”Olen elänyt useamman miehen kanssa. Heitä kaikkia on yhdistänyt yksi asia: väsymys. Siis aivan armoton väsymys.

Ensin ajattelin että se riippuu ihmisestä, mutta nyt alan kallistua sille suunnalle että miehet vaan ovat hirveän lopettoman mielettömän uupuneita aivan koko ajan.

Lienevätkö muut törmänneet samaan vai onko tämä sattumaa että tapaan näitä unikekoja ja nukkumatteja?!

Miehet esimerkiksi nukkuvat aina päikkäreitä. Aikuiset miehet! Terveet miehet! Joku naispuolinen kaverini on joskus sanonut nukkuneensa päivällä, mutta ei se mikään yleinen harrastus ole. Miehillä on.

Jokainen poika- ja miesystäväni on nukkunut päiväunia. Isäni nukkui päiväunia, appeni nukkuu päiväunia, samoin lankoni. Puolisoni nukkuu päiväunia totta kai! Kavereideni puolisot nukkuvat hekin päikkäreitä. Ties vaikka miehet nukkuisivat päikkäreitä porukalla. Ehkä siinä on syy miksi poikien mökkireissuista sun muista vaietaan – ei siellä ole tehty mitään, siellä on nukuttu kellon ympäri!

Päiväunia nukutaan vaikka yöllä olisi nukuttu hyvin. Ennen yöunia taas nukahdetaan sohvalle: kylläpä ramasee! Aamulla nukahdetaan kellon soimisen jälkeen vielä hetkeksi tai tunniksi. Jos päivällä ei mennä päiväunille, niin sitten torkahdetaan oho vahingossa: mun piti vaan vähän lepuuttaa silmiä!

Sama juttu koskee tietysti matkoja ja muita, jos mies istuu jossain kulkuneuvossa jota hän ei itse aja, hän nukkuu.

Selitys on aina sama: väsyttää. Nukuttaa. Ramasee. Tulee uni silmään. Olen niin poikki. Yöllä on nukuttu ehkä se kahdeksan tuntia ja päälle yli tunnin päikkärit. Mutta aina nukuttaa. AINA.

Nukkuminen korostuu varsinkin lomilla. Silloin se on pääasiallinen puuha. Viis rannoista, viis nähtävyyksistä. Hotellihuoneeseen tultaessa ensimmäiseksi mennään oikoselleen sänkyyn ja pian kuorsaus jo kuuluukin! Aamulla aamiaisen jälkeen pitää taas ottaa torkut. Ja kaupunkikierroksen jälkeen totta kai.

Kesämökillä olen käyttänyt lukemattomia tunteja puuhailuun ja haahuiluun sillä välin kun mies nukkuu. Totta kai lomalla pitää saada ottaa rennosti, mutta tarvitseeko sitä oikeasti nukkua ihan koko ajan?

Välillä olen miettinyt että olen niin rasittavaa seuraa, että miehet nukkuvat sen takia!! Ei tämä oikein voi sairaudestakaan johtua, kun ilmiö on toistunut aina tuntemillani miehillä. Ihan perusterveitä miehiä nämä ovat olleet, vieläpä liikunnallisia ja suht terveesti eläviä.

Vai onko se vaan sosiaalisesti hyväksytympää nukkua keskellä päivää jos on mies kuin jos olisi nainen? Naisten päikkärithän ovat poikkeus: ehkä silloin kun on kovasti valvottava vauva nainen saattaa nukkua päivällä. Eikä missään mökillä tai matkalla nainen kuorsaa menemään ja mies katso lapsien perään.

Onko kyseessä vaan äijien juoni päästä kaikesta, mitä he eivät halua tehdä? Muuten kyllä auttaisin mutta nyt kun taas nukuttaa niin kovasti!”

Nimim. Unettavaa seuraa

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 20 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

20 vastausta artikkeliin “Miksi mies nukkuu ihan koko ajan?!”

 • Maisa sanoo:

  En tiennyt tämän olevan yleistä. Meillä myös mies nukkuu aamulla myöhään(jos ei siis töihin tarvitse) ja aamupalan jälkeen käy sohvalle nukkumaan. Siinä vaiheessa, kun minä illasta alan jo tehdä ruokaa ja rauhoittua päivän puuhien jälkeen, saattaa tulla herääminen ja pitäisi lähteä auttelemaan millin mihinkin askareeseen. Tosin joskus sitä heräämistä ei tulekaan.

 • Väsynyt nainen sanoo:

  Herran tähden. Mikä ongelma päiväunien nukkuminen on. Tai aamu päivä, tai iltapäivä. Nukkuminen on mukavaa. Olen eläkkeellä oleva nainen. Nukun aamupalan jälkeen. Lounaan jälkeen, ja joskus illallakin. Yöt nukun hyvin.

 • Mariska sanoo:

  Meillä mies nukkuu ihan liikaa. Nytkin jäi nukkumaan kun lähdin hakemaan lasta koulusta. Nuorin heräsi aamulla 6.30 ja minä sekä 2 koululaista. Mies jatkoi unia 9.30 asti ja kappas nuorin lähti päikyille ja tottakai isä samalla. Siellä se kuorsaa..ärsyttää ja kovasti. Kävin kaupassa,pistin pyykkikoneen pyörimään,puhtaat kaappiin ja astiat koneeseen. Palautin kirjaston kirjat aamulla nuorin mukana rattaissa..nyt haen koululaista,istun autossa ja googletin mies vain nukkuu kokoajan. Välillä mietin,että eihän tuo voi olla todellista miksi sitä pitää kestää. Voisipa pistää vaihtoon ja elellä loppuelämän ilman nukkujaa.

 • Hermoheikko sanoo:

  Tuttua! Nyt oon istunut sohvalla kohta 5 tuntia, kun sänkyyn ei mahdu, koska ei toi herää vaikka sitä löis millä. Makaa poikittain iso mies. Toistuu viikottain. Ikinä voi sopia mitään, kun töitten jälkeen nukutaan sovittujen aikojen ohi eikä voi luottaa et saapuu paikalle. Ja kyllä, ei tapahdu, muuta kuin nukutaan. Kun tapasin hänet ja luulin vihdoin et elämän mies löytynyt. Aluksi nauroin et onhan näitä parisuhteita vaikka mihin kaatunut ja ei se nukkuminen nyt niin pahasta ole. Pyörrän sanani; hermothan tässä menee. Ihan todellinen ongelma.

 • Leevi sanoo:

  Meillä se taas tahtoo olla toisinpäin. Mä menen ehkä hitusen aikasemmin nukkumaan, mut heräänkin jo 6 aikoihin yleensä ihan ilman kelloa, ennen lapsia. Eukko taas nukkuisi vähä väliä omasta mielestäni. Päivällä ihan täysi mahdottomuus nukkua kyllö. Joskus sateella, turhana päivänä saattaa nukahtaa mut voi että mä inhoon päiväunia. T. M36

 • Mummovm53 sanoo:

  Olipa mukava tietoisku. Olen luullut vanhojen miesten , kuten minun mieheni jo on ,tarvitsevan päiväunia. Että nuoretkin? Aina minun mieheni on nukkunut pidempiä aikoja vuorokaudessa ,kuin minä.

 • Nukkujan kans sanoo:

  Täällä kans aina nukkuva mies. Vaikka minä valvon vauvan kanssa yöllä pari kertaa ja herään lasten kanssa viikonloppuna että mies saa nukkua, niin silti hän on aina väsyneempi kuin minä ja nukahtelee milloin mihinkin. Minun pitää myös herätellä aikuista miestä töihin. Ja tuskin jättäisin kauaksi aikaa lasten kanssa, mitähän siitä tulisi kun lapset 2v tekisi mitä sattuu ja vauva itkisi kun hän ei edes herää itkuihin ja huutoon. Välillä nukkuu vaikka olisi minkälaiset itkupotkuraivarit menossa vähän kaikilla ympärillä. En kyllä tule ymmärtämään tuota unen lahjakkuutta koskaan! Itse herään joka inahdukseen ja rasahdukseen.

 • Urvahtajan aimo sanoo:

  Kyllä kyllä! Pari tuntia päivässä pitää ”urvahtaa”. Ihan käsittämätöntä!!

 • Pulla sanoo:

  Kuulostaa uniapnealta

 • Johanna K sanoo:

  Meillä se oon minä joka nukun aina kun mahdollisuus!

 • Janni sanoo:

  Monilla miehillä on ylipainon ja/tai kuorsauksen aiheuttamaa uniapneaa. Yön aikana voi tulla kymmeniä hengityskatkoksia ja heräilyä, uniapnea on vaarallista verenpaineelle ja sydämelle. Mars tutkimuksiin, jos koko ajan nukuttaa!

 • E sanoo:

  Minä, nainen ja äiti, nukun päikkäreitä ihan itse eniten. Tykkään niistä, ei siihen mitään muuta syytä tarvitse. Ja myös mun naispuoliset ystävät nukkuu päikkäreitä. Miehet ehkä vähemmän.

 • En kestä sanoo:

  Mun mies nukkuu tossa just päikkäreitä. Meni nukkumaan eilen 23.00 ja heräs joskus ennen seitsemää.
  Itse menin nukkumaan samoihin aikoihin, yöllä kävin rauhoittelemassa kuopusta kaksi kertaa; klo 3 ja klo 4. Klo 5 se tulikin sitten viereen tissille. Noustiin ylös 6.30..
  Ja tämä on tuttu kaava. Vaikka mies nukkuisi kuinka niin silti ollaan niin väsyneitä ja nukutaan päikkärit TAI nukahdetaan klo 20 yöunille.
  En kestä

 • Laiskuus sanoo:

  Taidat oikeilla jäljillä olla. Väsymys on aika helppo tapa paeta ”seesteistä” perhe-elämää :D. Ei se ole aina herkkua elää perheessä eikä saman kumppanin kanssa. Laiskuudesta puhtaasti kysymys. Ja siitä tietysti, että vaimo mahdollistaa sen jatkuvan nukkumisen ja torkkumisen – jos mies olisi lasten kanssa yksin, ei todellakaan pää nuokkuisi siinä mittakaavassa. Ehkä sitä voisi kysyä? Että mitä jos äitee painaakin ovesta ulos, mitenkäs se väsynyt pääkky sitten pannaan.

 • HEngittäjä sanoo:

  Kuulostaa ihan uniapnealta, itelläkin meni tossa 20 vuotta päivät väsyneenä ja välillä tuntui ettei mikään päiväuni riitä ja pää ihan sumussa, nykyään pärjään ilman päiväunia päiväni helposti 🙂

  Ja aika monta vuotta sain kuunnella tuota syyllistävää nalkutusta että ”aina se vaan makaa, tekis jotain, TAAS torkahtelee, laiska”

  🙂

 • Vaimo sanoo:

  Juuri, tälläkin hetkellä, meillä on helvetinmoinen show tästä asiasta. Tuntuu että itse juoksen sinne, tänne ja tonne 24/7 mutta ukko se makaa, sohvalla, sängyssä, ihan missä vaan jossa on mahdollista maata! Kun tuun iltavuorosta, se nukkuu, kun aamulla nousen, se nukkuu, kun se tulee salilta, se kaatuu sänkyyn, kun lähden töihin, se makaa sohvalla. Voi luoja mulla niin käpy taas paloi!!!

 • Mama sanoo:

  No on kyllä vähän outoa..!?!

  Itse en oikeastaan tunne yhtäkään miestä joka nukkuu päiväunia.
  Oma ukko nukkuu päiväunia vain silloin kun on tehnyt yö töitä tai kova urheilu treeni takana, mutta silloinkin hän nukkuu vain pienet päikkärit.
  Vanhukset nukkuvat päiväunia, se on ihan normaalia.

  Kannattaisiko katsoa ruokavalio uusiksi.
  Vaikka olisi perusterve niin taustalla voi olla esim. Maito tai muu allergia joka väsyttää suolistoa eli näin ollen koko ukkoa.. ja ne muut no ehkä sukuvika (allergia).
  Tai syötä sille ukolle enemmän vireyttä antavaa ruokaa kuten vaikkapa salaattia.

  Itseasiassa itselläni ei ole gluteeni allergiaa mutta en voi syödä esim. Jauhelihakastiketta ja spagettia koska siinä on lähinnä pelkkää jauhoa (kastikeessa sekä pastassa) koska silloin olen todella väsynyt.
  Enkä voi syödä pahemmin maitotuotteita maitoallergian takia, minulla ei tule niitä perus oireita eli löysä tai kova vatsaa vaan tulee väsymystä ja silloin itse myös nukun vaan.

 • Nainen 40v sanoo:

  Ehkä poikkeus vahvistaa säännön. 40v mieheni nukkuu päikkäreitä vain, jos joskus harvoin saan houkuteltua hänet päikkäriseuraksi. Pitää sitä outona tapana. Ei ole väsynyt, vaan urheilullinen ja aikaansaava.

 • Unikeon äitikö? sanoo:

  Aaah ihanaa jotain muutakin raivostuttaa tämä! Aamulla muu perhe olisi jo menossa, mutta mies vaan nukkuu. Heräilee sitten lounaalle ihan muina miehinä. JOKA KERTA jos laittaa lapsen päikkäreille tai yöunille, nukahtaa itse.
  Meidän lähipiirissä oma mieheni on se kaikista suurin unikeko ja jopa jotkut miespuoliset ystävämme tästä kuittailee MINULLE!

 • Mies sanoo:

  Miessukupuoli on koko aikuisiän riskitekijä uniapnealle, joka on kuten korkea verenpaine. Sitä potee parikymmentä vuotta ennen kuin saa taudinmäärityksen. Ainainen väsymys on riittävä syy käydä kysymässä lääkäriltä, onko jokin vialla. Ylipaino on a) uniapnean eräs merkittävä riskitekijä ja b) suomalaisilla varsin tavallista. Kirjoittaja ei kerro, olivatko miehenpuolet normaalipainoisia. Naisilla uniapnea yleistyy vasta vaihdevuosien jälkeen. Sitten voidaan ottaa päikkärit yhdessä 😊.