Mies, etkö tiedä mitä hankkisit naisellesi joululahjaksi? Tunnemme tuskasi!!

Mutta huoli pois: Kun luet tarkasti tämän jutun, ei pääse käymään niin, että pyörit paniikissa tavaratalossa jouluaattona kello 11.45 yrittämässä keksiä edes jotain. Fakta kun on se, että sun naisesi on kyllä kertonut mitä haluaa…mutta sinä et ole kuunnellut!! Auts!

Ovatko ongelmanasi seuraavat seikat:

– naisesi ei halua mitään

– naisellasi on jo kaikkea

– naisesi ei ole pitänyt aiemmin antamistasi lahjoista

– et tiedä ollenkaan mitä naisesi haluaisi?

Ei hätää! Tämän kirjoituksen avulla selvität, mitä naisesi haluaa joululahjaksi! Etene seuraavien kohtien mukaisesti:

1. ”Naiseni ei halua mitään”

Ihan ensiksi sinun täytyy selvittää, eikö nainen IHAN OIKEASTI halua YHTÄÄN MITÄÄN. Siis edes suklaarasiaa, viinipulloa, villasukkia, iltaa ravintolassa, kirjaa, ässäarpaa? Oletko aivan varma että hän ei oikeasti halua mitään? Ettei kyse olisi siitä, että yrität päästä pälkähästä?! EIHÄN??

Mikäli sinulla on vastassasi tämä tilanne, sinun täytyy toimia kuten FBI:n profiloija. Mieti naisesi persoonaa! Vihaako hän ylimääräistä tavaraa tai rahan tuhlaamista? Saako lahjojen saaminen hänet hyvin vaivaantuneeksi? Eikö hän tykkää käydä missään kodin ulkopuolella? Onko hänellä aina lämpimät jalat? Jos viimeinen asia pitää paikkansa, onko hän kyborgi?

Todennäköisin tilanne kuitenkin on se, että naisesi ei uskalla tai kehtaa sanoa mitä hän toivoo. Tai kenties hän haluaa, että yllätät hänet edes jollakin pienellä romanttisella jutulla! Noh noh, älä mutise että ”just tuollaisia naiset on, ei voi sanoa suoraan”. Se johtuu kuule ihan siitä että meidät on kasvatettu siihen, että ei saa vaatia asioita eikä puhua suuta puhtaaksi!! Ei ole meidän vika!!

Tarkkaile naistasi kun hän sanoo että EN HALUA MITÄÄN. Kiinnitä huomiota sanoihin. ”En tarvitse mitään” tarkoittaa juuri sitä, en tarvitse mitään. Se ei ole sama asia kuin en halua mitään!!! Tarkkaile myös eleitä. Katsooko nainen jonnekin haaveksuvasti tai naurahtaako tai kenties huokaisee dramaattisesti sanojensa päätteeksi… Tämä tarkoittaa sitä, että hän kyllä haluaa lahjan. Etene seuraaviin ohjeisiin!


Kuva Thought Catalog.

2. Naisellani on jo kaikkea

Niinhän meillä kaikilla on. Älä lankea käyttämään tätä tekosyynä jolla vältät lahjan hankinnan!

Ei ole sinun asiasi päättää onko naisellasi tarpeeksi koruja, kirjoja, työkaluja, hajuvesiä, polkupyöriä tai muistoissaan elämyksiä. Jos olet kohdassa 1. pystynyt selvittämään, että nainen haluaa lahjan, sinä hankit lahjan tai saat maineen ikävänä tyyppinä sekä naisesi että kaikkien tämän kavereiden ja tuntemattomien keskustelupalstan naisten silmissä. Haluatko sinä olla se mies, josta kirjoitetaan jouluaaton myöhäisinä tunteina keskustelupalstalle, että onpa tunteeton idiootti, jätä se sika, ansaitset parempaa? Tuskinpa haluat, etene seuraavaan kohtaan!

3. ”Naiseni ei tykkää antamistani lahjoista”

Osataan me naiset puhua suoraankin, ja tässä on suorat sanat: jos naisesi ei pidä antamistasi lahjoista, olet mokannut. Jep, sinä. Nainen ei ole vaikea saati mahdoton vaan sinä olet tehnyt virheen!! Tyypillisiä virheitä ovat seuraavat:

– Et osta lahjaa omalle naisellesi vaan ”naiselle”. Jokainen nainen ei tykkää hajuvesistä, kasvohoidoista tai kodinkoneista.

– Et osta lahjaa naisellesi vaan itsellesi. Ilahtuuko hän riettaasta alusasusetistä oikeasti vai onko sen tarkoitus ilahduttaa sinua?

– Et kuuntele/ tunne naistasi. Onko naisellasi hajusteallegia ja ostit hajuveden? Onko hän sanonut vihaavansa kookosta ja ostit kookoksentuoksuisen vartalovoiteen? Menitkö ostamaan väärän kokoiset alusvaatteet (aijaijai, paha!)? Hankitko korkeanpaikankammoiselle benjihypyn? Tai kenties romantikolle keittiökoneen?

– Ostat lahjaksi asian, jonka nainen haluaa valita itse. Jotkut naiset tykkäävät käyttää koruja tai vaatteita, jotka mies on valinnut – vaikka ne eivät ihan omaa makua vastaisikaan. Toiset naiset ovat tarkempia, eivätkä tykkää että joku toinen valitsee heille koruja, kosmetiikkaa tai vaikkapa tyynyn tai kännykän.

Tähän ongelmaan on siis yksinkertainen ratkaisu: kuuntele naistasi ja ota selvää kuka hän on. Siitä voi olla muitakin jännittäviä etuja! Uskallatkos kokeilla!! Jos uskallat, etene seuraavaan kohtaan…


Kuva Ben White, ylin kuva Les Anderson.

4. ”En tiedä mitä naiseni haluaisi”

No puhutaampa taas suoraan: HA HA HAHAHHAHAHAHHAA!!!!

Naisesi on varmasti sitten viime joulun ja synttäreidensä joko tarkoituksella vihjannut sinulle mitä haluaa, tai puhunut asioista, joita haluaisi omistaa tai tehdä.

Mutta koska se, että tajuaisi toisen puheesta että kas siinä annettiin minulle lahjaidea tarjottimella, voi olla ilmeisen haastava, tässä neuvot siihenkin:

– KUUNTELE mitä nainen sanoo. Ajattele olevasi koodinmurtaja. Tarkkaile erityisesti näitä koodisanoja tai -ilmaisuja: ”tarvitsisin…”, ”pitäisi ostaa…”, ”olisipa minulla…”, ”kunpa joskus…”, ”olisi tosi kiva…”, ”olen ajatellut hankkia…”, ”kävin etsimässä…”, ”olen aina halunnut…”, ”joku päivä vielä…”, ”olisi mahtavaa…”, ”näin tosi ihanan…” ja niin edelleen. Skarppina huomasit varmaankin kaavan! Kiinnitä huomiota aina silloin, kun nainen toivoo, haaveilee, harkitsee tai suunnittelee jonkin asian, elämyksen tai tavaran hankkimista.

– Voit jopa kirjoittaa nämä muistilistaan puhelimeen, ja kun on lahjanoston aika, menet tarkistamaan listasta että mitä se nyt halusi! Ei enää IKINÄ paniikkijuoksua lahjaostoksilla!!

– TARKKAILE mihin nainen kiinnittää huomiota! Jos hän esimerkiksi mainoksen nähdessään tai ostoksilla kommentoi jotain, se saattaa olla jopa tarkoituksellinen vihje!!!

– Huomaa kuitenkin myös se, mitä nainen sanoo ihailtuaan tuotetta! Nyt tarvitset jälleen koodinmurtokykyä! Seuraavat kommentit tarkoittavat ÄLÄ OSTA: ”paitsi että tää kutittaa”, ”ei tää väri kyllä ole kiva”, ”liian vaivalloinen” jne. Seuraavat tarkoittavat OSTA VAAN: ”on tää kyl aika kallis…”, ”emmä raaski”, ”hhhmm mä mietin” (ja nainen puhuu asiasta myöhemmin). HUOM. ”en mä tarvii tätä” voi tarkoittaa kumpaa vaan! Jos nainen sanoo sen turhautuneesti tai kärttyisesti: älä osta. Jos hän sanoo sen haaveksuen: osta vaan. Eikös olekin helppoa!!!

Näin yksinkertaisesti siis selvität, mitä naisesi haluaa joululahjaksi. Nyt vaan korvat hörölle ja kiität itseäsi jouluna! Ja nainen sinua…!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 11 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

11 vastausta artikkeliin “Mies, ÄLÄ MOKAA! Näin ostat naiselle joululahjan!”

 • Iia sanoo:

  Sitten onkin näitä miehiä, jotka ei usko kun sanotaan.
  Selkeä viesti osta lahjakortti kampaajalle, kosmetologille, alusvaateliike jne. Haen/käytän kun kerkeän.

  Tämä sitten miehen päässä kääntyikin Hanki alusvaatteet lahjaksi (tietysti väärän kokoiset) tai kampaajalle hankittiin kyllä lahjakortti, mutta hiusten värjäykseen ihmiselle, joka ei värjää hiuksia jne.
  Korut, ne muutamat joita sain olivat juuri päinvastaista tyyliä mistä puhuin ja sen vuoksi jäivät käyttämättä.

  Ex on nykyään, koska kaikki muukin elämässä oli tätä samaa hän tietää paremmin.

 • Toivotontulevaisuusvaionko sanoo:

  Minun toiveeni tässä kohtaa olisi että mieheni ottaisi korona rokotteet. Toiveeni on vastoin mun ajatusmaailmaa että jokainen saa itse päättää. Mutta siis jos tämä meno jatkuu… Me vietämme loppuelämämme kotona.

  Mä haluan elokuviin, kylpylähotellin, ravintolaan, teatteriin, festareille, lasten kanssa mennä katsomaan jääkiekkoa, perheenä risteilylle ja siis ylipäätänsä elää. Mut en voi tehdä sitä kokonaisen perheeni kanssa. Se on turhauttavaa!

  Mä haluisin lahjaksi siis tulevaisuuden joka ei olis ihan pelkkää kotona oloa…

 • Minni sanoo:

  Mä olen ottanut tavaksi ihan vaan suoraan mitä haluan. Joskus se voi toki olla, että ”haluaisin että järkkäät mulle jonkun yllätyksen mun syntymäpäivänä”. Mutta sekin pitää sanoa ääneen. Joskus on hyvä jopa vielä muistuttaa. Toki kivaa olisi jos mies toimisi koodinmurtajana, mutta olen huomannut että suoraan sanominen on ainoa tapa välttyä pettymyksiltä.

  Joskus aiemmassa suhteessa kysyin mieheltä, mitä hän haluaa joululahjaksi. Vastaus oli, että ei tarvitse mitään ja päälle selitykset lahjojen turhuudesta. Siihen minä sitten ärsyyntyneenä vastasin, että en kai mäkään sitten mitään. Ja mies uskoi. 😀 sittemmin olen oppinut toimimaan fiksummin. Nyt vastaisin, että minä ainakin haluan sitten lahjan.

 • Kielipoliisi sanoo:

  Kiva lukea hauskasti ja hyvin kirjoitettu teksti eikä mitään huonosti käännettyjä amerikkalaisia lehtiartikkeleja! Jatkoon!

