Tämä on kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä Repadina.

Tuntuuko sustakin joskus että haarovälissä on saharan autiomaa? Et ole yksin! Arviolta noin 90% vaginan omistajista kärsii emättimen kuivuudesta ainakin kerran elämänsä aikana. Varsin yleinen vaiva siis, eikä sitä kannata nolostella. Moni meistä kokee kuivuutta myös useammin kuin kerran elämässään ja joskus se voi tuntua loputtomalta vaivalta. Kuivuus tuo mukanaan myös kutinaa ja kipua. Voi tuntua siltä, että pimpissä olisi kaktus tai kliseisesti hiekkaa. Kutisee kuin kapista koiraa, ja tekisi mieli raapia niin vimmatusti, mutta ehei! Raapimalla tilanne vaan pahenee!

Hyvin usein kuivuudesta kärsitään hiljaa, koska pimppi nyt vaan on yksityinen asia, ongelmineenkin. Hävettää puhua, mutta hävettäminen taas johtaa siihen että kärsii ja kärsii vaikka apua on saatavilla. Toisaalta taas, kun nostaa niin sanotusti majavan pöydälle, ja pyytää apua, niin neuvoja on niin paljon kuin niiden antajiakin.

“Siinä kolmenkympin ylittyessä alkoivat vaivat. Kutina alapäässä oli jatkuvaa, ja pissatessa kirveli. Kävin useilla eri lääkäreillä, ja ensimmäinen epäily aina oli sukupuolitaudit. Testien tullessa takaisin negatiivisina joka kerta, hoidoksi vaivan määrättiin hiivalääkitystä tai kehotettiin juomaan enemmän vettä. Apua en saanut.”

Elämäntilanteesta riippuen emättimen kuivuus voi vaivata lyhyen ajan tai olla pitkäkestoinen ongelma. Stressi tai kova fyysinen rasitus voivat aiheuttaa lyhytaikaista emättimen kuivuutta. Hankaus vaikkapa seksin aikana voi laukaista päiviä kestävän epämukavuustilan. Pitempiaikaista kuivuutta aiheuttavat mm. vaihdevuodet, syöpähoidot, raskaus ja synnytys, lääkkeiden sivuvaikutukset ja erinäiset sairaudet, kuten esim. Sjögrenin syndrooma.

“Jätä hiilihydraatit vähemmälle.”
“Lotraa sinne rypsiöljyä.”
“Voisko olla kihomadot?”
“Anna ilmakylpyjä ja syö C-vitamiinia.”
“Käytätkö värillistä vessapaperia?”

Monenlaisia ehdotuksia tilannetta parantamaan on netti pullollaan, mutta pääasiassa emättimen kuivuus johtuu limakalvojen ohenemisesta. Sillä on myös nimi: atrofia, ja sen aiheuttaa useimmiten elimistön heikentynyt estrogeenitoiminta tai hormonaalinen epätasapaino. Ohuempi limakalvo tuottaa vähemmän kosteutta, ja tämä aiheuttaa emättimen kuivuutta, kutinaa ja myös yhdyntäkipuja. Pissaaminen voi tuntua pahalta, kuukupin ja tamponin käyttö olla mahdotonta ja seksin harrastaminen yhtä tuskaa.

Kun ongelman syy on selvillä, lääkärit usein suosittelevat hoidoksi hormonikorvaushoitoa, mutta kaikki eivät kuitenkaan halua tai voi käyttää hormoneja tilannetta helpottamaan. Silloin varteenotettava vaihtoehto on Repadina plus. Repadina plus lisää emättimen kosteutta ja nopeuttaa emättimen limakalvon paranemista.

Miten Repadina plus sitten toimii? Normaalisti elimistö tuottaa itse hyaluronihappoa, jota esiintyy mm. emättimen limakalvossa. Hyaluronihappo onkin välttämätön aine emättimen limakalvon normaalille toiminnalle. Estrogeenin tuotannon puute, johtui se sitten lääkkeiden sivuvaikutuksista, vaihdevuosista tai vaikkapa syöpähoidoista, vähentää hyaluronihapon määrää emättimessä. Repadina plus lisää uutta “rakennusainetta” menetetyn hyaluronihapon tilalle, joten se auttaa emättimen limakalvoa paranemaan. Hyaluronihapon lisäksi Repadina plus sisältää kosteuttavaa manteliöljyä.

Repadina plus vaikuttaa myös emättimen happamuuteen ja lisää siten kykyä vastustaa infektioita. Se on hyvä, sillä, ylläri pylläri, ohuempi limakalvo on myös alttiimpi infektioille, joten kaiken muun päälle kuivan emättimen kanssa voi joutua kärsimään erilaisista tulehduksistakin.

Repadina plus ei sisällä hormoneja, parabeeneja ja hajusteita. Useimmat käyttäjät huomaavat valmisteen tehoavan jo muutamassa päivässä. Emätinpuikko asetetaan emättimeen nukkumaan mennessä 10-20 vuorokauden ajan, kunnes oireet häviävät. Repadina plussaa voi ostaa reseptivapaasti apteekeista ja useimpien apteekkien verkkokaupoista. Lisätietoa Repadinasta löydät täältä.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia