Uutiset brittihovista kertovat, että kälysten Meghanin ja Katen välit eivät ole parhaat mahdolliset. Vaikka asiasta kohuotsikoita väännetäänkin, ei siinä ole mitään ihmeellistä.

Eihän se, että sinä rakastut johonkuhun tarkoita sitä, että tulisit mahtavasti toimeen kaikkien tämän henkilön sukulaisten ja avioliiton kautta saatujen sukulaisten kanssa. Tai että he tulisivat toimeen sinun kanssasi.

Mutta saatamme silti ajatella, että kaikkien näiden ihmisten kanssa pitäisi tulla toimeen. Ehkä jopa toivomme, että saisimme uusia ystäviä ja laajemman perheen. Sitten kun asia ei sujukaan kuten Disneyn jouluelokuvissa, tunnemme syyllisyyttä ja pahaa mieltä.

Anopin ja miniän suhteesta puhutaan paljon. Siitä vitsaillaan ja sen ongelmia ruoditaan. Mutta kälyjen suhteesta puhutaan hyvin harvoin mitään. Nyt tämä suhde on Meghanin ja Katen ansiosta noussut esiin.

Käly on puolison sisar, veljen vaimo tai puolison veljen vaimo. Naisilla voi olla kälysuhdetta kohtaan isojakin odotuksia, sellaisia joita ei ehkä edes kehtaa oikein ääneen sanoa. Käly on todennäköisesti avioliiton kautta saadussa perheessä se nainen, jonka kanssa on samaa ikäluokkaa. Jos tuuri käy, hänestä saa ystävättären. Kenties niin läheisen, että käly tuntuu jopa sisarelta. Englanniksihan sitä kenties jopa odotetaan, kun käly on sister-in-law. Kälykset voivat pitää toistensa puolia, ja perhedynamiikan ongelmissa kukaan toinen ei ymmärrä yhtä hyvin kuin käly. Suhde voi olla kälyksille todella tärkeä.

Joillekin niin käykin. Sitten on tapauksia, joissa käly on mahdoton. Kenties hän on liian täydellinen, kenties hän on vaativa nirppanokka, kenties hänen elämänhallintansa on mitä sattuu, kenties hän ei ole kiinnostunut tutustumaan, kenties sitä on itse niin vaikea, että tutustumisesta saati ystävystymisestä ei tule mitään…


Kuva Sharon McCutcheon, ylin kuva Genessa Panainte.

Ennemmin on yllättävää, että saa bestiksen ihmisestä, jota ei ole itse valinnut ystäväkseen, vaan hän sattuu paikalle toisten valintojen perusteella. Mahdotonta se ei tietenkään ole.

Toimi kälysuhteessasi näin:

– Älä pakota suhdetta mihinkään muottiin. Anna sen kehittyä itsekseen. Toimi kälysi kanssa kuten muutenkin toimisit: jos haluat yrittää ystävystyä ja pitää yhteyttä, tee aloite. Jos viihdyt etäämmällä, älä ajattele että sinun on pakko pitää jatkuvasti yhteyttä kälyysi.

– Älä yritä kilpailla kälyn kanssa. Joissain perheissä joku kälyksistä voi olla se suosikki, kauniimpi, fiksumpi ja parempi äiti. Näille mielipiteille voit kohauttaa olkiasi, jokainen olkoot mitä mieltä tahansa, mutta älä asetu itse kilpailemaan asemistanne.

– Älä tuo ongelmianne perheen eteen. Selvittäkää välinne keskenänne, jos jokin hiertää. Riitoihin on turha kiskoa anoppeja tai puolisoja mukaan, se aiheuttaa vaan puolien valitsemista ja eripuraa.

– Älä arvostele kälysi äitiyttä tai lapsia. Jos jollain teistä tai kaikilla on lapsia, he voivat lähentää teitä ja luoda luonnollista mahdollisuutta yhdessäoloon.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia