Huono Äiti sai avautumisen:

”Sain tietää olevani ensimmäistä kertaa raskaana viidennellä viikollani. Positiivinen raskaustesti toi mukanaan paljon erilaisia tunteita ja testinkin ostin varmuuden vuoksi samalla kauppareissulla tampooneita hakiessani. Tamponit nyt pääsivät hyllyn perälle, niitä ei hetkeen tarvita. Soitin heti ystävälleni joka antoi tukea ja ohjeistusta ja puhuimme pitkään puhelimessa. Päädyin ystävän neuvosta kertomaan poikaystävälleni heti saman päivän aikana.Olimme tässä kohtaa poikaystävän kanssa seurustelleet vajaa 2,5 vuotta ja lapsista ja tulevaisuudesta oltiin puhuttu paljon. Olimme molemmat tulleet siihen tulokseen, ettei lapsia tehdä vielä taloudellisen tilanteen vuoksi. En ole ehkäisyä käyttänyt kahteen vuoteen, hormonaalinen ehkäisy kun ei sovi omalle keholle. Mies on ollut myös tietoinen tästä pitkään eikä kumpikaan pidä kondomien käytöstä. Ollaan siis niin sanotusti oltu ”heikoilla jäillä” melkein koko suhteen ajan. Mutta tästäkin ovat molemmat olleet tietoisia.

”Mitä tahansa sinä päätätkin…”

Suhteemme alussa olin 20-vuotias ja ajattelin, että jos tulisin raskaaksi tekisin heti abortin. En ollut tai vieläkään välttämättä ole valmis hankkimaan lapsia. Mies oli täysin samaa mieltä. Jossain kohtaa oma ajatusmaailmani alkoi muuttua raskautta ja lapsia kohtaan ja keskustelimme tästä useaan otteeseen miehen kanssa. Tein hyvin selkeäksi, että jos tulisin ikinä raskaaksi, en tekisi aborttia. En koskaan saanut suoraa vastausta mieheltä vaan hänen mielestään asia ei ollut ajankohtainen joten keskustelisimme siitä myöhemmin.

Nyt olemme saapuneet kuuluisaan myöhemmin osaan elämässämme ja asiasta on pakko keskustella enemmän. Mies oli rauhallinen kun kerroin hänelle raskaudesta ja kun hän sai ajatuksensa kasaan kertoi minulle, että mitä ikinä päätänkin tehdä hän on silti kanssani ja tukee mitä tahansa päätöstä. Kuulostaa ihanalta, eikö? Tässä kohtaa ongelmani alkavat. En pitänyt alkuunkaan tavasta jossa päätös sysättiin kokonaan itselleni, mutta ymmärrän sosiaaliset normit, joissa päätös on lasta kantavan henkilön. Se tuntui silti väärältä ja ahdistavalta.

Kun miehelle tästä sanoin alkoi hän kertomaan omaa näkemystään. Hän ei ole valmis hankkimaan lasta ja pelkää taloudellisen tilanteemme puolesta, koska olemme molemmat opiskelijoita ja vain minä käyn osa-aikaisesti töissä opintojen ohella. Ymmärrän kyllä miehen kannan, mutta oma pelkoni on voinko saada enää lapsia jos teen nyt abortin? Tulenko katumaan päätöstäni loppuelämäni vain sen takia, että nyt taloudellinen tilanteemme ei ole parhain? Molemmilla ovat opinnot loppusuoralla ja valmistuminen tapahtuisi molemmilla ensivuoden lopulla. Tilannetta ei auttanut se, että mies alkoi heti googlamaan abortista ja kertomaan siitä minulle. Haluan että molemmat olisivat edes vähän samaa mieltä päätöksestä, mutta tuntuu siltä että olemme molemmat aivan eri mieltä raskaudesta.

”Entä jos joudun kavattamaan lapsen ilman hänen tukeaan…”

Suurimmat huolenaiheeni ovat tällä hetkellä; jos päätän pitää lapsen tuntuuko se miehestä siltä, että hän jää jumiin kanssani ja päättää parisuhteemme ja joudun kasvattamaan lapsen ilman häen tukeaan. Jos teen abortin vain sen takia, että mies haluaa sitä, tulenko katumaan sitä loppuelämäni ja onko tämä ainut mahdollisuus minulle saada lasta? Onko väärin miestä kohtaan haluta nyt lasta kun alunperin oltiin sovittu, että abortti olisi ykkösvaihtoehto? Onko hetkellinen haastava taloudellinen tilanne sen arvoinen, että en välttämättä tule ikinä uudestaan raskaaksi? Kaikkihan tässä on nyt spekulointia ja ei kenelläkään ole tähän oikeaa vastausta, mutta olisi kiva kuulla myös ulkopuolisten mietteitä asiaa koskien.

Olen nyt iloinen raskaudestani. Tuntuu siltä kuin puuttuva palanen palaisi takaisin ja kaikki toimii minussa niinkuin pitääkin. Olen energisempi ja iloisempi kuin aiemmin. Onko se itsekästä antaa raskauden jatkua? Raskausviikko on edelleen viides ja on tässä aikaa miettiä vielä kun ensimmäinen neuvola on viikolla 9.”

Nimim. Antakaa neuvoja

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 33 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

33 vastausta artikkeliin “Poikaystävä haluaa abortin, minä emmin, onko neuvoja?”

  • Taimi sanoo:

    Olette olleet seksisuhteessa ilman ehkäisyä, tietoisesti. Silloin raskaus ei todellakaan ole yllätys. Turha ämpyillä. Kantakaa vastuunne.
    Ja miksi muka pitäisi tehdä abortti? Raha ei ole minkään arvoista jos ihmishenkeen vertaa.

  • Nimetön sanoo:

    Kukaan parikymppinen ei kirjoita huono äiti-palstalle..