 • Lahjaton mama sanoo:

  Exäni ratkaisi asian siten, ettei ostanut minulle lahjoja. Se vasta kirpasikin. Hänen mielestä joulu on turhaa kaupallista hömppää. Kerran oltiin hänen veljensä perheen luona kylässä jouluna. Pakkasin mukaan lahjat, joita olin ostanut lapsille ja exälleni. Itse en siis sinä jouluna saanut lahjoja lainkaan, koska itse itselleni ostamat paketit jätin kotiin. Kyllä siinä sukulaiset ihmetteli. Oli sellainen olo, etten ansaitse mitään. Monesti kyllä annoin selkeitä vinkkejäkin. Mutta piheys iski. Nyt uutta naistaan vie matkoille ja lahjoo.

 • Toisenlainen ratkaisu sanoo:

  Ei ole tuota ressiä kummallakaan. Sovittiin jo seurustellessa, että ei ostella syntymäpäivä eikä joululahjoja toisillemme vaan hankintaan mieluummin jotain yhteistä kotiin. Hyvin on mennyt kohta 20 vuotta tällä logiikalla ja kumpikaan ei ole joutunut pettymään lahjoihin.

 • Antajan vai saajan ilo sanoo:

  Ostin miehelleni laadukkaan nimikoidun kylpytakin ja kelluntaliivin veneilyyn (mies oli tällaista jo pari vuotta etsinyt tuloksetta). Mitä itse sain: muovikassissa sukkalankoja, miehen lempivärejä ja lauseen, että kutoisin hänelle villasukkia. Olo oli kuin ”rukkaset” saaneella.

 • Plörinäksi meni sanoo:

  Minulla on hyvä esimerkki kunnolla pieleen menneestä joululahjasta… Ex aikoinaan kysyi, mitä tahdon lahjaksi. Totesin, etten halua toivoa mitään, jotten pety (odotukset äkkiä nousevat). Tiesin myös jo kokemuksesta, että hän ei aina toteuttanut lupauksiaan…

  Hän sitten ehdotti korua. Totesin, että tokihan koru olisi kiva. Koetin kuitenkin unohtaa koko keskustelun ja ajattelin, että ehkä koru tulee, ehkä ei.

  Hän kuitenkin muistutti minua, että aikoo mennä koruliikkeeseen. Sitten jälkikäteen vielä totesi, että kävi koruliikkeessä. Voitte uskoa, että tässä vaiheessa jo uskoin saavani korun.

  Arvatkaa, mitä sain? …Kynttilänjalat.

 • Nimetön sanoo:

  Meillä on yhteinen tili ja rahat. Helppoa tehdää yhdessä jotain mitä haluamme. Ei tarvitse lahjoja.

 • Jokamies sanoo:

  Ihan hauskaa luettavaa suurimmaksi osaksi, mutta täytyy sanoa että miesten ei tarvitsisi leikkiä jotain koodinmurtajaa jos naiset osaisivat suoraan vastata kysymykseen ”mitä haluaisit lahjaksi tai tarvitsisit” xD se että antaa suoraan kysymykseen suoran vastauksen ei voi olla niin vaikeaa. Mutta vaikka mies saisikin suoran vastauksen, ei se vapauta siitä että jotain on hyvä hommata yllätys mielessäkin.

  • vihjaillukokovuodenjanytpelottaaonnistuukomiesedeskerran sanoo:

   no kyllä se nyt vaan miesten mielestä vapauttaa. enkä mä ole kysyny mun mieheltä mitä haluaa lahjaksi, vaan olen samalla tavalla toiminu koodinmurtajana. mikä on haastavampaa kun ei mies hohhaile ääneen näitä ”tarvitsisin, haluaisin, ois kiva” joita nainen sanoo tarkoituksella miehelleen, koska ovat suoria lahjatoiveita! plus, mies on ollu vilpittömästi otettu ja ilonen onnistuneista lahjoista.

   ps. älkää naiset ostako niitä kasvo/parta/vartalo aineita kun ei ne vaan yleensä toimi miehelle. ihan ok ja varmaan osa miehistä tyytyväisenä käyttää naisen mieliks mut ei mikään hittilahja