Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä AMO Toys.

Jos lahjaideat jälkikasvulle ovat vielä hakusessa, kannattaa lukea tarkkaan! Monipuolisesta kattauksesta löytyy lahjoja jopa 3-vuotiaista alkaen, ihan keski-ikäisiin saakka ja eteenpäin. Todisteena heti tämä Älä herätä isää -peli, jota ehdotettiin jo isänpäiväksi! Testaajina toimivat lapset 10-14 vee ja vanhemmat, tarpeeksi monta vee.

Pyjama Drama

Uusi tapa lähestyä muistipeliä! Pyjama Drama oli finalisti Vuoden Peli 2019 lastenpelien sarjassa, eikä suotta, uutuuspeli ilahduttaa sekä värikkyydellään että tuoreella näkemyksellä muistipelien virkistämiseksi.

Pyjama Drama

On ilta, ja kuninkaallinen perhe valmistautuu nukkumaan, mutta kuten tavisperheissäkin, se ei ole ihan niin helppoa kuin luulisi! Jokainen perheenjäsen nousee sängystä monta kertaa vaihtamaan pyjamaa toisen väriseen, koska hei, pitäähän sen matchata unikaveriin, ja palaa sitten sänkyyn, mutta ei välttämättä nukkumaan. Iltaa “ilostuttavat” paikalle pyrähtelevä hovinarri, jonka saapumisen seurauksena KAIKKI nousevat sängystä katselemaan esitystä, ja vähemmän suosittu vieras, haamu, jonka saapuessa piiloudutaan peiton alle. Sitten onkin pelaajan tehtävä muistaa, kuka perheenjäsenistä oli sillä hetkellä missäkin sängyssä, ja minkä värinen pyjama kenelläkin oli päällä. Jos arvaa oikein, saa pisteen, jos on satavarma että muistaa oikein, voi panoksia korottaa hovinarrimerkillä. Sitten voi joko voittaa tuplasti, tai hävitä tuplasti.

Pyjama Drama uudistaa muistipelin

Peliin on helppo samaistua, koska melkein jokainen vanhempi on joutunut useita kertoja illassa toistamaan samaa lausetta “voisitko nyt vaan nukahtaa”, ja lapset samaistuvat varmasti kuninkaallisiin perheenjäseniin, jotka eivät meinaa millään pysyä sängyissään.

Peli sopii parhaiten 2-5 pelaajalle, ja siitä eniten saavat irti päiväkoti-ikäiset ja alakoululaiset.

Pensilly

Pensilly korottaa panoksia jo tutuille “piirrä ja arvaa” -tyylin peleille. Ja vaikeustaso nouseekin kerralla rutkasti. Ei riitä, että pitää piirtää jokin tietty aihe, vaan siihen lisätään vielä kuvaileva sana! Haiseva hampurilainen on sinänsä vielä suhteellisen helppo idea, mutta yritäpä piirtää videopeliä pelaava linna!!

Pensilly

Ja jos kuvittelit että se riittää, niin ehei, lisätään soppaan vielä sellainen sääntö, että kynä jolla piirrät, tärisee villisti jommalla kummalla kahdesta eri värinätasosta! Ja käytössä on vielä tiimalasi kertomaan että tässä on kuulkaa aikarajoitus! Siitä sitten piirtämään ja nopeasti, ja puhua ei saa, ja kaverin pitää arvata oikein vähintään aihe tai kuvailu, jotta saadaan pisteitä!

Toim. Huom. Kitinä pelistä oli lähtöisin vain ja ainoastaan piirustustaidottomalta aikuiselta. Lasten mielestä tämä oli yksi parhaista peleistä ikinä.

Pensilly

Pensilly

Virus!

Vuoden Peli 2019 perhepelien finalisti Virus! oli tämän testiryhmän ehdoton suosikki. Ihan kaikkien mielestä, joka on jo itsessään ihme, koska yleensä kukaan ei ole samaa mieltä mistään.

Peli alkaa sairaalasta, jonka laboratoriosta on päässyt vapaaksi riehumaan hyvin vaarallinen kokeellinen viruskanta. Tehtäväsi on eristää terve keho ja estää taudin leviäminen. Tai vaihtaa (varastaa) puhdas elin naapurilta omalle potilaalle, ja antaa tilalle vähemmän terve. Hidasta kaverin etenemistä tartuttamalla kanssapelaajan elimiä viruksilla tai tuhoamalla ne. Eettisyyttä ei kannata kovin kauaa pohtia, tässä pelissä nopeus on valttia!

Virus!

Voittava keho tarvitsee neljä tervettä elintä. Aivot, sydämen, jotain sisäelimiä ja luustoa (?). Elin on terve, kun siinä ei ole virusta, se on rokotettu, tai se on immunisoitu. Pelin voittaa se, jolla on ensimmäisenä edessään neljä erilaista tervettä tai immunisoitua elintä.

Pelin alussa pelaajille jaetaan kolme korttia, ja jokaisella pelivuorollaan pelaaja joko pelaa kortin tai hylkää 1-3 korttia, jonka jälkeen nostetaan kortteja, niin että kädessä on aina kolme korttia. Pelattavat kortit voivat olla:

  • Yksi neljästä elimestä (tai monivärinen jokerielin (HA HA HA))
  • Yksi neljästä viruksesta (jokaiselle elimelle omansa, värikoodattuina tietysti, tai jokerivirus)
  • Yksi neljästä lääkkeestä (jokaiselle elimelle jälleen oman värinen, tai jokerilääke jota voi käyttää mihin tahansa elimeen)
  • Hoitokortti joka antaa erityisen toimintamahdollisuuden, kuten elinsiirron, eli voi vaihtaa kahden pelaajan elinkortit keskenään, tai elinrosvon, jolloin saa varastaa elimen toiselta pelaajalta.

Ehkä parasta onkin se että jälleen kerran sisarusten sabotoidessa toisiaan Huono Äiti kiitää voittoon huomaamatta ja jättää lapset taistelemaan keskenään pandemiaa vastaan.

Virus!

Dumber than a box of rocks

Oletko tyhmempi kuin kasa kiviä on suunnattu isommille pelaajille, ja sitä laitettiinkin testaamaan teini kavereineen. Nämä kuitenkin luovuttivat turhan pian, koska keskittymiskyky ja kännykät, joten teineistä ei ollut nyt mitään hyötyä. Täytyi siis testata itse aikuisten kesken.

Tyhmempi kuin laatikollinen kiviä

Alusti skeptisesti peliin suhtautuneelle Oletko tyhmempi kuin laatikollinen kiviä oli positiivinen yllätys. Kyseessä on yksinkertainen triviapeli, jossa pelataan kiviä vastaan joukkueena. Voisi kuvitella että ihmiset voittaisivat helposti, mutta ei se olekaan ihan niin helppoa! Kysymykset ovat keskivaikeita, esimerkiksi “Kuinka moni neljästä Tylypahkan talojen eläimistä on nisäkäs Harry Potter sarjassa?” tai “Kuinka monta maalausta Vincent van Gogh myi elinaikanaan?”, ja helpotuksen tuo se, että vastaus jokaiseen kysymykseen on AINA 0, 1 tai 2. Eli jos ei tiedä niin arvaamallakin on 33 % mahdollisuus saada oikein!

Tämä seikka onkin se, miksi myös kivet voivat saada vastauksia oikein jopa silloin kun pelaajat eivät. Aina kun pelaajat ovat päätyneet vastaukseen, laitetaan pelin mukana tulleet kaksi kiveä laatikkoon, ravistetaan, ja aukaistaan kansi. Kivien vastaus on näkyvillä olevien valkoisten I merkkien määrä.

Sitten tarkistetaan vastaus kortin kääntöpuolelta ja oikein vastanneet pääsevät askeleen eteenpäin pelilaudalla. Joko kivet tai ihmiset, tai molemmat. Ensimmäisenä maalin saavuttanut “joukkue” voittaa.

P.S. Nisäkkäitä Tylypahkan tupien tunnuseläimistä on 2, ja Van Gogh möi yhden taulun elämänsä aikana, veljelleen.

Tyhmempi kuin laatikollinen kiviä

Rehellisesti voi sanoa, että kaikki pelit olivat hyvin viihdyttäviä ja voimme suositella jokaista peliä lahjoja miettiville tontuille. Yllättävintä oli kuitenkin se, että kun näin ihanan arki-iltapäivän ruoanlaiton jälkeen arjesta loppuunpalanut äiti siirtyi kellariin purkamaan kiukkuaan tiskeistä ja lojumaan jätetyistä vaatteista/leluista/roskista ihan muihin hommiin, perheen lapset (teinit ja esiteinit) kaivoivat lautapelit esille ja viettivät koko illan (siis useita tunteja!), erinäisillä kokoonpanoilla testipelejä pelaillen. Eikä mennyt kertaakaan edes tappeluksi, vaikka yleensä on hyvin vaikea saada tehtyä yhtään mitään ilman keskinäisiä riitoja. Mukaan liittyi jopa teinin poikaystävä, ja hauskaa kuului olevan.

PS: Kommentoi, mikä peleistä sopisi teille, yksi kommentoija täällä ja somessa voittaa pelin!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 79 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

79 vastausta artikkeliin “Pelattaisko aattoiltana lautapelejä?”