Oletko kyllästynyt tavallisiin drinkkeihin tai tylsään viinin lipittämiseen? Siinä tapauksessa tämä uusi trendi on juuri sitä mitä kaipaat!

Nyt nimittäin tulee TUUBIKÄNNI – ja se on juuri sitä mitä me kaikki olemme kaivanneet, tiesimmepä asiasta tai emme!

Tuubikännin on ideoinut (todennäköisesti täysin sattumalta) texasilainen nainen, joka sai elinikäisen porttikiellon paikalliseen Walmartiin ideointiprosessinsa yhteydessä. Nainen nimittäin ajeli Walmartin parkkipaikalla ympäriinsä sähkömopolla puoli seitsemän aikaan aamulla…ja joi samalla viiniä Pringels-tuubista.

Emme tietenkään suosittele, että lähdet aamusella ajelemaan yhtään millään paikallisen markettisi parkkikselle ja juomaan samalla viiniä yhtään mistään. (Jos haluat välttämättä kokeilla tuubikänniä ajellen, ajele korkeintaan polkumopolla tai kolmipyöräisellä mökin tai kaverin mökin takapihalla silloin, kun lapsia ei ole paikalla.) Mutta tokihan tästä voi inspiroitua!

Sillä onhan viinin juominen Pringles-tuubista kerrassaan nerokas idea. Tuubi kierrättyy samantien hyötykäyttöön, joten se on ekologista. Tuubi on kätevä monenlaisissa tilanteissa, joissa viinilasi ei ole: retkellä, piknikillä, vesikatkon aikaan, kylvyssä… Tuubiin voi myös asettaa kannen paikoilleen, joten viinisi on turvassa esimerkiksi sateen aiheuttamalta laimenemiselta taikka kärpäsiltä! Näin talvella viiniisi ei sada räntää kun pistät kannen paikoilleen!

Teksasilaisnaisen tempauksessa jäi epäselväksi, että olivatko sipsit edelleen mukana tuubissa, vai oliko niitä nautittu joko osa tai kaikki ennen kuin viini oli kaadettu tuubiin. Tässä voinee siis tehdä kukin makunsa mukaisesti. Tapoja ovat seuraavat:

– Viini suoraan tuubiin kaikkien sipsien päälle

– Syödään tai otetaan erilleen osa sipseistä ja viini loppujen päälle

– Syödään tai otetaan erilleen kaikki sipsit ja viini sipsiaromisoituneeseen tuubiin

– Kaadetaan viini lasiin ja nautitaan sitä sipsien kanssa

Jälkimmäinen vaihtoehto on tietysti se perinteisin, ja sopii niille joille tuubista juominen on liikaa!

Mutta mistä tuubista kannattaa juoda mitäkin viiniä? Kun kulinaristejahan tässä ollaan, eikä aleta ihan mitä tahansa sotkemaan keskenään!

Kokeile näitä yhdistelmiä, joko sipsit kylkeen tai sitten viinit sipsinmuruiseen tuubiin, miten nyt tykkäätkin:

Pringles Original ja kuohuviini

Kuplat toimivat kaiken suolaisen kanssa! Jos haluat luksusvibaa, kokeile samppanjaa!

Pringles Ketchup ja rose

Tomaattiketsuppi on hapokas maku, ja sellaiset tulisi yhdistää hapokkaiden viinien kanssa. Siispä vaaleanpunainen rose täydentää ketsuppisipsit mitä parhaiten!

Pringles Sour Cream & Onion ja chardonnay

Raikas valkoviini taittaa ihanasti sour cream -sipsien kermaisuutta.

Pringles Cheesy Cheese ja cabernet sauvignon

Juusto sopii yhteen todella monen viinin kanssa, mutta kokeile tämän sipsimaun kylkeen cabernet sauvingonia!

Pringles Texas BBQ Sauce ja pinot noir

Barbeque-kastikkeessa on täyteläinen umamin maku, joten sille sopiva viini on tietysti pinot noir.

Pringles Sweet Paprika ja sangiovese

Tähän kysyimme suosituksen Alkosta (jossa aina pyritään vastaamaan asiakkaan omituisiinkin viinisuosituskyselyihin, mistä kiitos ja suositus!), ja paprikasipsien pariksi ehdotettiin Villa Valentina Sangiovese -punaviiniä. Yleisempi suositus oli valita kevyehkö mutta mehevä ja hilloinen viini, jossa on hieman jäännössokeria, eli etsi sellainen jos haluat kokeilla jotain toista viiniä kuin tätä suositeltua.

Kokeilimme viinin ja sipsien parittamista (toimi!) sekä totta kai myös viiniä, jossa ui sipsejä sekä varsinaista tuubikänni-ideaa eli viinin juomista sipsipurtilosta. Kahta jälkimmäistä emme sitten lopulta kuitenkaan varsinaisesti suosittele…

Voit tietysti yhdistää viinin myös jonkin toisen merkkisiin sipseihin, vaikka silloin et saa tuubia. Mutta miksei sitä viiniä voisi sipsipussistakin ryystää jos se sopivalta ajatukselta tuntuu… Jos et halua juoda viiniä, niin kivennäisvesi toimii erinomaisesti suolaisten makujen kanssa sekä tietysti sipsin murujen huuhtomiseen hampaista! Terveyssyistä suosittelemme jakamaan viinipullon muiden kanssa! Varmaan pitäisi suositella jakamaan sipsitkin, mutta me ei kerrota kellekään jos syöt kaikki itse!

P.S. Tämä ei sitten ollut mainos!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia