Huono Äiti sai avautumisen:

Erosin kolme vuotta sitten pitkästä suhteesta/avioliitosta, yhteisiä lapsia kaksi, eron aikaan olivat alle kouluikäisiä. Exälläni oli uusi nainen jo valmiina ja tämä oli syy eroon. En koskaan saanut tietää, mikä hänet oli saanut pettämään ja jäi paljon kysymysmerkkejä.

Tapasin eron jälkeen kivan miehen. Muutaman vuoden ”tapailimme” kunnes huomattiin, että tässä on paljon enemmän. Paljon yhteisiä mielenkiinnon kohteita, huumorintaju ja toisen innostaminen asioihin. Alku oli kuitenkin vaikea, hän kipuili entisten suhteiden jättämiä arpia kuin myös minäkin. Opimme puhumaan asioista ja puhaltamaan yhteen hiileen.

Hän tapasi lapseni, siinä edettiin rauhassa. Lapset hyväksyivät hänet ja hän lapset. Kaikki tulevat keskenään toimeen.

Muutimme alkukesästä miehen omistamaan taloon. Puhuimme pitkään, että molemmat vielä haluaisivat lapsen/lapsia ja pian huomasinkin olevani raskaana. Kuinka ihana asia, olemme kaikki onnellisia, myös lapset. Arki meillä rullaa ihan kivasti ja yritämme järjestää edelleen yhteistä aikaa ja tekemistä.

Ainut mikä minulla on alkanut häiritsemään on se, että seksi on meillä vähentynyt rajusti. Olen puhunut puolisoni kanssa asiasta ja hän kertoo syyksi väsymyksen (tekee paljon töitä ja puuhastelee kotona). Minulla on nyt tästä noussut entisen suhteen traumat pintaan.

Ajattelen usein, että puolisollani on varmaan toinen nainen, kun hän ei enää halua minua niinkuin ennen. Tiedän, että suhteissa on ns kuivia kausia, mutta yliajattelen liikaa asiaa.

Olen käynyt aikaisemmin terapiassa ja tunnistan että ongelma on minun päässäni, miten tästä ajattelusta pääsee eroon? Olen huomannut pelkääväni, että tämä kaikki viedään minulta pois. Kerrankin kun on hyvä olla toisen kanssa.

Nimimerkillä: Onnellinen mutta surullinen

 

 

Osallistuithan jo lahjakortin arvontaan!

Onneksi emme yrittäneet maalata itse

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 8 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

8 vastausta artikkeliin “Pelkään, että miehelläni on toinen kun hän ei halua enää seksiä”

 • Nimetön sanoo:

  Onko tämä avautuminen trollaus?

 • Puhukaa sanoo:

  Sä voisit varata ajan psykiatriselta sairaanhoitajalta, että voisit hänen kanssa jäsennellä ajatuksiasi. Lisäksi puhu miehesi kanssa tästä. Hän saattaa kokea suunnatonta syyllisyyttä siitä, ettei jaksa seksiä niin usein kun haluaisit tai hän haluaisi ehkä itsekin. Miehen kanssa voisi myös jutella hänen jaksamisestaan, onko siellä taustalla jotain, minkä vuoksi olisi hyvä käydä ihan lääkärillä.

 • Kuvittelenko sanoo:

  Niin kuinka pieni se yhteinen lapsi on? Pikkulapsiarki kyllä väsyttää, ei ihme, jos parisuhde ei ihan samana pysy. Minua on kehää kiertävissä ajatuksissa auttanut miettiä, että tämä on minun ajatus, mutta asia ei välttämättä niin ole. Tilanteeseen on yksi lääke, ja se on puhuminen asiasta miehen kanssa.

 • Nimetön sanoo:

  Energiahoidoilla pystytään työstämään ja purkamaan todella tehokkaasti menneisyyden kipuja, traumoja, varjoja. Itse olen saanut omista hoidoistani (taustalla Suomen energiahoitajien koulutuspolku) tälläkin aihealueella valtavasti apua. Mielelläni hoitaisin sinuakin 🤍😌!

 • Oletko läheisriippuvainen? sanoo:

  ”Erosin kolme vuotta sitten pitkästä suhteesta/avioliitosta…
  …Tapasin eron jälkeen kivan miehen. Muutaman vuoden ”tapailimme” …”

  Eli menit uuteen suhteeseen heti eron jälkeen?
  Vanhat traumat pitäisi käsitellä ennen uutta suhdetta, ettei käy noin.

  Ei niitä tietenkään kokonaan saa pois mutta olisi hyvä antaa pahimman mennä ohi.

  Myös miehesi kipuilee entistä suhdetta.

  Traumakiintymyssuhe.

 • Kyllä se siitä sanoo:

  Et voi hallita elämää. Asioita tapahtuu, hyviä ja huonoja. Onko oikeastaan merkitystä, miksi exäsi petti? Usein syy on pettäjässä itsessään, ei puolisossa. Voitko jutella nykyisen miehesi kanssa peloistasi? Jos hän on rehellinen, luota häneen. Jos puheet ja oma vaistosi on ristiriidassa, olet luultavasti oikeassa. Pienten lasten perheessä parisuhde helposti unohtuu. Viettäkää aikaa kahdestaan myös.

 • TT sanoo:

  Kaipa se on ihan normaalia alkuhuuman jälkeen, että sekin määrä vähenee. Kunhan ei kokonaan lopu.