Jotkut päivät vaan ovat sellaisia. Mikään ei suju, mikään ei onnistu. Kaikki mitä teet on väärin tai tyhmästi. Ehkä olet kertakaikkiaan surkea tyyppi joka ei osaa tehdä mitään oikein? Olet huono vanhempi, huono puoliso, huono työntekijä ja huono ihminen.

Höpsis.

Mietipä tätä hetki.

Miten ajattelusi etenee kun mokaat jotakin? Toimitko tällä tavalla?

– Vellot ajatuksissa siitä, että olet täysi surkimus joka taas teki virheen. Mitä muuta voisi odottaa? Ethän osaa tehdä mitään oikein.

– Selität itsellesi miksi olet niin kertakaikkisen huono ihminen. Mielessäsi pyörii ajatuksia, kuten: ”Miten saatoin toimia niin?” tai ”Minkälainen idiootti tekee tällaisen mokan?”.

– Projisoit huonon olosi muihin. Rähjäät lapsille tai puolisolle, kun asiat eivät ole sujuneet kuten olisit halunnut.

– Et ajattele asiaa vaan hoidat sen päiväjärjestyksestä pakenemalla. Juot liikaa, syöt liikaa, treenaat liikaa, lähdet tilanteesta tai menet vain nukkumaan hoitamatta asioita.

– Uskot, että tilanne on pysyvä. Ajatteletko että ”Elämäni on syvältä.”, ”Mikään ei muutu paremmaksi.” tai ”Olen idiootti, minkäs teet.”?

Jos kuulostaa tutulta, mieti voisitko alkaa ajatella toisin. Mainitunkaltaisista ajatuksista ei ole mitään hyötyä. Sinulle tulee vain pahempi olo.

Voisitko niiden sijaan toimia näin?

– Hyväksy tunteesi, ne ikävätkin. Ole itsellesi mukava ja armollinen.

– Puhu itsellesi arvostavasti. Unohda itsesi sättiminen. Mokia sattuu kaikille, eikä itsensä ruoskimisesta ole mitään apua. Kiinnitä huomiota siiten, että et täytä ajatuksiasi itsesi mollaamisella.

– Tee jokin pieni hyvä teko. Ihan mitä tahansa, kenelle tahansa. Näin huomaat, että kykenet tekemään mukavia juttuja ja ilahduttamaan muita. Kenties voisit olla mukava myös itseäsi kohtaan? Sitä paitsi, ehkä käy niin että sillä toisella oli aivan hirveä päivä ja sinun pieni hyvä tekosi pelasti sen?

– Ole yhteydessä muihin. Soita ystävälle tai tapaa hänet, juttele puolisolle tai sisarukselle. Kerro mikä sinua painaa. Jo pelkästään puhuminen helpottaa, ihan oikeasti.

– Liiku luonnossa. Tiedät kyllä, että liikkuminen tekee paremman olon. Ei ole pakko rehkiä jos et halua, mene edes kävelylle. Lisäksi luonnossa oleminen tutkitusti vähentää stressiä.

– Muista, että ihan kaikki menee ohi lopulta. Myös ne kaikkein pahimmat päivät, kuukaudet tai vuodet. Mikään ei jatku ikuisesti.

Muista myös, että huonot päivät kuuluvat elämään. Aina ei tarvitse olla positiivinen. Selviät kyllä ja joskus vielä helpottaa. Ehkä jo huomenna on parempi päivä!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia