Oregonilainen psykologipariskunta John Gottman, 77, ja Julie Schwartz Gottman, 68, todennäköisesti tietävät jotakin parisuhteiden pelastamisesta.

He ovat olleet naimisissa 30 vuotta, ja tutkineet 3 000 pariskuntaa. Kerryttämänsä tiedon perusteella he väittävät, että tietyt kahdeksan treffi-iltaa voivat pelastaa kituvan suhteen.

Kahdeksan treffi-illan metodi paljastetaan heidän kirjoittamassaan kirjassa Eight Dates: To keep your relationship happy, thriving and lasting. Kirjassa kerrotaan, että aviopuolisot keskustelevat keskenään keskimäärin 35 minuuttia viikossa. Eipä kuulosta paljolta, joten ei liene ihme jos suhteet kariutuvat…

Tähän puhumattomuuteen ja sen aikaansaamaan etääntymiseen esitetään vastaiskuksi kahdeksan treffi-illan taktiikka. Jokaiselle tapaamiselle on tietty teema, jonka mukaan toimitaan ja josta puhutaan. Treffi-iltojen oivallukset on sitten tarkoitus tuoda mukaan arkielämään.

Teemat kahdeksalle treffi-illalle ovat:

1. treffit: Uudistakaa sitoutumisenne

Rakkautta ja sitoutumista ei kannata vannoa vain vihkimisen yhteydessä.

Keskustelkaa siitä, mitä arvostatte toisissanne, miksi rakastatte toisianne ja miksi haluatte pysyä yhdessä.

2. treffit: Puhukaa vaikeista asioista

Haasteista kannattaa puhua käsi kädessä kävelyllä. Näin tunnette olevanne samalla tiellä.

Tarkoitus on etsiä ratkaisuja, ei etsiä syyllisiä tai kaivella kaunoja.

3. treffit: Etsikää intohimoa

Kiire ja rutiini johtavat helposti siihen, että seksi jää taka-alalle. Se on täysin ymmärrettävää, mutta johtaa usein siihen, että pari etääntyy. Henkisen yhteyden lisäksi suhteessa kaivataan myös fyysistä yhteyttä.

Psykologipari kertoo, että seksistä puhuminen johtaa parempaan seksielämään ja suurempaan määrään orgasmeja. He suosittelevat myös fyysistä harjoitusta, esimerkiksi joogaa, ennen tapaamista, jotta kummallakin on hyvä yhteys omaan kroppaansa.


Kuva Jonathan J Castellon, ylin kuva Alex Iby.

4. treffit: Puhukaa rahasta

Raha on yksi suurimpia riidanaiheita parisuhteessa. Siksi rahasta tulee puhua avoimesti. Miten rahaa käytetään? Halutaanko säästää tai sijoittaa? Mikä huolettaa tai pelottaa?

5. treffit: Puhukaa perheestä

Lasten saaminen voi laskea parisuhdeonnellisuutta. Siksi täytyy puhua esimerkiksi siitä, kuinka paljon lapsia toivotaan, toivotaanko lapsia vielä, toivotaanko niitä laisinkaan… Myös odotukset koskien perhe-elämää ja lastenkasvatusta tulee keskustella läpi. Ei riitä, että näistä on puhuttu joskus. Ajatukset ja tilanteet muuttuvat.

6. treffit: Pitäkää hauskaa

Ne parit pysyvät yhdessä, jotka pitävät hauskaa yhdessä. Oliko teillä aluksi kivaa ja teittekö kaikkea hauskaa? Miten saisitte sen ilon takaisin suhteeseenne?

Asiantuntijapari kehottaa suunnittelemaan kolmet eri treffit, joilla tehdään jotain ennenkokematonta tai sellaista, jonka tekeminen on jäänyt.

7. treffit: Kehittäkää rituaali

Parit, jotka uskovat, että heillä on henkinen, yliluonnollinen tai pyhä yhteys, pysyvät todennäköisemmin yhdessä. Tämän takia kannattaa kehittää jokin yhteinen rituaali, jonka ei välttämättä tarvitse olla uskonnollinen, psykologipari vinkkaa.

8. treffit: Suunnitelkaa tulevaisuutta

Yhteinen tavoite ja yhteiset haaveet luovat yhteenkuuluvutta.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Nämä kahdeksan treffi-iltaa pelastavat kituvan suhteen!”

  • Äiti 74 sanoo:

    Näinhän se on, enemmän puhetta, enemmän seksiä. That’s IT.
    Jos toinen osapuoli ei kykene keskustelemaan, niin se on The End, eikä suhteella ole tulevaisuutta. Sama juttu, jos toinen osapuoli ei halua seksiä, eikä puhu, niin sama homma. Sammunutta hiillosta on turha hönkiä.