Selviytyjät-kisaa käydään taas jossain viidakossa.

Selviytymisestä kiinnostuneen ei kuitenkaan tarvitse odottaa sitä, että valikoituuko mukaan kilpailijaksi Selviytyjät-ohjelmaan. Voit aloittaa oman Viikonloppu-Selviytymisesi nyt heti!

Itse asiassa osallistuminen ei ole täysin vapaaehtoista. Viikonlopun selviytymishaasteita sattuu jokaisen tielle, mutta ruuhkavuosia elävän perheellisen edessä haasteita on kenties eniten.

Selviytymishaaste alkaa heti lauantaiaamuna, ja kuten viidakossa konsanaan, meteli ja kirkas valo herättävät nukkumassa olleen selviytyjän aivan liian aikaisin… Selviytyjä on nukkunut kylki kyljessä muiden selviytyjien kanssa, näiden potkuja väistellen ja kenties erilaisia eläimiäkin on sängyssä pyörinyt. Selkää kivistää, koska sen alla on ollut kivenmurikoita tai ehkä ne oli legoja.

Osalla viikonloppu-selviytyjistä alkaa heti ensimmäisen tehtävän suorittaminen. Siinä lapsi on saatava suittuna ja syötettynä kello seitsemäksi jäähallille, pelikentälle tai voimistelusaliin. Matkalla selviytyjä joutuu kohtaamaan monenlaisia esteitä, kuten kadoksissa olevia tavaroita, jännitystään kiukuttelevia lapsia ja kassiin hajonneita jogurttipurkkeja. Selviytyjä saattaa tippua kisasta alkumetreillä siksi, että hän ei ole lukenut WhatsApp-viestistä, että kisat ovatkin hallissa Y eivätkä hallissa X kuten alunperin ilmoitettiin.

Toisilla selviytyjillä tehtävien suorittaminen alkaa kotona. Huomionarvoista on se, että selviytyjiä seurataan koko ajan ja tuskin edes vessassa saa olla rauhassa. Lisäksi selviytyjän mahdollisuudet puhtauteen ja siistiin ulkoasuun ovat rajalliset, sillä suihkuun ei välttämättä ehdi tai jaksa, ja käyttövaatteina ovat ainoastaan ne samat tahraiset verkkarit ja paitulit kuin aina.

Ovelilla selviytyjillä on varastoissa maistuvaa ruokaa ja salaisia aseita, kuten kuivashampoota. Toiset selviytyjistä huomaavat, että jääkaapissa ei ole edes maitoa. Heidän on lähdettävä nälissään koettamaan onneaan…tai näännyttävä nälkään! Nälän heikentämä selviytyjäheimo on pulassa: sen jäsenet alkavat kiukutella ja kränätä. Osa varsinkin pienimmistä selviytyjistä ei kuitenkaan huoli esimerkiksi puuroa, jota selviytyjien varastoista saattaisi löytyä.

Päivän edetessä selviytyjä joutuu kohtaamaan lisää haasteita ja tehtäviä.

Niitä voivat olla:

Kaverisynttärikauhistus – selviytyjien tulee juhlia sokerihumalaisten viisivuotiaiden kanssa ilman, että mitään seuraavista tuhoutuu: kodin sisustus, muiden ja omat lapset, tärykalvot, mielenterveys.

Ikea-sokkelo – selviytyjien on päästävä ulos Ikeasta mukanaan se, mitä sieltä mentiin hakemaan ja suurin osa rahoistaan. Äärimmäisen harva onnistuu tässä vaativassa tehtävässä!

Krapula-ansa – joskus selviytyjät saavat käsiinsä lasin tai kaksi viiniä. Seuraavana päivänä koittaa krapula-ansa, joka sisältää vähintään väsymystä mutta pahimmillaan oksentelua ja kipuja. HUOM. Krapula-ansa ei vapauta selviytyjää yhdestäkään tehtävästä!!

Viikonloppupaniikki – viikonloppupaniikin aikana selviytyjät kokevat syvää eksistentiaalista ahdistusta ja tunteen siitä, että koko viikonloppu menee hukkaan. Useimmiten kyseessä ei ole harha, vaan selviytyjän on odotettava seuraavaan viikonloppuun, jonka aikana hän voi toivoa ehtivänsä harrastaa seksiä, käydä museossa, nähdä ystäviään, katsella tv-sarjoja, liikkua, lukea romaanin ja pelata lautapelejä tai EDES pestä pyykit ja käydä kerran ulkona.

Ylläripommi – ylläripommi-tehtävä on nimensä mukaisesti yllätys. Se saattaa sisältää esimerkiksi vatsataudin, vesivahingon, huonoja uutisia tai sen, että koira tuhoaa sohvan. Jo pelkästään ajatus ylläripommista saattaa lamauttaa viikonloppuselviytyjän täysin!!

Tekemättömyysluuppi – tekemättömyysluupilla pienet selviytyjät koettelevat vanhempiaan. He saattavat esimerkiksi kieriä jaloissa mankumassa kuinka ei ole mitään tekemistä tai linnoittautua huoneeseensa katsomaan YouTube-videoita tuntikausien ajaksi. Tässä hermojakoettelevassa tehtävässä voi voittaa vain äärimmäisellä sitkeydellä ja periksiantamattomuudella!

Koskemattomuusamuletin etsiminen – koskemattomuusamulettia kaipaa jokainen sellainen selviytyjä, joka ei jumalauta saa olla sekuntiakaan rauhassa!!! Mikäli kyseinen selviytyjä löytää koskemattomuusamuletin (hyvin epätodennäköistä), hän voi yrittää käyttää sitä lapsiaan (onnea vaan) tai puolisoaan (jep jep) vastaan. Koskemattomuusamuletin käyttö saa aikaan valitusta ja protesteja, joten sitä suositellaan vain hätätapauksiin.

Heimoneuvosto – heimoneuvosto suoritetaan puolison vanhempien kotona tai näiden tekemällä vierailulla. Sisältää yleensä arvostelun kohteeksi joutumista ja selkäänpuukottamista, jotka tietysti kätketään huolen ja makeilun taakse. Viikonloppuselviytyjän rankimpia kokemuksia!

Taistelu ruoasta – tässä tehtävässä selviytyjät pyrkivät etsimään jotakin ravinnoksi soveltuvaa perhemarketista. Haasteellisinta tässä tehtävässä on se, että kaikki muutkin viikonloppuselviytyjät suorittavat tätä tehtävää samanaikaisesti! Lisäksi ravinnon hankinta ei ole helppoa. Ruokavarainnot on sijoitettu äärimmäisten pitkien käytävien varsille ja aina tarpeelliset hyvin kauas toisistaan. Tämä tehtävä koettelee nälkäisiä selviytyjiä toden teolla!

Sunnuntai-illan ahdistus – sunnuntai-illan ahdistus -tehtävässä selviytyjän puhelimeen lähetetään työsähköposteja ja kalenterimuistutuksia niin, että hän alkaa kokea voimakasta paniikkia siitä, että hän ei ole valmis alkavaan viikkoon. Ahdistuskierroksia nostetaan sillä, että sosiaaliseen mediaan syötetään kuvia selviytyjän ystävistä metsäretkillä, romanttisilla illallisilla, sisäleikkipuistoissa ja kylpylöissä. Kaikki muut ovat suorittaneet tehtäviä onnistuneesti! Tämä on henkisesti hyvin raskas tehtävä, ja selviytyjä saattaa jopa romahtaa!

Valvomiskoe – valvomiskoe-tehtävä viimeistelee selviytymis-viikonlopun. Siinä selviytyjän unta häiritään kaikin keinoin, ja lopputuloksena on se, että tämä kierii sängyssään valvella herätyskellon viisarien kiirehtiessä eteenpäin…viimeistään tämä murtaa vahvimmankin selviytyjän…

…tai sitten ei! Viikonloppuselviytyjä herää maanantaina kenties jopa hyvissä voimin, ja toteaa että henkiin jäätiin! Joinain maanantaina selviytyjä saattaa jopa huomata, että viikonloppuhan oli oikein kiva.

Voimia jokaiselle Viikonlopun Selviytyjät -kisaajalle!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Osallistu sinäkin Viikonlopun Selviytyjät -haasteeseen!”

 • Sanni sanoo:

  Tästä puuttui vielä teiniangsti-level up.

  • Teinin ja vauvan äiti sanoo:

   Täysin sammaa mietin! Onkohan se jonkin all time favourite selviytyjien matskuu? 🤔😅

 • Juupa sanoo:

  Noo, tuo mukava ylläripommi eli savuvahinko perjantai-iltaan viimeisillään raskaana ja vielä taaperon kanssa tuo ihan mukavasti haastetta loppuviikkoon, vielä kun mies on viikonlopun töissä ja kylppäripuolikin on remontissa :’D