Alkoivatko työt tällä viikolla? Oletko jo pahasti päiväunien tarpeessa? …vai etkö nuku päiväunia koskaan?

Jos olet nainen, et ehkä edes harkitse päiväunia tai kenties et ole aikuisena sellaisia koskaan nukkunutkaan!

Jos taas olet mies, niin päikkärit saattavat olla sinulle tuttu harrastus…

Monilla naisilla on sellainen kokemus, että miehet nukkuvat koko ajan tai ainakin paljon enemmän kuin naiset. Esimerkiksi tässä Avaudu tästä -lomakkeen kautta tulleessa avautumisessa päivitellään miesten nukkumista:

”Jokainen poika- ja miesystäväni on nukkunut päiväunia. Isäni nukkui päiväunia, appeni nukkuu päiväunia, samoin lankoni. Puolisoni nukkuu päiväunia totta kai! Kavereideni puolisot nukkuvat hekin päikkäreitä. Ties vaikka miehet nukkuisivat päikkäreitä porukalla. Ehkä siinä on syy miksi poikien mökkireissuista sun muista vaietaan – ei siellä ole tehty mitään, siellä on nukuttu kellon ympäri!

Päiväunia nukutaan vaikka yöllä olisi nukuttu hyvin. Ennen yöunia taas nukahdetaan sohvalle: kylläpä ramasee! Aamulla nukahdetaan kellon soimisen jälkeen vielä hetkeksi tai tunniksi. Jos päivällä ei mennä päiväunille, niin sitten torkahdetaan oho vahingossa: mun piti vaan vähän lepuuttaa silmiä!”


Kuva Kate Stone Matheson, ylin kuva Claudia Manas.

Mutta tämä ei ole vain oletus! Nyt on saatu tutkimustietoa siitä, että miehet todellakin päikkäröivät enemmän kuin naiset. Näin kertoo sohvavalmistaja ScS:n teettämä tutkimus.

2 000 brittiä vastasi kyselyyn, ja tulokset olivat seuraavat: neljäsosa naisista ei ole koskaan nukkunut päiväunia (siis oletettavasti koskaan lapsuusiän jälkeen). Miehistä samoin vastasi 16%. 13% miehistä taas päikkäröi päivittäin, mutta naisista vain 6%.

Tämä tuntuu pitävän yhtä monien arkikokemusten kanssa. Mutta mikä on syy?

Ovatko miehet kerta kaikkiaan niin paljon väsyneempiä kuin naiset? Eivätkö miehet pysty taistelemaan väsymystään vastaan? Alkavatko miehet nukkua helpommin myös vain hiukan väsyneinä?

Vai onko kyse siitä, että miehillä on mahdollisuus nukkua päikkärit, mutta naisilla ei? Onko naiset kasvatettu siihen, että jotain pitää koko ajan tehdä, eikä keskellä päivää sovi nukkua? Meneekö naisten unirytmi helpommin sekaisin päivällä nukkumisesta?

Niin paljon kysymyksiä!

KERRO KOMMENTISSA nukutko sinä päikkäreitä, ja oletko huomannut että miehet nukkuisivat enemmän kuin naiset? Mistä ilmiö mielestäsi johtuu?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Päiväuniaika…ainakin miehillä!”

  • Hohhoijaa sanoo:

    Nyt on katkeraa settiä…

  • Stereotypioita sanoo:

    Ei pidä yleistää, vaikka joku tutkimus puoltaisikin omaa näkemystä. Mies nais erottelu ei muutenkaan ole tätä päivää. Olen nainen ja nukun pitkät yöunet ja lisäksi päikkäreitä.