”Mistä ihmeestä nykypäivänä saa oikeasti hyvää ja asiallista tietoa ehkäisystä?! Olen reilu kolmekymppinen kahden lapsen äiti, syönyt e-pillereitä 14-vuotiaasta asti, toki kahdella tauolla tietty, ja muutamilla kokeiluilla muita ehkäisykeinoja. Nyt matkani e-pillereiden kanssa on tullut tiensä päähän, verenpaineet alkavat olla sitä luokkaa, että pillerit ovat enemmän vaaraksi kun hyödyksi.

Olen tutkinut ja kysellyt, mutta ainoa mitä tarjotaan on kierukka, johon en itse suostu. Laastariehkäisy ei onnistu, kun painoa on yli 90 kg, rengas, jota kokeilin toisen lapsen syntymän jälkeen, aiheutti niin kovan kivun etten päässyt sängystä ylös ja päivät menivät Buranapurkki kainalossa. Mitä se sitten olisi jos suostuisin kierrukkaan.

Monirakkulaisuuden vuoksi minulle ei suositella ”piuhojen katkaisua”, koska minun oireeni ovat ilman pillereitä pitkittyneet ja todella runsaat kuukautiset. Nyt puhutaan puolikin vuotta kestävästä jatkuvasta vuodosta, ja seksistä nauttivan ihmisenä olen kyllästynyt tyydyttämään vastapuolen saamatta itse orgasmia. Ja nyt joku tietysti miettii miten sillä on kaksi lasta. No, yhden lapsen alulle saantiin meni kaksi vuotta. Ja voi sitä vuodon määrää sen jälkeen. Meillä ei ole mustavalkoista elämää, on joko valkoista tai punaista.

Mikä siis neuvoksi, jos haluan kivuttoman ehkäisyn joka ei vie jalkoja alta, sellainen johon voi luottaa, ei aiheuta itse seksiin mitään turhaa ähellystä, ja auttaisi kuukautisten kanssa? Eikä veisi orgasmia tai laimentaisi sitä, sillä hormonien heittelyt aiheuttavat kuivuutta ja kuivuus vaikuttaa orgasmin saantiin. Joo, liukkarit on keksitty, mutta paras orgasmi yhdynnässä tulee ilman, kun vaan vauhtiin pääsee. Mikä siis neuvoksi?”

Nimim. Möks…

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Artikkelikuva Reproductive Health Supplies Coalition.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 53 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

53 vastausta artikkeliin “Miten ehkäistä, kun mikään tarjotuista ehkäisykeinoista ei tunnu omalta?”

 • Nimetön sanoo:

  Jos on pysyvä parisuhde vasometria. Spermaa talteen ja piuhat poikki.

  Täydellistä ehkäisykeinoa ei kannata etsiä, koska sitä ei ole, mutta suosittelisin antamasn kierukkalle mahdollisuuden. Itselläni (”perinteinen ”kuparikierukka) ei ole lisännyt vuotoa, kuukautiskipujakaan ei ole sen myötä enää ollut, viisi vuotta ehkäisyä ilman mitään sähläystä. Minulle oli positiivinen yllätys.

 • Mies sanoo:

  Kondomi tai mies vasektomiaan. Molemmat hyvin toimineet meillä! Ei tule olla vain naisen murehdittava asia.

 • tuttua sanoo:

  Jos lapset on jo tehty, niin kohdunpoisto.
  Minulta poistettiin kohtu runsaiden vuotojen vuoksi. Ei ole kaduttanut hetkeäkään.

 • MM sanoo:

  Kannattaisi keskustella asiantuntijan eli gynekologin kanssa asiasta. Useimmiten he ovat ajan tasalla ehkäisyvaihtoehdoista juuri sinun kohdallasi. Ja jos ei ole, niin ehdottaisin vaihtoa pätevämpään. Tässä ketjussa mainittu syöpäriskikään ei enää näillä uusien valmisteiden hormonimäärillä ole kauhean suuri. Juuri kuuntelin arvostetun gynekologin Leena Väisälän luentoa ehkäisyaiheesta. Ja paikkojen kuivumiseenkin on paikallisia hoitokeinoja.

 • Haluan piuhat poikki sanoo:

  Mulla sama ongelma, vähän eri syistä vain. Ainoana vaihtoehtona enää jäljellä varmat päivät, kun mies ei suostu vasektomiaan. Itse en saa sterilisaatiota ylipainon vuoksi: nukutus on liian vaarallista ja kyseessä ei-välttämätön leikkaus.

 • Piuhat poikki vaan sanoo:

  Rengas on emättimessä, kierukka kohdussa joten kierukkaa ja rengasta ei kannata verrata. Täysin eri mekanismi ehkäisyyn, joten kierukka ei välttämättä aiheuta kipua. Pian synnytyksen jälkeen limakalvot on voinu olla herkemmät/hormonit vaikuttanu jolloin rengaskin on sattunu mut toki verenpaineen/ylipainon kans rengas ei ole ensisijainen vaihtoehto.
  E-pillereiden sijaan voisi kokeilla myös minipillereitä, toki niiden kanssa menee aikaa et näkee riittääkö teho vuotohäiriöiden kanssa mut toimiessaan lopettaa vuodot monelta kokonaan ja eivät ole niin vasta-aiheisia (esim rr ja ylipaino) mitä e-pillerit.
  Jos lapsiluku on täys niin sit mies vasektomiaan.. ei tarvi ressata mistään ja voi rauhassa etsiä vuotohäiriöön hyvää lääkitystä stressaamatta ehkäisytehoa 🙂 meillä mies ehdotti sitä eka ennenku itse asiaa olin edes miettiny, kondomilla mentiin siihen asti kun hormoniehkäisyä ei kumpikaan enää haluttu.