Useamman lapsen vanhemmat ovat monet todistaneet hetkiä, joina on vaikuttanut siltä, että sisaruksilla olisi telepaattinen yhteys.

Tai muu sellainen yhteys, joka tuntuu menevän yli ymmmärryksen. Moni vanhempi kertoo siitä, että isompi sisarus on osannut sanoa pienemmän sisaruksen aikuiselle käsittämättömästä puheesta sen, mitä pikkusisarus tahtoo. Ja pienen tyytyväisyys on osoittanut, että kyseessä ei ole ollut arvaus vaan se, että sisarukset ymmärtävät toisiaan vaikka vanhemmat eivät.

Sama ilmiö pätee myös sisarusten kehittämissä kielissä. Jos on tällaista rupattelua seurannut vierestä tai siihen itse osallistunut, tietää, että kyseessä ei ole siansaksa, vaan sisarukset oikeasti ymmärtävät, mitä toinen sanoo.

Kokkauksia -ruokakirja nyt myynnissä!

Identtisten kaksosten väitetään jopa kykenevän tuntemaan toisen kivut. Osa heistä tuntuu myös pystyvän päättelemään, ”lukemaan”, toistensa ajatukset.

Koskeeko tämä tavallisia sisaruksia myös? Kaikki ovat kuulleet tai kokeneet juttuja, joissa sisarukset ovat tehneet samoja asioita toisistaan tietämättä tai soittaneet toisilleen hädän hetkellä ikäänkuin olisivat telepaattisesti tienneet jonkin olevan vialla.

Osa tapauksista tietysti selittyy sillä, että sisaruksilla on sama kasvuympäristö ja samat perintötekijät. Ne ohjaavat esimerkiksi tietynlaisten kiinnostusten pariin.


Kuva Isaac del Toro, ylin kuva Kelly Sikkema.

Jos sisarukset näkevät toisensa, videopuhelun kautta tai oikeassa elämässä, he pystyvät tulkitsemaan toisiaan pienistä, tiedostamattomista eleistä. Mutta mikä selittää sen, että toinen esimerkiksi soittaa toiselle kun tämä on surullinen? Meneekö se vain sattuman piikkiin?

Itse asiassa psykologinen tutkimus on osoittanut, että jonkinlainen telepatia on mahdollista. On jopa ajateltu, että sitä pystytään ehkä tulevaisuudessa kehittämään niin, että viestittelyyn ei enää tarvita kirjoittamista tai puheen sanelua, vaan voisimme ”kirjoittaa viestejä” vain ajattelemalla niitä.

Kenties sisaruksilla on erityislaatuinen yhteys, joka ylittää perintötekijöiden ja kasvuympäristön vaikutukset. Ehkä sisarukset tosiaan pystyvät lukemaan toistensa ajatuksia?

Lähde.

Onko sinulla kokemuksia lastesi välisestä sisarustelepatiasta tai koetko, että sinulla on sisarukseesi telepaattinen yhteys? Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia