Nyt tulee avautuminen seksistä. Tällä kertaa kuitenkin ehkä hieman toisinpäin kuin yleensä, koska tuntuu, että olen tämän ajatukseni ja huoleni kanssa ihan yksin.

Lähes kaikkialla netissä ja parisuhdeopuksissa toitotetaan, että seksi on parisuhteen liima. Että sitä ja hellyyttä olisi hyvä olla, jotta parisuhde on oikea parisuhde. Tämän lisäksi yleinen ajatus ainakin omassa tuttavapiirissäni ja ihan perheneuvojallakin on, että mikäli parisuhteessa on vaikeuksia, kriisi tai jopa isoja henkisen väkivallan merkkejä täyttäviä ongelmia, seksin on täytynyt loppua. Nainen ”ei anna”, jos ei ole hyvä olla.

Entä jos tilanne onkin se, että seksi ja myös muunlainen läheisyys on parisuhteessa liki ainoa asia, mikä on kummastakin osapuolesta hyvää. Asia, mikä on toiminut aina, mutta muuttunut vielä lasten kasvettua ja minun saatua vähän omaa tilaa, kroppaa kuntoon ja ehkäisyasiat sille tolalle, että haluja on jälleen ehkä keskivertoa enemmän, entistä monipuolisemmaksi ja tyydyttävämmäksi. Kysymys kuuluukin, mitä sitten pitäisi tehdä, jos miehen kanssa on ihanaa harrastaa seksiä, mutta en halua enkä osaa jakaa hänelle mitään arjen kuulumisia, saati jotain omaa henkilökohtaista tai mielenkiinnon kohteisiin liittyvää asiaa, koska näissä ei ajatusmaailma kohtaa ja olen vuosia tullut torjutuksi ja mitätöidyksi.

Mies kyllä jakaa omaa arkeaan, mutten koe enää mitään mielenkiintoa sitä kohtaan. Kaikki arjen hoitamiseen liittyvä, kuten lastenkasvatus, – hoito, koulu- ja päiväkotiasiat ja kodinhoito tuntuu hyvin hankalalta hoitaa yhdessä, osin siksi, että miehen reissutyön ja harrastamisen vuoksi olen tottunut ne enimmäkseen itse hoitamaan, mutta myös siksi, että mies ei puheistaan huolimatta oikeasti ota omaa vastuutaan, vaan hän odottaa, että minä sanon hänelle, mitä ja milloin pitää tehdä. Tuntuu, että on helpompi pyytää isovanhempia lastenvahdiksi kuin alkaa säätämään miehen kanssa asioita. En pysty luottamaan häneen kumppanina. On helpompaa, kun toimii yksin. Olemme myös luonteiltamme hyvin erilaisia, ja sekin vie törmäyskurssille alituiseen.

Usein kuulee sanottavan, että pelätään, että ainoa yhteinen asia on lapset ja mitä on jäljellä, kun lapset kasvavat. Mutta mitä jos pelkää, että lapsetkaan eivät yhdistä vaan erottavat, ja oikeasti ainoa yhteinen, yhteensitova ja yksimielinen asia onkin seksi. Jos on sitä liimaa kyllä, oikein iso erikeepperiputeli, mutta ei ole mitä yhteen liimata? Se kaikki arjen asioiden erimielisyys ja henkisen yhteyden, arvostuksen ja samankaltaisuuden puute ahdistaa tuhottomasti, niihin on haettu ulkopuolista apua, terapioitu kuukausia, mutta niissä ei päästä puusta pitkälle enkä tiedä, löydänkö enää itsestäni halua niitä muuttaakaan. Mutta muuta halua kyllä on… Täytyykö vain todeta, että olen luonnonoikku ja on varsin epänormaalia haluta seksisuhde oman aviomiehen kanssa, muttei mitään muuta suhdetta?

Nimimerkki Erikeepperi

Psst! Iltalehden mikroateriatestin voittaja on tässä kuvassa!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “Jos parisuhteessa ei ole muuta kuin seksi?”

 • saNBo sanoo:

  Tuttu tilanne.

 • Nyt riitti sanoo:

  Yli 15v. olen kestänyt jatkuvaa mitätöintiä, itsekkyyttä ja vastuuttomuutta, kun olen ajatellut, että pakkohan tämän suhteen on olla hyvä, kun seksikin on niin sairaan hyvää.
  Vuosi sitten heräsin oman jaksamisen romahdettua ja aloin pohtimaan energiaa vieviä asioita elämässäni. No, melkein kaikki liittyi arkeemme, johon herra ei viitsi ajatustakaan laittaa. Kaksi lasta, (miehen ehdottomasti haluama)koira, kotityöt, kaikki, on jotenkin liukunut minun vastuulle. Edes rahojaan ei tahdo käyttää kuin itseensä ja omiin harrastuksiinsa. Ei suostunut useista ehdotuksista huolimatta terapiaan, kun kaikkihan on hyvin ja se maksaa. Omiin menoihinsa kuitenkin voi laittaa helposti 500e/vklp.
  Kävin sitten yksin terapiassa ja se todellakin oli viimeinen herätys, kun kuuntelin omaa puhettani kaikesta mitä mies on antanut minun (ja lasten) kestää. Jos joku ystäväni olisi kertonut samoin rahalla alistamisesta ja jatkuvista omista menoista, sekä vieraista naisista, olisin heti käskenyt lähteä sellaisesta suhteesta.
  Niinpä sitten tänä kesänä (erään miehen aiheuttaman tempauksen jälkeen) käskin itseäni lähteä ja pakkasin lapset, koiran ja vaatteet autooni ja muutin pois, enkä enää mene kenenkään piiaksi, vaikka kuinka hyvää seksiä olisikin.

 • Sama fiilis sanoo:

  Et ole ainoa 😀 Olen miettinyt ihan samaa, että onko normaalia, että mikään muu ei suju paitsi seksi. Ja sekin sitten ärsyttää, että kun kaikki muu on huonosti ja menet antamaan, tai omasta mielestäni annan ja saan, niin sitten tulee sellanen fiilis, että oisko pitäny, mutta kun se seksi on kuitenkin niin hyvää ja sitä itse haluaa 😃 Sitten seksin jälkeen taas jatketaan siihen mihin jäätiin.

  Meillä taas mies ei kauheasti avaudu omista arjen asioistaan ja kun avautuu niin yritän olla kiinnostunut, vaikka ei ehkä oikeasti kiinnostaisikaan. Minun asiani eivät näytä häntä kovinkaan kiinnostavan eikä perheen yhteisetkään asiat. Lasten kans kyllä on paljon, mutta kaikki asioiden hoito jää yleensä minulle.

 • Vaihtamalla parani sanoo:

  Exän kanssa oli sama ja se pitkään pitikin meidät yhdessä ongelmista huolimatta.

  Riippuen miehestä mutta joskus miehet on vähän yksi kertaisia jolloin mies luulee että kaikki on hyvin koska seksi on toimii ja on paljon tarjolla.
  Jos tuon laittaa kortille koska muuten paha olla saattaa mieskin havahtua korjaamaan muita asioita suhteessa… Ehkä.. ehkä ei ….riippuu niin miehestä.

 • Tutulta kuulostaa sanoo:

  Et ole yksin. Minun liitossani toimi seksi, muu ei. Perheneuvolasta apua hakiessamme olivat kovin yllättyneitä, kun sanoimme, että seksi toimii hyvin. Lopulta, tämä vaihe vei vuosia, muun yhteyden katkeaminen vaikutti seksiinkin. Liitomme päättyi eroon 16 yhteisen vuoden jälkeen. Kaikki, myös jopa teini-ikäiset lapsemme, olivat sitä mieltä, että ratkaisu oli hyvä.

 • Himokas Rouva sanoo:

  Et ole yksin. Erikoisen tilanteesta tekee se että miehen mielestä kaikki on loistasti kun seksiä saa jopa pyytämättä. Vuosi sitten ilmoitin miehelleni että et pärjää kanssani pelkällä seksillä kovinkaan montaa vuotta enää, kesällä muistutin asiasta jälleen.

 • 13 vuotta yhdessä sanoo:

  Meillä hyvinkin samanlaista!

 • Reissu leskenä 12 vuotta sanoo:

  Ei ole kirjoittaja todellakaan yksin! Olen kanssa miettinyt, mitä tulee tapahtumaan, kun seksi ennemmin tai myöhemmin vähenee tai puolison reissu työ loppuu ja onko mitään järkeä jäädä odottelemaan sitä? Mielenkiinnolla odottelen muita kommentteja!

 • anonyymi sanoo:

  Et ole ainoa. Meidän avioliitossa ei koskaan ole toiminut mikään muu kuin seksi. Seksi on vieläpä ollut hyvää kummankin mielestä ja se on riittänyt pitämään avioliiton pystyssä. Tämä on asia, josta ei juuri puhuta.