Hiihtolomaa voi viettää joko hyvin tai Huonosti. Tässä ohjeet Huonon tyylisen hiihtoloman viettoon:

– Aloita hiihtoloman suunnittelu hyvissä ajoin. Mitä tällä tarkoitetaan? Kartoita mummojen/kummien/serkkujen/naapurien hiihtolomasunnitelmat. Puhu kovaan ääneen lasten kiivaasta kaipuusta mummolaan/ kummilaan/ serkkulaan/ naapuriin. Sijoita lopulta lapset koko hiihtolomaksi kodin ulkopuolelle. Jos tämä ei onnistu, lähetä parempi puolisko matkoille lasten kanssa ja jää itse pitelemään migreeniä ja työpaineita.

– Jos suunnittelu pettää ja jäät viettämään perinteistä hiihtolomaa, ota rennosti. Tarjoa lapsille mahdollisuus valmistaa omat ruokansa mielensä mukaan. Anna heille tilaisuus pelata sisällä koko ajan joka päivä, koska ulkona käyminen on itse asiassa yliarvostettua hommaa. Jos lapsi kysyy, mitä on hiihto, sano, että jotain mitä tehtiin ennen wanhaan. Väitä, että uimahalleissa on  just nyt täitä, ei voi mennä.

– Jos suunnittelu onnistuu, ota hiihtoloma käyttöön täysin siemauksin. Kartoita samassa tilanteessa olevat muut hiihtolomalesket. Tee viikkosuunnitelma. Viikkosuunnitelman elementit ovat:

Tasainen liuku: hiihtolomaohjelman hallinnassa on hyvä pitää tahti tasaisena ja yllätyksettömänä. Mitä tämä on? Kun mennään iltabaariin parille viinillle, mennään joka ilta baariin parille viinille. Hiihtolomalaisen keho ei kestä yllätyksiä.

Pito: Tarinan täytyy pitää. Mitä hiihtolomassa tapahtuu, se pysyy hiihtoloman sisäisenä asiana.

Luisto: Luisto on tärkeää, muuten tasainen liuku pysähtyy. Luistoa edistäviä voiteita ovat valkoviini, punaviini, kuohuviini, Cosmopolitan, GT sekä muut alkoholijuomat. Ja jos jollakulla on muut luistot mielessä, niitä kannattaa kysyä apteekeista. Farmaseutin pokka ei petä mistään!

Hyvin suunniteltu hiihtoloma tekee onnellisia aikuisia ja onnelliset aikuiset jaksavat rakastaa kitiseviä lapsiaan.

P.S. Ei ne lapset aina ihan turhasta kitise…pystyisitkö sinä tähän?

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia