Huono Äiti sai avautumisen:

Olin kaupan kassajonossa nälkäisenä menossa kotiin tekemään ruokaa. Edelläni oli äiti pienen lapsen kanssa. Äiti antoi lapsen nostella kaikki kamat hihnalle hitaasti, yksitellen, tutkien, ihmetellen. Takana oleva jono seisoi ja tuijotti tätä pirun manööveriä. Sama hisseissä, paina sitä nappia nyt, älä paina, antakaa lapsi painaa.

Se lapsi ei riku, jos se oppii jo pienestä pitäen, että koko maailma ei ole lasta varten. Eikä ainakaan ruuhkainen kassajono, joka odottaa henkeä pidätellen, saako se lapsi sen porkkanan nyt siihen hihnalle vai maistetaanko ensin.

Nimim. Ruuhkavuodet

”Olen parempi äiti viikko-viikko -äitinä”

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 56 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

56 vastausta artikkeliin “Pitääkö lapsen oikeasti saada asetella ostoksia hihnalle?”

 • Maalaisjärki käyttöön sanoo:

  Kamalaa luettavaa kommentit puolin ja toisin. Yhdestä kerrasta vedetään itse tietämättä taustoja, että näin tapahtuu aina 😅. Olisiko siinä omassakin ajattelutavassa parannettava? On hyvä, että pienestä pitäen lapset opetetaan kunnioittamaan muita ihmisiä. Näin he myös osaavat aikuisina nälkäkiukkuisina kunnioittaa lapsia. Tänä päivänä vedetään mutkat suoriksi ja yleistetään, kun kerran sattuu jotain. Ja vaikka sattuisi toisen ja kolmannenkin kerran, niin harvemmin on samat ihmiset kyseessä. Ei voi siis tietää kuinka usein tämäkin kyseinen lapsi sai laittaa ostoksia hihnalle. Toki on vanhemman vastuulla huomioida tilanne ja toimia sen mukaan.

 • Lapsetkin on ihmisiä sanoo:

  Älä lähde nälkäisenä kauppaan. Käy kaupassa toisella ajalla. Suunnittele arkesi. Ei tarvitse sitten nälkäkiukussa olla kaupassa. Ja olet paljon suvaitsevampi erilaisia ja erikokoisia ihmisiä kohtaan.

 • Harper sanoo:

  Surullisen lapsivihamielistä kommentointia täällä kaikenkaikkiaan.

 • PLNT sanoo:

  No ei ainakaan ruuhka aikaan.
  Jono kassalla kasvaa kasvamistaan, ei siitä kassahenkilökään tykkää.
  lapsi voi laittaa ne ostokset siellä kaupassa kärryihin silloin toiminta ei aiheuta haittaa muille.

 • Kahden lapsen äiti sanoo:

  Ehdottomasti itsekästä käytöstä. Muut odottakoot, kun minun lapseni ,”opettelee” asioita. Miksi nykyajan nuoret käyttäytyy kuten käyttäytyy? Koska vanhemmat sallivat kaiken, ettei se kullanmuru joudu kokemaan pettymyksiä. Olisi tämäkin äiti opettanut lapselleen toisten ihmisten huomioimista eikä tavaroiden hihnalle laittoa, jonka jokainen kyllä oppii aikanaan. Toisen ihmisen huomioimista joku ei opi koskaan. Yksi hyvä esimerkki tämä tämä kaiken lapselleen salliva äiti

 • Pop sanoo:

  Meillä lapsi nostelee omasta kärrystään samaa aikaa mitä minä omasta. Jos ei kerkeä laittaa ennen minua niin autan omista kärryistään loppuun. Jos lapsi ei oo ottanu omaa kärryä niin sillä on yleensä joku yks asia kädessä jonka voi laittaa.

 • Tiukempi kasvattaja sanoo:

  Miksi lapsen pitää ”saada” laittaa hihnalle kaikki ostokset? Yhdessähän niitä voi laittaa.
  Toisten ihmisten huomioiminen ja omien vanhempien kunnioitus on hyvä opettaa pienestä pitäen. Esimerkiksi että ihmisiä väistetään, eikä kävellä huomioimatta muita, hissistä/bussista tms ulospäin tulevat päästetään poistumaan ensin, eikä tungeta itse ensin. Äitiä ei läpsitä naamaan kaupassa, vaikka hän ei suostu ostamaan karkkia tai leluja.

