Alan vaikuttaa varmasti puolihullulta D-vitamiinin matkasaarnaajalta, mutta siitä viis! D-vitamiini nimittäin voi poistaa PMS-oireet kokonaan sekä helpottaa kuukautiskipuja.

Asia tuli esiin Antioksidanttiklinikalla, jossa kävin tapaamassa aivan ihanaa lääkäriä, Erkki Antilaa. Mainitsin hänelle sivulauseessa, että sellainen ihme juttu on tapahtunut, että kaikki kuukautisia edeltävät oireet ovat nykyään poissa. Epäilin tästä onnellisesta sattumasta viljatonta ruokavaliota, mutta Erkki Antila vahvisti D-vitamiinin olevan tämän takana. Kun olen alkanut ottaa nivelvaivoihini maksimiannokset D-vitamiinia, olen samalla lääkinnyt pms- yms- oireet kadoksiin. Erkki Antila kertoi monesta vastaavasta onnellisesta tapauksesta!

Nyt muijat, D-vitamiinipurkille jos pipo kiristää! Otan itse 4000 kansainvälistä yksikköä D-vitamiinia päivässä. Ainakin 2000 yksikköä kannattaa ehdottomasti ottaa, jos haluaa parantaa hermojaan. Lupaan, ettet pety!

— Huono Äiti

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Onko pinna kireällä?”

 • Laura sanoo:

  vitamiinisuosituksia lukiessa tulee muistaa että ne vaihtelevat kovasti eri maiden välillä. Esim Kanadassa jossa valo-olosuhteet ovat hyvin pitkälle samanlaiset kuin Suomessa, suositellaan aikuisille 25-50mikrogrammaa vuorokaudessa. Suomessahan suositus on 7,5 mikrogrammaa vuorokaudessa. Ja suosituksethan eivät ole mitään kiveen kirjoitettua jumalansanaa, vaan jonkun laskemia arvioita. Jokaisen henkilökohtainen tarve ja kulutus on vielä erikseen.

 • Ann-Mari sanoo:

  Oli sen verran mielenkiintoinen juttu, että piti käydä ostamassa itsellekin D-vitamiinia. Sitä vaan jäin miettimään, että kuinkahan kauan mahtaa kestää ennenkuin toivottu vaikutus alkaa? – Pipo löystyy ja niveloireet helpottavat? 😉

  Itse ostin 50 mikrogrammasia kapseleita ja huvitti, kun paketin kyljessä lukee, että VAIN 1 kapseli päivässä ja annostusta ei saa ylittää!!! Ja kuitenkin samoja kapseleita, mutta 100 mikrogammaisena on kuulemma jo tilattu apteekkiin :D. Onko sitten viralliset suositukset annostuksen suhteen muuttuneet/muuttumassa?

  • Huono Äiti sanoo:

   Vaikutuksia voi nähdä jo vähän parissa viikossa, enemmän kuukauden päästä. Keholla menee aikansa tottua uuteen.

 • Huono Äiti sanoo:

  Olen myös lukenut muistisairauksista jotakin, tosin ei ole tehonnut tämän muijan muistiin 😉

 • Annika sanoo:

  D-vitamiinista hurjasti muitakin hyötyjä, esim. muistisairauksien ehkäisyssä.

 • Aune sanoo:

  Huomasin viime vuonna aloittaessani karppauksen ja D-vitamiinin samaan aikaan,aivan saman ilmiön. Minulla oireet tulivat lievempinä takaisin kun aloin taas syödä normaalisti, mutta hävisivät taas vuodenvaihteessa, kun jätin taas kerran vaalean viljan pois. D:tä olen popsinut koko ajan…

  • Huono Äiti sanoo:

   Toivottavasti tämä tieto tavoittaa mahdollisimman monen, on nimittäin suuresti elämää helpottavaa kun voi paremmin!