”Olen elänyt useamman miehen kanssa. Heitä kaikkia on yhdistänyt yksi asia: väsymys. Siis aivan armoton väsymys.

Ensin ajattelin että se riippuu ihmisestä, mutta nyt alan kallistua sille suunnalle että miehet vaan ovat hirveän lopettoman mielettömän uupuneita aivan koko ajan.

Lienevätkö muut törmänneet samaan vai onko tämä sattumaa että tapaan näitä unikekoja ja nukkumatteja?!

Miehet esimerkiksi nukkuvat aina päikkäreitä. Aikuiset miehet! Terveet miehet! Joku naispuolinen kaverini on joskus sanonut nukkuneensa päivällä, mutta ei se mikään yleinen harrastus ole. Miehillä on.

Jokainen poika- ja miesystäväni on nukkunut päiväunia. Isäni nukkui päiväunia, appeni nukkuu päiväunia, samoin lankoni. Puolisoni nukkuu päiväunia totta kai! Kavereideni puolisot nukkuvat hekin päikkäreitä. Ties vaikka miehet nukkuisivat päikkäreitä porukalla. Ehkä siinä on syy miksi poikien mökkireissuista sun muista vaietaan – ei siellä ole tehty mitään, siellä on nukuttu kellon ympäri!

Päiväunia nukutaan vaikka yöllä olisi nukuttu hyvin. Ennen yöunia taas nukahdetaan sohvalle: kylläpä ramasee! Aamulla nukahdetaan kellon soimisen jälkeen vielä hetkeksi tai tunniksi. Jos päivällä ei mennä päiväunille, niin sitten torkahdetaan oho vahingossa: mun piti vaan vähän lepuuttaa silmiä!

Sama juttu koskee tietysti matkoja ja muita, jos mies istuu jossain kulkuneuvossa jota hän ei itse aja, hän nukkuu.

Selitys on aina sama: väsyttää. Nukuttaa. Ramasee. Tulee uni silmään. Olen niin poikki. Yöllä on nukuttu ehkä se kahdeksan tuntia ja päälle yli tunnin päikkärit. Mutta aina nukuttaa. AINA.

Nukkuminen korostuu varsinkin lomilla. Silloin se on pääasiallinen puuha. Viis rannoista, viis nähtävyyksistä. Hotellihuoneeseen tultaessa ensimmäiseksi mennään oikoselleen sänkyyn ja pian kuorsaus jo kuuluukin! Aamulla aamiaisen jälkeen pitää taas ottaa torkut. Ja kaupunkikierroksen jälkeen totta kai.

Kesämökillä olen käyttänyt lukemattomia tunteja puuhailuun ja haahuiluun sillä välin kun mies nukkuu. Totta kai lomalla pitää saada ottaa rennosti, mutta tarvitseeko sitä oikeasti nukkua ihan koko ajan?

Välillä olen miettinyt että olen niin rasittavaa seuraa, että miehet nukkuvat sen takia!! Ei tämä oikein voi sairaudestakaan johtua, kun ilmiö on toistunut aina tuntemillani miehillä. Ihan perusterveitä miehiä nämä ovat olleet, vieläpä liikunnallisia ja suht terveesti eläviä.

Vai onko se vaan sosiaalisesti hyväksytympää nukkua keskellä päivää jos on mies kuin jos olisi nainen? Naisten päikkärithän ovat poikkeus: ehkä silloin kun on kovasti valvottava vauva nainen saattaa nukkua päivällä. Eikä missään mökillä tai matkalla nainen kuorsaa menemään ja mies katso lapsien perään.

Onko kyseessä vaan äijien juoni päästä kaikesta, mitä he eivät halua tehdä? Muuten kyllä auttaisin mutta nyt kun taas nukuttaa niin kovasti!”

Nimim. Unettavaa seuraa

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 22 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

22 vastausta artikkeliin “Miksi mies nukkuu ihan koko ajan?!”

 • Turhautunut sanoo:

  Googletin ja tän löysin. Ja NIIN tuttua, oma mies jonka kanssa kohta 6v kateltu toisiamme aloitti nämä ”päikkärit” 1,5v jälkeen. Jos on vapaata, lomia tms, niin aamulla herää, juo kahvit, menee sohvalle, nukkuu, herää hetkeksi, nukkuu, taas herää ja taas nukkuu jne. Parhaimmillaan mökillä sanonut herätä tunnin päästä kun ruoka otetaan pois uunista. Tunnin päästä otin ruoan, lapsen kanssa söimme, tyyppi ei herännyt ku vasta 8tunnin jälkeen!

 • leeloo sanoo:

  Hah, tunnistan itseni tästä. 😀
  Meillä mies on aamuvirkku ja herää viikonloppuisin aina lapsen kanssa touhuamaan. Itse taas nukun pitkään ja otan iltapäivällä vielä päikkärit. Miestä ei taas päivällä nukkuminen nappaa.
  Myös mökki- ja lomareissuilla kun päästään kohteeseen otan kunnon tirsat. Mikäs sen parempi tapa ladata akkuja raskaan matkan jälkeen. Mies taas tykkää heti alkaa puuhastella jotain.
  Ymmärrämme toistemme erilaisia tapoja ja molemmat saamme rauhassa olla sellaisia kuin olemme. Itse tarvitsen paljon lepoa ja unta, koska aistini kuormittuvat herkästi.