Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Avioliittoa takana kohta varttivuosisata. Itse sairauden vuoksi jo eläkkeellä. Hoidan kuitenkin omat vanhemmat, heidän kaikki kotityöt yms, kotona Asperger teini, oma koti pitäisi jaksaa hoitaa.. Mikäkö mättää?! Kotona lorviva, isäksi/puolisoksi itseään tituleeraava kaljanlipittäjä! Hän kyllä tekee jotain kun itselleen sopii, huomauttelee sotkuista kotona, mököttää perheelle, murjottaa ja angstaa kuin teini jos pyytää tekemään jotain, ja mikä inhottavinta, pelaa ja pitää ääntä öisin 😖

Ääneen olen sanonut että voisi siirtyä poikamiesboksiin asumaan, kun ei talon ajat & säännöt kelpaa. Ei mitään vaikutusta. Kovasti mies arvostelee minun tekemisiäni, tai nykyään tekemättä jättämisiä. Seksielämä on kuollut aikaa sitten, puolisolla sitä kyllä öisin on muiden seurassa netissä.

Ja kun asiasta joskus päästään keskustelemaan on puolison mielestä kaikki ihan hyvin. Tietysti on! Ei velvollisuuksia työhön kodin ulkopuolella eikä kotona tarvii ainakaan ottaa asioista vastuuta. Toki osaa kuluttaa omiin juttuihin rahaa ja arvostelee kuinka paljon minä käytän rahaa ruokaan, teineihin yms.

Onkohan muilla loisena moista ikuista lasta? Saako sitä herätettyä tähän hetkeen? Vai mitä päivitystä pitäisi ajaa läpi? Toki itsessäni on vikoja, jos viaksi lasketaan ylipaino, sairaudet ja väsyminen tähän muiden miellyttämiseen. Nalkutan – sitä en kiellä, menee vähemmästäkin kuppi nurin😣”

Nimim. Yksin kaikkien puolesta ja vastaan

Artikkelikuva Coen Staal.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 20 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

20 vastausta artikkeliin “Onkohan muilla loisena ikuista lasta?”

 • Nimetön sanoo:

  Taas tätä samaa ulinaa.

  Mitäpä jos nyt ottaisit itseäsi niskasta kiinni ja potkit ton loisen ulos elämästäsi.
  Miksi, siis miksi pitää jatkaa tollaisessa suhteessa. Seksin on pakko olla ihan täydellistä. Muuta syytä en keksi.

 • Täh sanoo:

  Minkä ikäiisistä miehistä tässä ketjussa kirjoitetaan?

 • Mamma sanoo:

  Minulla oli neljäs lapsi 12-vuotta. Kun lopulta kyllästyin ja laitoin käenpojan pihalle, elämä helpottui kummasti. Lasten kanssa arki luisti hyvin ja auttoivat kotitöissä ikätasonsa mukaisesti niin että minulla jäi aikaa omienkin juttuihin. Nykyään jaan arkeni aikuisen puolison kanssa. Täytyy sanoa että vaihtamalla parani 😉

 • Leila sanoo:

  No jokainen tekee omat ratkaisunsa mutta mä heitin aikuislapsen pihalle ja kappas kotia on helpompi hoitaa ilman toista lorvivaa aikuista. Ja ei ei ole tukiverkkoa eikä oikein rahaakaan 😀 mutta parempi näin

 • Anna sanoo:

  Mun mies käy töissä kipeänäkin, ikinä ei sairaslomaa vaikka ois kipeä. Tulee rättiväsyneenä kotiin ja juo kaljan ja menee nukkumaan. Siis käy töissä ja nukkuu illat. Välillä kerran viikossa siivoo keittiön ilman pyyntöä.
  Mä pyöritän taloutta ja jos en jaksa ei kukaan muukaan tee mitään, lapset 3 ja 5 v. Itekin käyn töissä. Ja mietin että tällaistako on elämä🧐

 • Narsistien suosima yksinäinen sanoo:

  Meillä ”mies” muuttui lapseksi kun tyttäremme syntyi vuosi sitten. En ole pystynyt hänestä eroamaan kun ei ole kavereita eikä perhekkään ole tukena, kiitos exäni joka vuosikausia on mustamaalannut minua ihan kaikille – viimeisetkin kaverit menetin 10 vuotta sitten! Sen jälkeen olen kohdannut vain selän kääntelijöitä ja ystäviä jotka ovatkin vain vakoilleet minua exälleni. Ainoa tuki on tuo lapseksi muuntautunut mies – suoraa sanottuna vituttaa niin perkeleesti….

  • Nimetön sanoo:

   Sinä tarvitset apua nopeasti.
   Noin totaalisesti joku ex ei saa suhteitasi katkottua.
   Olisi lastesikin etu, jos työskentelisit itsesi ja pettymystesi kanssa.

   Ja muista, että nykyinen kumppanisi voi päättää lähteä. Löytää vaikkapa uuden. Silloinkin jäät ihan yksin.

   Yritä alkaa eheyttää välejäsi perheeseen, ystäviin ja sukuun. Tai koita luoda uutta turvaverkkoa. Älä silti tukeuddu muihin liikaa.

 • Körsbär sanoo:

  Mitä saat tältä mieheltä, miksi olet yhä hänen kanssaan? Jos hän ei muutu koskaan eikä suostu muuttamaan tapojaan, itse ainakaan en näe kuin yhden vaihtoehdon ja tiedät sen hyvin itsekin. Eli jätä se ja löydät varmasti paljon paremmankin.

  Ihmiset kohtelevat meitä siten kuin annamme heidän kohdella meitä.

  Voimia!

 • Happy Life sanoo:

  Juu, tuttu tilanne… Kun joku kysyi minkälainen perhe minulla on, kerroin
  Kolme tytärtä ja yksi poika, joka on kohta muuttamassa omilleen. Työnteko ei kiinnostanut, jos jonkun sai ( minun avustuksella) …..järjesti itselleen potkut, laiskottelemalla, myöhästymisiä ym. Näytin sitten ovea ja siitä alkoi ryyppääminen, ininä ja itku, minun syyttäminen ja lasten manipulointi, kuinka” äiti teki näin ” tämä on äidin syytä. Meni ihan katuojaan saakka, haki sillä sääliä, ja jopa itki 10 v tytön olkaa vasten, ”pyydä äitiä ottamaan minut takaisin”
  Tytär kertoi tuon minulle vasta aikuisena ( on todella vihainen isälleen, kuinka käytti tätäkin hyväkseen manipuloimalla häntä😡 Käyttäytyi kuin pieni vauva.
  Elämä on nyt ihan super paljon ihanaa ja helpompaa, ota ero !!!!
  Tai käy juttelemassa jonkun kanssa, hae vertaistukea, uskon että olet läheisriippuvainen.

 • Happy Life sanoo:

  Juu, tuttu tilanne… Kun joku kysyi minkälainen perhe minulla on, kerroin
  Kolme tytärtä ja yksi poika, joka on kohta muuttamassa omilleen. Työnteko ei kiinnostanut, jos jonkun sai ( minun avustuksella) …..järjesti itselleen potkut, laiskottelemalla, myöhästymisiä ym. Näytin sitten ovea ja siitä alkoi ryyppääminen, ininä ja itku, minun syyttäminen ja lasten manipulointi, kuinka” äiti teki näin ” tämä on äidin syytä. Meni ihan katsojaan saakka, haki sillä sääliä, ja jopa itki 10 v tytön olkaa vasten, ”pyydä äitiä ottamaan minut takaisin”
  Tytär kertoi tuon minulle vasta aikuisena ( on todella vihainen isälleen, kuinka käytti tätäkin hyväkseen manipuloimalla häntä😡 Käyttäytyi kuin pieni vauva.
  Elämä on nyt ihan super paljon ihanaa ja helpompaa, ota ero !!!!
  Tai käy juttelemassa jonkun kanssa, hae vertaistukea, uskon että olet läheisriippuvainen.

 • Happy Life sanoo:

  Juu, tuttu tilanne… Kun joku kysyi minkälainen perhe minulla on, kerroin
  Kolme tytärtä ja yksi poika, joka on kohta muuttamassa omilleen. Työnteko ei kiinnostanut, jos jonkun sai ( minun avustuksella) …..järjesti itselleen potkut, laiskottelemalla, myöhästymisiä ym. Näytin sitten ovea ei ja siitä alkoi ryyppääminen, ininä ja itku, minun syyttäminen ja lasten manipulointi, kuinka” äiti teki näin ” tämä on äidin syytä. Käyttäytyi kuin pieni vauva. Elämä on nyt ihan super paljon helpompaa, ota ero !!!!
  Tai käy juttelemassa jonkun kanssa, hae vertaistukea, luulen että olet läheisriippuvainen.

 • Nimetön sanoo:

  Siis miksi olet tämän miehen kanssa? En ihan aloituksesta saanut poimittua, että onko hän siis perheen elättäjä? Koska jos hän elättää ja sinä olet kotona, niin sitten tuollaista voisikin ymmärtää (sinun vanhempien hoito ja asiat ei hänelle kuulu). Mutta jos hän ei edes elätä teitä, niin toistan kysymyksen: miksi olet hänen kanssaan? Ukko pihalle vaan (tai sinä muutat pois lasten kanssa), ei siinä hänen mielipiteitä tarvitse kysellä.

 • Ex eukko 50v sanoo:

  Erosin puolitoista vuotta sitten juuri tästä hyvin pitkään jatkuneesta samankaltaisesta syystä, 21v liittoa takana. En vaan jaksanut toisen tekemättömyyttä, vastuuntunnottomuutta ja pahaa tuulta päivittäin. Nyt näemme edelleen useita kertoja viikossa pienen hetken kerrallaan, koska asumme samalla tontilla eri taloissa. Lapset ovat kiitelleet järjestelyä. Molemmilla omat elämät ja ne pienet tapaamishetket jaksetaan olla paremmalla tuulella toiselle.

 • Äiskä sanoo:

  Osittain samankaltaisesta tilanteesta väsyneenä erosin 2v sitten. Lapsi tuolloin 4v. Aikani muutosta odotin toisen vanhemman osalta, mutta todellakin parempi näin.

 • Kikka sanoo:

  Naimisiinmenon jälkeen miehestä tuli tuollainen, ruokani oli paskaa, perheeni oli kyttääviä, negatiivisia ihmisiä. Kaverini ärsyttäviä. Kotitöistä ei muu hällä sujunut kuin omien vaatteiden pesu. Ei vahingossakaan lapsen tai minun. Kesät töissä, talvet maattiin sohvalla puhelin kourassa vaikka olisi voinut mennä lapsen kanssa ulos, jotta olisin saanut tehdä jotain rauhassa. Sairastuin itse ja laihduin luuksi ja nahaksi, ei häntä kiinnostanut. Heitti vaan että ajatteli että mussa on syöpä, no ei ollut.. Mutta apua mihinkään ei tullut. . Avioliitto kesti 2 vuotta, sitten en jaksanut enää lapsen hoidon, ja sairauteni lisäksi tätä loisimista. Elämä parani heti kun ukko pihalle, vaikka rankkaa oli aluksi.

 • Äiti 74 sanoo:

  Kyllä minulla oli tuollainen aikuislapsi. Kävi se töissä, eikä kaljaa lipittänyt, mutta töiden jälkeen painui yläkertaan katsomaan telkkaria, kun lähdettiin nukkumaan tuli alas pelaamaan tietokonetta. Oli paljon paremmin tienaava, kun minä, mutta kelpasi minun kaupasta raahaama ja tekemä ruoka. Mikään muu ei sitten kelvannut. Ei seura, ei edes lasten. Penniäkään en saanut lasten kuluihin rahaa, edes kotihoidon tuella. Kun pyysin käymään kaupassa, kun rahat loppui, tuli vaan valitusta mihin mun rajat on menneet, vaikka itse osallistui tehokkaasti niiden kuluttamiseen ja jääkaapin tyhjennyksen.
  Miksi jatkat elämää tuollaisen kanssa, jos ei lähde, niin lähtekää te. Miksi tuhlata elämäänsä tuollaiseen.

 • Kyllä kannatti sanoo:

  Oli tuollainen neljäs lapsi itsellä. Mikään ei muuttunut keskusteluista huolimatta, kuka nyt saavutetuista eduista tinkisi. Itsehän mahdollistin tuon käytöksen kun tiesi että jossain vaiheessa teen asiat kuitenkin itse kun hän ei mitään saanut aikaiseksi. Ei tainnut aluksi uskoa sitäkään kun ilmoitin että tämä oli tässä. Itsellä on henkisesti paljon helpompaa asua vain lasteni kanssa.

  • Neiti X sanoo:

   Meillä ihan sama. Tuntui että oli toinen lapsi huollettavana. Töihin ei menny ku painostettuna, ja sit tietty se työsuhteen kesti muutaman kuukauden ku ei omaa motivaatiota. Ei minkäänlaista kykyä hoitaa omia asioitaan. Käytännössä hoidin kaiken käytännön asioista, siivoamiseen, paperitöihin, kaiken. Sit meni kuppi nurin, sanoin et otan eron. Elämä on niin paljon helpompaa kun ei ole aikuista lasta paapottavana! Vaikka ehkä jopa hieman tiukempaa rahallisesti.

 • Helsinkiläinen sanoo:

  Miksi et ole jo eronnut? Tilanteesi ei tule korjautumaan tuosta ikinä. Hyvällä tuurilla mies ryhdistäytyy eron jälkeen ja on seuraavassa parisuhteessaan parempi, huonolla tuurilla ei ryhdistäydy koskaan. Mutta sinun kanssasi ei muutosta tule, koska mies on oppinut että sinua saa vapaasti pompottaa.

  • Nimetön sanoo:

   Edellinen kirjoittaja on oikeassa. Mies ei sinun kanssasi muutu, vaikka tekisit mitä. Tuskin seuraavassakaan suhteessa. Tällainen aikamiespoika osaa etsiä itselleen uuden uhrin, joka taas huolehtii kaikesta. Ex-mieheni suvun kaikki miehet ovat tällaisia. Vaimot vaihtuu ja lapset unohtuu, mies pyörii oman napansa ympäri. Ongelma ei olekaan näissä miehissä, vaan meissä naisissa,jotka emme heti ota eroa, vaan tuudittaudumme turhiin toiveisiin, emmekä ota vastuuta omasta elämästämme. Hyvä ajatusleikki, joka auttaa ymmärtämään tilanteen on seuraava: Ala toimia kuten miehesi toimii! Huomaat pian, ettet pysty luopumaan omista toimintatavoistasi! Sama pätee mieheen: sinun toimintatapasi on hänelle täyttä utopiaa! Tällaisessa suhteessa roikkuminen kertoo pelostasi elää itsenäistä elämää. Rohkaise mielesi ja eroa, elämä kantaa! Lisäksi uusi elämä tuo mahdollisuuden parempiin ihmissuhteisiin, edellyttäen, että olet oppinut liitostasi jotain.