sanojasi, jotta et loukkaa toista.

– Näytä mistä pidät, mutta älä esitä. Vähän kovempi kannustusvoihkinta vielä menee, mutta älä rupea näyttelemään.

– Älä oleta, että toinen kyllä hoitaa kaiken. Tästä syytetään usein naisia, mutta naiset kyllä tietävät, että miehet osaavat ns. lahnailun vähintään yhtä hyvin! Jollette erityisesti nauti tietyistä rooliasetelmista, kannattaa kummankin pyrkiä olemaan aloitteellinen ja aktiivisempi aina välillä. Ehkä se tänään olet sinä?

– Jos suuseksi kuuluu seksielämäänne, anna sitä pyytämättä. Siis pyytämättä. Ilman, että toinen joutuu sanomaan, vihjaamaan tai hivuttamaan sinua oikeaan suuntaan. Sama koskee muita asioita, joista tiedät toisen pitävän. Tee niitä oma-aloitteisesti.

– Harkitse myös sitä, voisitko tehdä jotain sellaista, mistä toinen pitää, mutta mikä itsellesi ei ole niin innostava juttu. Uuden kumppanin kanssa saattaisit hyvinkin kokeilla… Miksi ei siis vanhassakin suhteessa? Mitään itselle vastenmielistä ei tietenkään pidä tehdä, mutta muissa asioissa joustoa on hyvä olla.

– Älä kiirehdi. Arjessa on toki haasteensa, mutta mitä jos kokeilisit rakentaa jännitettä joitain päiviä tai edes joitain tunteja? Itse aktissakaan ei pitäisi olla kiire, ainakaan silloin, jos lapset eivät ole juuri heräämässä. Vaikka monet kyllä pitävät pikaisista, edes joskus voi olla kiva käyttää seksiin oikeasti kunnolla aikaa. Ihan kuten silloin alussa!

– Tee niitä temppujasi, joita tiedät toisen rakastavan. Tai opettele uusia. Innostus ja kokeilunhalu ovat pelkkää plussaa, ja muistat varmaan miten innokas olit miellyttämään toista ensimmäisillä kerroilla?

– Kehu toista. Ihan kaikkea kannattaa kehua: vartaloa, sukupuolielimiä ja sitä, mitä toinen tekee. Sängyssä ei arvostella. Jos sanat eivät tule ulos suusta, varmista edes että katsot toista rakastavasti ja ihailevasti ja näytät, että nautit hänestä.

– Kerro toiselle mitä tunnet häntä kohtaan ja että nautit seksistä hänen kanssaan. Laita vaikka viesti seuraavana päivänä, jos puhuminen tuntuu hankalalta.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia