Seksi ja sen puute parisuhteessa puhuttaa, eikä aina niin, että nainen ei halua ja mies ”elää puutteessa”. Saamme yhä enemmän avautumisia tilanteista, joissa naiset kärsivät läheisyyden puutteesta parisuhteissa. Useasti puolison haluttomuus saa aikaan epävarmuutta omasta vartalosta, ja tuo mukanaan riittämättömyyden tunteita: ”Eikö seksiä ole, koska minä olen jotenkin vajavainen? Olenko minä vähemmän haluttava kuin ennen?”

Tässä muutama keskustelunaloitus:

”En oikein tiedä mitä tässä pitäisi tehdä, kun miestä ei homma mun kanssa tunnu nappaavan. Hieman taustaa: olemme tutustuneet vuonna 2006 ja naimisissa olleet vuodesta 2008. Iältä olemme minä 36v ja mies 48v. Lapsia yhteisiä 2 kpl, kouluikäinen tyttö ja 1,5-vuotias poika. Itse olen jonkin verran pyöreä, mies taas erittäin hoikka.

Itselläni halut hyrrää kovastikin, ja kokeilunhalua kaikenlaiseen löytyy jopa normaalia enemmän. Mies sanoo ettei paino haittaa ja tykkää kyllä, mutta itsestä ei tunnu kyllä nykyään siltä. Miehellä jonkin verran alkon kanssa ongelmia ja sanoo että haluja ei vaan aina löydy, tai on väsynyt. Seksiä on kerran kuussa, joskus venyy pidemmän aikaa.

Silloin kun on niin venyy moneen tuntiin ja käytetään leluja ym. Mutta se ongelma on, että nyt olen huomannut, että mies katsoo aika paljon aikuisviihdettä, ja samalla kuitenkin väittää ettei haluja ole. Eli epäilen, että niitä haluja löytyy, mutta ei vaan enää minua kohtaan. On jopa joskus maininnut että voitas kimppaa kokeilla. Johon taas itse ei kiinnostusta, kun en halua varsinkaan mieheni haluavan toista naista mukaan ainakaa niin että hänkin saa touhuta, koska oma itseluottamus maassa. Ja pelkään muutenkin mieheni haluavan jonkun toisen 😥

Omat halut hyrrää päivittäin ja monesti aloitan aamun itseni tyydytyksellä. Seksiä saisin kyllä muualta ilman suhteen pelkoa mutta pettäminen ei ole mun juttu ainakaa ensimmäisenä. En tiedä jatkanko tätä puutetta ja pelkoa. Vai mitä tässä pitäisi ajatella?”

Nimim. Puutteessa(ko)-84

Kuva Jackson Simmer. Ylin kuva Annie Spratt.

”Olen 3 lapsen äiti, vuosia takana 12 miehen kanssa. Seksi ollut aina loistavaa ja nautinnollista ja sitä on ollut paljon. Mieheni ajaa rekkaa työkseen ja on kotona yleensä vain viikonloput, silloinkin seksiä ollut useasti.

Nuorimman synnyttyä mieheni käytös minua kohtaan muuttui, ei huomioi millään tavalla sängyssä tai muutenkaan. Olen joutunut ”anelemaan” että saisin seksiä ja välillä sitä saankin sillä. Pelkään, että seksi kanssani ei tunnu miehestäni enää hyvältä, vaikka sanoo että tuntuu. Mies on alkanut myös tyydyttää itseään enemmän kuin ennen, ja tämän olen huomannu laskevan mun itsetuntoa. Olen todella mustasukkainen miehen itsetyydytyksestä ja pornon katselusta.

Mies on alkanut valehtelemaan asiasta minulle, jos kysyn, ja tiedän sen siitä kun olen katsonut miehen puhelinta ihan miehen tietoisesti. Enemmän mies tyydyttää itseään, kuin haluaisi minkäänlaista sänkypuuhaa minun kanssani. Tai haluaa että annan hänelle suuseksiä muttei muuta. Kaipaisin hänen kosketustaan ja olen asiasta monta kertaa hänelle sanonut. Voiko olla mahdollista että en tunnu enää samalta eikä mies saa tarpeeksi nautintoa seksistä ja siksi alkanut tyydyttää itseään lähes päivittäin?”

Nimim. Synnyttänyt

Yksin aunringolaskussa

Kuva Sasha Freemind.

”Kaikki alkoi noin seitsemän vuotta sitten, yksinhuoltajaäidin ja peräkammarin poijan tapailuna. Olimme nuoria keski-ikäisiä aikuisia. Mies oli mukava, salaperäinen ja huomaavainen. Treffailimme ja lopulta olimmekin paljon yhdessä, päätimme muuttaa yhteen. Ja se muuttikin koko suhteemme.

Minusta tuli emäntä maatilalle ja miehelleni muutuin äidiksi, nykyään olemme käytännössä vain kämppiksiä. Kaikki hyvä loppui. Hän ei enää nähnyt minua naisena eikä puolisona. Päivät hän vietti töissä, usein jonkun miehen kanssa. Minä olin kotirouva. Havahduin siihen että roolini olisi kestitä työmiehiä, kuten maatiloilla on naiset tehneet. Jos hän tarvitsi työkaveria, hän etsi käsiinsä miehen, vaikka olin paljon kertonut että haluaisin myös tehdä ja oppia.

Tunsin että en ollut riittävän hyvä, en kelvannut ja aloin tuntea myös että seuranikaan ei miestäni kiinnostanut. Illalla tai yöllä kun hän tuli sisälle, hän rojahti sänkyyn, usein niissä samoissa työvaatteissaan, käymättä edes suihkussa. Hän rojahti sänkyyn lukemaan puhelimestaan uutisia, somea, konepörssiä.. minä en kiinnostanut enää. Saatoin itkeä ja hän vastasi älä nyt. Olen mielestäni ihan hyvän näköinenkin, ja olen ollut seksuaalisesti aktiivinen ennen, tämä siis sattui minuun paljon. Kuin sisälläni olisi myrskynnyt.

Kuva Carolina Heza.

Tein kaikkeni, laittauduin usein, kokeilin myös piristää hommaa seksikkäillä vaatteilla, odotin sängyssä häntä töiltä, kun hän tuli kotiin hän vastasi minulle säälittävällä äänensävyllä: voi sinua. Hajosin. Se kipu upposi syvälle. Entiseni olisivat olleet innoissaan, hän ei. En ymmärtänyt. Pikkuhiljaa itsetuntoni mureni. Aloin tuntea itseni vastenmieliseksi, rumaksi. Ei auttanut lelut, ei lehdet. Sisustin makkaria, ostin uusia petivaatteita. Yritin kaiken mitä vain voin. Järjestin jopa kahdestaan parin päivän matkan, hän nukkui yön silloinkin. Nyt olen nukkunut eri huoneessa koska en kestä tuota torjuntaa enää, mutta hänelle se on ok, hän ei ole tullut luokseni, hän on pyytänyt nukkumaan makkariimme, joskus olen mennytkin mutta homma on jatkunut samoin: joko puhelin voittaa minut tai nukkuminen.

Olen usein myöhään iltaisin käynyt saunassa yksin, hän on silloin yksin tai miesten kanssa ulkona töitä tekemässä. Se on voittanut lähes aina saunomisen minun kanssani. Jos saunomme yhdessä, hän ei katso minuun päinkään. Vaikka olen laiha, rintava ja suht hyvässä kunnossa, en ymmärrä miksi häntä etoo. Jos hän kuulee että olen suihkussa, hän ei tule sinne, vaan puhuu asiansa oven takaa. Hän ei halua nähdä minua alasti. Hän ei huomioi minua mitenkään enää. Tunnen oloni tyhjäksi. Tunnen että en saa häneltä mitään.

Kuva Anthony Tran.

Olemme puhuneet. Mutta mikään ei muutu. Olen jopa uhannut että lähden, mutta edes se ei ole ollut riittävän iso hinta eikä ole muuttanut mitään. Hän ei jaa minun kanssani elämää edes puhumalla ja kommunikoimalla kuten parisuhteessa yleensä tehdään, olen yksinäinen. Jokainen haluaa ja tarvitsee vuorovaikutusta, huomiota, kiinnostusta puolisoltaan. En ymmärrä miksi hän tekee näin. Välillä jopa mietin onko puolisoni homoseksuaali kun en häntä kiinnosta, voisin hyppiä vaikka haarahyppyjä alasti ilman että hän huomaisi. Hän kiistää sen ja väittää olevansa hetero. Hän väittää rakastavansa minua vaikka kaikki muu osoittaa minulle muuta. Kaipaan todella kovasti parisuhdeasioita, seksiä, huomiointia, vuorovaikutusta ja rakkautta. Kuolen hitaasti kituen sisältäpäin. Nyt minusta tuntuu että minä olen jo kaikkeni yrittänyt ja hän ei ole tehnyt mitään. Mitä minä voin vielä tehdä?

Kaiken lisäksi hän ei vietä aikaa lasten kanssa, häntä ei kiinnosta kuin työt, puhelin ja omat menot. Olen kuin ainoa vanhempi lapsille edelleen. Ja sen lisäksi nyt aikuiselle miehellekin. Lapset yrittävät saada hänen huomiotansa, mutta usein huonolla menestyksellä. Jos hän on lasten kanssa samassa huoneessa, mikä on harvinaista on hänellä huomio kuitenkin muualla, hän selaa puhelinta tai puhuu siihen. Hän ei tee lastenkaan kanssa mitään, ei leiki eikä pelaa, korkeintaan tekee heidän kanssaan töitä. Hänen toimintansa rikkoo meitä kaikkia. Mutta tämä parisuhde kaatuu nyt jos ei tätä joku ihme vielä pelasta. Mitä minä vielä voisin tehdä? Ajattelin näyttää tämän hänelle, voitteko naiset kertoa mitä hänen pitäisi tehdä? En haluaisi erota, se on viimeinen vaihtoehto.”

Nimim. Hyljätty vaimo

Onko sinulla tarjota neuvoja, vinkkejä tai vertaistukea avautuneille? Keskustellaan alla!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Kun miestä ei seksi kiinnosta”

 • Puutteessa sanoo:

  Sama täällä, alussa kyllä harrastimme seksiä jopa 3x päivässä. Silloinkin tosin useimmiten minun aloitteestani. Kerroin hänelle varhain, että olen seksuaalisesti aktiivinen ja hänestä se oli hienoa. Nyt 10v ja kaksi lasta myöhemmin seksiä ei enää ole. Hän kyllä sormettaisi minut n kerran kuukaudessa, mutta ei se riitä minulle. Haluan hänen peniksen sisälleni, se tuntuu mahtavalle ja saan ihan erilaisen orgasmin siitä. En tiedä syytä miksi hän ei halua, koska väittää haluavansa, mutta olen kuin ilmaa hänelle. Jos tietää, että haen yhdyntää, en saa edes käsin hänen penistä hereillä, penis on unessa kuin prinssi ruusunen. Jos pidän housut jalassa ja otan suihin, nautin hänen peniksestä suullani, erektio on hyvä. En halua erota, en halua pettää vaan haluan hänen kanssaan yhdyntää, mutta sattuu syvästi kun toinen ei halua. Tuntuu kuin oltaisiin vain kavereita. Itsellä halun käynnistää pelkästään unelmointi miehestä, mutta hänellä ei mikään. Kertoo kyllä välillä että olen kaunis ja seksikäs, no miksei sitten haluta?
  Ja ei, en ole lihonut, pidän huolta itsestäni. Mutta en enää tiedä mitä tehdä 😥

 • One man's trash, another man's treasure sanoo:

  Täälläkin sama tilanne, 12 vuotta yhdessä, 2 lasta. Seksiä on ollut viimeksi tammikuussa. Olen aina ollut se aktiivisempi osapuoli. Tätä nykyä pitäisin asiaa huolestuttavana jo suhteen alkuaikana jos mies ei juuri koskaan tee aloitetta. Aikaisemmin yritin kaikenlaista, alusasuja ym. Mutta jos mies ei halua sinua, oikein mitään ei ole tehtävissä. Asiasta olen yrittänyt keskustella, mies syyttää minun ylipainoa ja hiuksenikin ovat vääränlaiset. Hän ei kuitenkaan halua erota, eikä minunkaan mielestä nyt ole oikea aika erolle koska lapset ovat pieniä. Minulla on ollut jo pidemmän aikaa seksisuhde nuoremman komean miehen kanssa. Hän saa minut tuntemaan oloni halutuksi, kehuu kauniiksi ja seksi on parasta mitä olen saanut.

 • Eija sanoo:

  Tuntuu todella pahalta kirjoittajien puolesta. Jos puhuminen ei auta, ottaisin ja lähtisin, niin surullista kuin se olisikin. Olen itse eronnut viisi vuotta sitten, enkä ole katunut kertaakaan. Jokaisella on oikeus onneen ja arvostavaan parisuhteeseen. Uskon, että meille jokaiselle löytyy se, joka sanoo, että sä olet ihanin.

 • Huono Äiti -toimitus sanoo:

  Saimme anonyymin vastauksen keskusteluun:

  ”Kyseinen tarina on hyvin lähellä omaani. Olemme olleet miehen kanssa yhdessä 15 vuotta, meillä on 2 lasta. Suhteen alusta asti minä olen ollut aktiivisempi osapuoli seksin suhteen, mies teki harvoin aloitteita. Naimisiin mentyämme mies lopetti suuseksin antamisen kokonaan. Minä annoin suuseksiä vielä vuosia tämän jälkeen ja aina asiasta puhuessamme mies totesi että hänkin voi antaa suuseksiä, mutta käytännössä tätä ei koskaan enää tapahtunut.

  Seksi loppui kokonaan toisen lapsemme synnyttyä, miehen vuoksi. Pidän miestäni komeana ja vuosien torjunta on murentanut itsetuntoni täysin. Käyn salilla ja jumppaan lantionpohjan lihaksiani ja meikkaan ym. mutta koen että en viehätä miestäni. Nyt olemme eroamassa ja olen yrittänyt hyväksyä asian että tässä kävi näin. Surutyö on vielä pahasti kesken. Ajatus uudesta kumppanista pelottaa, entä jos en kelpaa muillekaan miehille. Haluja seksiin olisi kyllä kovasti ja yksinäisyydentunne raastaa hetkittäin.

  Olen miettinyt että onko mieheni masentunut tai homo ja olen asiaa varovaisesti tiedustellutkin, mutta ei kuulemma ole. Perhe-elämä ei häntä kiinnosta ollenkaan, ei halua olla lastemme kanssa tai viettää aikaa perheen kesken. Ero on helpotus, olen kärsinyt tilanteesta niin paljon, mutta samalla mietin syytä tämän taustalla. Voimia alkuperäiselle kirjoittajalle.”