  Nykyään näkee paljon lapsia, joiden vanhemmat ovat lähinnä palvelijan roolissa.

 • Täti sanoo:

  No mutta, sillä kassahenkilöllä saattaa olla muutakin tekemistä kuin jököttää aiinä kassalla kun asiakkaat hodastelee, ihan tahallaan…

  • Kassatäti sanoo:

   No, kassahenkilölle maksetaan palkka siinä kassalla istumisesta.. Olipa hidas tai nopea asiakas 🙂
   Vanhukset on hitaimpia ja kiukkuisimpia. Ihania on pienet ihmiset, jotka opettelee ❤️
   Jaksaa taas niitä kiukkuisia keski-ikäisiä ja sen ylittäneitä ah-niin-tärkeitä asiakkaita palvella, kun on suloinen tähtisilmä käynyt asiakkaana!
   Se aito oppimisen ilo ja riemu, tärkeän asian tekeminen on kyllä mukavaa seurattavaa!

 • Ducray sanoo:

  Maalaisjärkeä saa käyttää. Kun ei ole jonoa, lapsi saa nostella, kun taakse tulee jono, kohteliasta on(myös hyvä opettaa lapselle) että otetaan muut huomioon ja ensi kerralla lapsi saa jatkaa taas.

 • Elma sanoo:

  Ymmärrän kirjoittajan turhautumisen. Tilanne kuvaa yhtä ääripäätä kasvatusjatkumolla, jonka toisessa ääripäässä lapsi ehdolistetaan jo taaperona jatkuvaan suorittamiseen, tehokkuuteen ja kiireeseen. Kumpikaan ei ole hyvästä. Parasta – ja vaikeinta- on hakea kultaista keskitietä, ja tilannetajua käyttäen antaa lapsen ihmetellä silloin, kun toisten perustavanlaatuinen huomioonottaminen ei toisin vaadi. Kuvatussa kassaesimerkissä lapselle voi kertoa, että tutkitaan porkkanat tarkemmin kotona, kun kaupassa on paljon muitakin jotka haluavat päästä kassalle ja mennä kotiin syömään.

 • Nimetön sanoo:

  Jännää, miten vaikea kassajonossa onkin odotella. Ensin haahuilen kaupassa katselemassa ja valkkaamassa tavaroita ilman kiirettä, mutta kun lopulta päätän suunnistaa kassalle, pitää sinne päästä heti. Pois alta kivet ja männynkävyt ja varsinkin hitaat mummot ja vielä hitaammat lapset. Meikä tahtoo ulos.

 • Mira sanoo:

  Ei se ihminen siellä jonossa riku, jos huomaa ettei se maailma hänen ympärillään ole häntäkään varten. On olemassa hitaita asiakkaita ja nopeita. Vanhukset js lapset ovat esimerkiksi niitä hitaita. Joskus vaan pitää malttaa odottaa. Sellainen tämä maailma on. Aloittajalle tsemppiä vaikeeseen elämään ja muista syödä seuraavalla kerralla ennen kauppareissua.

 • Sairasta sanoo:

  Surettaa tämä ketju. Onko itse pakko lähteä sinne kauppaan, jos syystä tai toisesta hitaat ihmiset noin kovasti ärsyttävät. Varsinkaan lapset eivät saa olla missään.

 • Touhottaja sanoo:

  Käytän aina itsepalvelukassoja, kun se on mahdollista, muidenkin kuin hitaiden tenavien takia. Kassalle saattaa tulla röökinostaja, vaikka just sillä kassalla ei myydä tupakkatuotteita ja sitten juostaan hakemassa idarin tupakat toiselta kassalta.
  Muuten kaikkien nappien painamisesta on tehty tenaville turhaan iso sirkusnumero, sitten kersa kirkuu raivosta bussissa kun ei ehtinyt painaa nappia.

  • Ja ei kun kohti uusia... sanoo:

   Tämä vastaus nauratti ja sai hyvälle tuulelle🏆toivottavasti vielä uskalletaan antaa lasten kokea myös pettymysten tunteita ja niistä selviytymistä, muuten putoaa niin korkealta, jos se eka pettymys tulee vasta täysi-ikäisenä

  • Kokenut äiti sanoo:

   Ei siitä nappien painamisesta mitään numeroa ole TEHTY – vahva halu tehdä itse nyt vain kuuluu jokaisen ihmisen kehitykseen kautena jossain kohdassa, näin se on ollut sinunkin kohdallasi 😀 Ja napit nyt sattuu lapsia kiinnostamaan sekä ovat yksi ainoita niitä yksinkertaisia asioita, joilla pieni ihminen pystyy yhteiskunnassa edes jotenkin harjoittelemaan osallistumista. Hauska kommentti muuten, mutta taisi olla lapsettoman ihmisen.

 • 4 pennun Susiemo sanoo:

  Ehkä ihan ok jos kaupassa on hiljaista eli ei ruuhkaa. Kotona voi lapsi sitten purkaa ostoksia kassista.

 • Hermoheikki sanoo:

  Mulla ei todellakaan olisi aikaa eikä kiinnostusta odotella, että omat lapset saisivat kaikki ostokset nostettua hihnalle. Hermo siinä menisi sekä äidillä, että kanssaihmisillä. Joten en ymmärrä tollaista touhua lainkaan. Muutenkin aika itsekästä blokata kassa tuollaisen syyn takia.

 • Karhu sanoo:

  Itse olen 3 vuotiaan pojan äiti. Olemme kyllä yhdessä purkaneet ruokaostokset liukuhihnalle.En näe siinä mitään väärää.Poika oli hyvän tuulinen ja siinä samassa paljon oppii.silloin ei kyllä ketään häirinnyt.Kauppaan ei kannata kiireessä mennä ja tartuttaa huonoa energiaa muihin.

 • jokuasiakas sanoo:

  Lapsen tai kenenkään muunkaan (olen törmännyt myös aikaihmisiin, jotka kuppaa puol minsaa yhden piimäpöntön kanssa, että laittaako hihnalle vai ei ja miten päin…) – ei tarvitse jäädä ihmettelemään niitä ostoksia sinne kassahihnan päähän, vaan ne voi latoa siihen hihnalle ihan oikeasti! Joillakin voi olla oikeasti kiire, ei sitä välttämättä halua jäädä kuppaamaan tunniksi jonkun ”kuhnuttajan” takia – ja oikeasti on niitä ihmisiä, joilla bussi kulkee tunnin välein, ei kaikilla mene 5 min välein bussia… Ja joillakin voi olla vaikka töihin kiire tms. Eli muutaman ostoksen laitto / ei ruuhka-aika ok, mutta ei ylimääräistä jonojen kasvatusta 😉

 • Tartsu sanoo:

  Järjen käyttö on sallittua: jos on paljon ostoksia ja jonoa reilusti takana voi lapsi siinä sivussa laittaa jotain mutta vanhempi hoitaa pääasiassa tuon. Mutta sitten muuten yleensäkin kannatan lapsen mukaan ottamista erilaisiin askareihin. Sen ainoan kerran kun olen avannut sanallisen arkkuni kommentoidakseni kaupassa erään äiti-ihmisen toimintaa, koski se tilannetta jossa lapsi halusi laittaa jo maksettuja kauppatavaroita äidin kanssa kassiin. Äiti huusi naama punaisena että älä koske ja lapsi itkeä tihrutti…surullista kun lytätään pienten toiminto-innokkuutta😳

 • Sanisinen sanoo:

  Minä aina tuskan hiessä katson niitä mulkaisuja joita saan hitsudestani, koska vasen käsi ei toimi, hermovauriot ja paska selkä, en mahdu ostoksieni kanssa ip kassalle olis puolet tavaroista maassa vaan 😓 ja kaikkia tuotteita ei edes ip kassalla saa, eikä käteinen käy…

  Kassaneiditkin pidättelee siinä seuraavan asiakkaan vuorta edessään ja piippaus senkun käy ja keko kasvaa, välillä mulkoillaan onko hihna jo vapaa….

  Näillä hinnoilla luulis jo saavan pakata rauhassa tavaransa…

  • Kuulostaa haastavalta sanoo:

   Kaupoista saa nykyään tilata ruuat kotiinkuljetuksella niin säästyy kaupassakäynnin vaiva.