Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”’Herään aamulla yhtä aikaa mieheni ja lasteni kanssa. Syömme yhdessä aamupalaa ennen miehen töihin lähtöä, juomme kahvit ja toivotamme hyvät päivät toisillemme. Olen lasten kanssa päivän kotona, koetan keksiä viihdykettä, tehdä ruokaa, tehdä kotitöitä ja kaikkea mitä nyt pienten lasten vanhempien hommiin kuuluu.

Odotan innolla miehen paluuta töistä, jotta voimme vaihtaa päivän kuulumiset ja syödä koko perhe saman pöydän ääressä. Illalla lasten mentyä nukkumaan istumme terassille vielä ihastelemaan Suomen kesää ja juttelemaan niitä näitä ja suunnittelemaan, mitä voisimme viikonloppuna tehdä perheen kesken. Ja ajattelen, miten onnekas olenkaan!’

Mutta ei. Heräämme eri aikoihin, mieheni istuu vessassa puoli tuntia, murahtaa huomenet ja lähtee töihin. Taistelen lapsille aamupalan ja koetan saada heidät puetuksi, jotta voimme ulkoiluttaa koiran. Koko päivän lapset vuoroin itkevät ja valittavat, ruoka ei maistu ja kotityöt saan vaivoin tehtyä pienemmän huutaessa jalkojen juuressa.

Odotan miestäni kuin kuuta nousevaa, vain huomatakseni miten hän menee vessan kautta sohvalle nukkumaan juurikaan puhumatta. No okei, olet päiväunesi ansainnut, ajattelen, ja yritän lasten kanssa jaksaa touhuta jotain vielä. Syömme, menemme ulos… Illalla mies herää, menee suihkuun ja auttaa lasten iltapuuhien kanssa.

Ja kun lapset nukkuvat viimein, olen fyysisesti ja henkisesti ihan poikki, kaipaisi vain syliä ja rauhallista juttelua. Mutta kiitos miehen päikkäreiden, häntä ei väsytä ja hän alkaa katsoa minua haluavasti, ja niin kurjaa kuin se onkin, sanon että ei tänään.. yritän mennä viereen sohvalle ja alkaa juttelemaan, mutta hänen katseensa vaeltaa edestakaisin puhelimen ja tvn välillä, ja vastauksesi saan vain joo, tai toistona omat sanani, kuin kaiku… Ja siihen se jää.

Mies ei saa seksiä, minä en saa läheisyyttä ja juttuseuraa. Mietin, mikä on mennyt pieleen. Mitä voisin tehdä, jotta hän huomaisi minut muulloinkin, kuin seksiä halutessaan? Miksi en ole tarpeeksi kiinnostava, jotta kanssani voisi jutella? Tätäkö tämä on koko loppuelämän?”

Nimim. Haaveet kaatuu, niitä nousemaan en saa…

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 22 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

22 vastausta artikkeliin “”Mies ei saa seksiä, minä en saa läheisyyttä ja juttuseuraa””

 • Nilla sanoo:

  Teen haastavaa työtä lasten kanssa, sosiaali-ala siis kyseessä. Välillä töiden jälkeen on pää kierroksilla ja on fyysinen väsymys, mutta ikinä, koskaan, en ole ollut niin puhki-uupunut kuin omien, maailman rakkaimpien ,erityislasteni kotiäitinä (7 vuotta) ollessani.

  Syvät sympatiani kaikille kotiäideille, varsinkin teille joiden aikana ei nettiä ollut (vertaistukea oli ”hiukan” hankalampi saada 😬 .)

 • Pohtija sanoo:

  Sisältöä siihen elämään muutenkin kuin miehen kautta! Ja kerro miehellesi mitä haluat, sopikaa paremmin kotitöiden ja lastenhoidon jaosta. Auttaa kuitenkin lastenhoidossa? Onko mies halunnut perhe-elämää? Eikö sitä paijailua saa siinä seksin yhteydessä ja sen jälkeen. Ei se läheisyys automaattisesti tule ja olet jo torjunut miehen niin sitten pitäisi sinua halailla kuitenkin? Ristiriitaista, ei minuakaan huvittaisi huomioida tuollaisen jälkeen. Sinua kuitenkin halutaan ja on ihan vara kieltäytyäkin. Kaikilla naisilla ei ole niin hyvä tuuri vaan saa olla ilman.

  Taidat olla nuori ja lapset tehty lyhyessä ajassa. Hyvin harvoin yhdessä miehessä saa kaiken, se on kompromissi. Tsemppiä ja avoimuutta!

 • Miksei mies puhu ja pussaa sanoo:

  Sen kun tietäisinkin mikä tuohon solmuun auttaisi tai joku mies kertoisi miksi moni mies noin käyttäytyy. Oma exä ihan samanlainen. Ei puhunut, ei koskaan voitu keskustella ongelmista eikä ylipäätään mistään. Pikkuhiljaa loppui kaikki romantiikka ja läheisyys, jos sitä koskaan oli oikein ollutkaan. Olin olemassa hänelle vain kun häntä panetti ja silloinkaan ei loppuvuosina mitään hellyyttä. Yritin kaikkeni puhua vuosien aikana, mutta kun toista ihmistä ei voi pakottaa… Lopulta puhumaton kouriva mies vain etoi ja ero tuli.

 • Nimetön sanoo:

  Teillä ei tosiaan ole minkäänlaista yhteyttä, mutta sen varmasti jo tiesitkin. Mutta mistä tuohon tilanteeseen löytyisi apu?

 • ”Kokemusta on” sanoo:

  Nyt on kyllä keskustelun paikka. Jäin kirjoituksestasi pohtimaan, että milloin lasten isä on lastensa kanssa? Lapset tarvitsevat myös isän läsnäoloa ja vaikuttaa siltä ettei isää juuri kiinnosta joko perhe- elämä tai lasten hyvinvointi.
  Kotiäitinä myös sinun on saatava omaa aikaa esim. ulkoilla, saada hetki päivässä tehdä asioita, joista sinä pidät. Onko perheessänne omasta lapsuudenkodista opitut mallit, jossa äiti hoitaa kodin ja lapset ja isä itsensä ja työn. Älä hyväksy sitä. Kerro miehellesi, että haluat kodin vastapainoksi ainakin hetken omaa aikaa tai oman harrastuksen, ehkä osa- aikaista työtä jne.
  Jos mikään ei muutu, kukaan perheessänne ei voi hyvin ja ennen pitkää yhteinen liittonne on tullut päätökseensä.
  Keskustelkaa, vaikka asia on vaikea molemmille tai taloudellinen tilanne huono, koska ei ole muuta mahdollisuutta kuin sopia yhdessä asioista. Äiti ja isä olette ne aikuiset, jotka vastaatte myös itsenne lisäksi lastenne hyvinvoinnista.
  Itselläni on ollut samanlainen tilanne, mutta sain ulkopuolisen tukea ja neuvoa ”nostaa kissa pöydälle” ja asiat ovat nyt jo hyvin, vaikkakin se vaati paljon molemmilta.
  Pidä huolta omasta jaksamisestasi myös, älä unohda itseäsi. Tsemppiä sinulle🙏!

 • Jes sanoo:

  No tuota se on. Oma puolisoni sanoi, että läheisyyttä ja hellyyttä tulee sitten kun saa riittävästi seksiä. Että ei ole kuulemma motivaatiota läheisyyteen jos ei saa seksiä. Koska läheisyys ilman seksiä on pettymys.

  Sanomattakin selvää, että nykyään ei ole kumpaakaan, ei läheisyyttä eikä seksiä.

  • Nimetön sanoo:

   Jos haluu saada, on pakko antaa.

   Et voi yksin miestäsi syyttää tilanteesta. Näin se vaan menee. Jos mies tarvitsee seksiä, sitä tulisi myös saada jotta saat mieheltäsi sitä huomiota ja hellyyttä. Kyllä tähänkin tarvitaan kaksi, vaikka naiset yleisesti muuta kuvittelevatkin.

 • Kirsikka sanoo:

  Jos menet opiskelemaan tai töihin, sinun ei tarvitsisi olla yksin lasten kanssa koko päivää? Olen kuullut monilta naisilta että töissäkin on helpompaa kuin lasten kanssa kotona.
  Pariterapia voisi olla myös yksi juttu.
  Mutta eniten tulee mieleen että hanki myös itsellesi oma elämä?

 • Ruuhkavuodet onnellisesti takana sanoo:

  Jospa ottaisit vastaan ne miehen haluavat katseet ja antaisit sitä seksiä. Tekee se hyvää sinullekin, vaikka joskus pitää se oma huvitus tekemällä tehdä. Kyllä sen jälkeen voisi miestä huvittaa jutellakin ja pitää vaikka siitä kädestä. Hän sentään haluaa. Voisi olla toisinkin.

  • Nimetön sanoo:

   Ei, siitä tulee vain hyväksikäytetty tyhjä olo eli voi vielä huonommin.
   Tuossa auttaa vain että mies osallistuu elämäämsä eli siihen elämään vaimonsa ja lapsiensa kanssa. Vaimo ei ole miehen äiti eikä mies lapsi vaan aikuinen jonka pitää myös osallistua täysillä perhe-elämään.

  • Nimetön sanoo:

   Niin että naisen pitää vain antaa ja oma huvitus tehdä? Ja miehen ei sitten pidä? Se on aina nainen jonka kaikki pitää tehdä ja itse ei saa mitään.

   • Kummallista sanoo:

    Mitä ihmettä?? Miksi seksi nähdään aina niin, että nainen antaa ja mies saa?? On kyllä iso aukko elämässä, jos nainen ei nauti seksistä.

    • Minä annan ja saan sanoo:

     Täysin samaa mieltä! Kyllä se seksi tekee hyvää naisellekin ja saattaa jopa löytyä se kadonnut yhteys mieheen. Vaikuttaa nimittäin muuhunkin, kun seksiä on…

     • Nimetön sanoo:

      Näin on.

      Jotenkin kummastuttaa ajatus, että naisen kieltäytyminen seksistä olisi ihan OK ja puolestaan miehen kieltäytyminen huomion antamisesta ja hellyydestä anteeksiantamatonta.

      Miksi monet naiset eivät tajua tätä asiaa. Antakaa sitä seksiä ja miehelle tilaisuus tuntea olevansa haluttu. Aivan varmasti saatte paluupostissa sitä, mitä haluatte. Jos suhde nyt on edes jollain mallilla kunnossa.

 • Duunariäiti sanoo:

  Teen töitä tiiviisti ihmisten parissa. Usein kun tulen kotiin en jaksaisi puhua kenenkään kanssa. Saatan myös olla väsynyt. Ymmärrän siis hyvin miestäsi. Suosittelen laajentamaan omaa sosiaalista piiriä eikä ripustautumaan vain mieheen. Muistan itsekin ajan, jolloin lapset olivat pieniä ja odotin miestä aina kotiin. Nyt ajateltuna oli se miehellekin varmasti aika ahdistavaa.

 • Pienten lasten kotiäiti sanoo:

  Minulla on sama tilanne ja mies haluaa seurustella kanssani lähinnä vain kun haluaa seksiä. En tiedä rakastanko miestäni enää lainkaan kun ei ole muutoin minusta kiinnostunut. Kosketuskin on vain lääppivää ja seksinhakuista, romanttista kosketusta ei lainkaan hänen puoleltaan. Hänen kosketuskin tuntuu pahalta siksi. Yritämme terapian kautta saada ongelmiimme muutosta 🙏

  • Nimetön sanoo:

   Tämmöstä sitten seuraa, kun seksiä on liian harvoin. Mies on aina sitä kärkkymässä ja vonkaamassa. Tarpeeksi kun saa, ongelmat poistuvat. Kummallinen juttu?

 • Kohtalotoveri sanoo:

  Mä tunsin ihan samoin, mutta omat lapset ovat jo isompia koululaisia, ja olen yhden omaishoitaja. Oma arki koostui kotitöistä ja illalla omaishoidettavan hoidosta. Mies tekee vuorotyötä, joten olen paljon sekä päivisin- että iltaisin ja viikonloppuisin yksin (+lapset). Tunnen järjetöntä yksinäisyyttä. Masennus dg löytyy. Nyt aloitin työt vaikka pelkään että väsyn liikaa työn, omaishoitajuuden, sekä kotitöiden vuoksi. Mies ei juurikaan kotitöitä siis tee. Parisuhdeaikaa voisimme viettää kerran kk, mutta yleensä miehellä on silloin omia menoja ”poikien kans” 🤦 olemme jutelleet paljon siitä kuinka paljon minä kaipaisin seuraa. Ystäviä ei juurikaan ole, eikä niiden harvojen kanssa saada sovittua yhteistä aikaa. Lähdin siis töihin jotta saan aikuista juttuseuraa itselleni 😕 Mies muka ymmärtää tunteeni, mutta en ole niin varma siitä. Lähde sinäkin töihin jotta saat itsellesi arkeen muuta täytettä? Tai ala harrastaa jotain, ja jätä mies lasten kanssa parina iltana viikossa kotiin jotta saat omaa aikaa!!

 • Kotiäitinä yhdeksän vuotta sanoo:

  Miten miehesi saisi ymmärtämään, että sinä saattaisit tarvita niitä päiväunia kun hän on tullut töistä. Jos hän vaikka puolituntia olisi lasten kanssa ja sinä saisit nukkua, niin varmaan sinuakin kiinnostaisi seksi hänen kanssa. Sinäkin tarvitset lepoa. Jos voisitte vaikka vuorotella päikkäreiden kanssa?
  Miehet eivät oikein ymmärrä miten raskasta kotiäitinä on, vaikka se onkin ihanaa aikaa. Äitikin tarvitsee lepoa ja omaa aikaa.

 • Aamuäreä sanoo:

  Mene töihin ja lakkaa tekemästä lapsia sille.

 • Nimetön sanoo:

  Entä kotiapu? Vaikka siivoja tekemään suurin savotta ajoittain?
  Jutteletteko myös näistä,että mikä rassaa? Sillä tavalla tulisitte toisillenne kuulluksi ja ymmärretyksi.
  Teillä on nyt ruuhkavuodet.

  • Ruuhka on vielä kaukana sanoo:

   Kyllä se ruuhka alkaa vasta siitä töihin paluusta ja lasten harrastuksista. Nyt taitaa vaivata sosiaalinen tyhjiö ja apatia. Pienten kanssa kotona usein kadottaa sen oman elämän.